FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about English Football
Quiz about English Football

Test yourself! Take this English Football Quiz | Sports


A range of questions about English Football.

A multiple-choice quiz by kellyja. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK

Author
kellyja
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
61,478
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3657
Last 3 plays: TurkishLizzy (4/10), Guest 98 (3/10), Guest 165 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. As a manager, Brian Clough won all the major honours except one. Which was it? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these players never played for Manchester United? Hint


Question 3 of 10
3. TRUE or FALSE: Geoffrey Boycott, the famous English cricketer, played football for Scunthorpe United.

Answer: (True or False, T or F)
Question 4 of 10
4. Many of manager Alex Ferguson's former players have gone on to football management. At the end of the 20th century, which of these players had not gone on to manage a league club? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these players has not played for a French club? Hint


Question 6 of 10
6. Which English club has the nickname 'The Hatters'? Hint


Question 7 of 10
7. Up to the end of the 20th century, which of these clubs has never won the F.A. Cup? Hint


Question 8 of 10
8. Who was manager of Wimbledon when they won the 1988 F.A. Cup? Hint


Question 9 of 10
9. Who scored the FA Premier League's 10,000th goal? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these clubs did not win the League title in the 1980s? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : TurkishLizzy: 4/10
Jun 04 2024 : Guest 98: 3/10
May 29 2024 : Guest 165: 8/10
May 01 2024 : Guest 92: 6/10
Apr 29 2024 : misstified: 6/10
Apr 29 2024 : Guest 86: 6/10
Apr 27 2024 : Guest 2: 9/10
Apr 18 2024 : Guest 86: 4/10
Apr 18 2024 : Mills00: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. As a manager, Brian Clough won all the major honours except one. Which was it?

Answer: F.A. Cup

Yes, the F.A. Cup was the one major honour that always eluded Clough.
2. Which of these players never played for Manchester United?

Answer: Gary Lineker

Lineker started his career at Leicester, went on to play for Everton, Barcelona, Tottenham and finally Grampus 8 in Japan.
3. TRUE or FALSE: Geoffrey Boycott, the famous English cricketer, played football for Scunthorpe United.

Answer: FALSE

It was Boycott's contemporary, Ian Botham, who played for Scunthorpe United.
4. Many of manager Alex Ferguson's former players have gone on to football management. At the end of the 20th century, which of these players had not gone on to manage a league club?

Answer: Gary Pallister

An amazing amount of Fergie's former players have gone into management. Apart from those above, the list includes Alex McLeish, Willie Miller, Mark Hughes, Steve Archibald and Eric Black.
5. Which of these players has not played for a French club?

Answer: Trevor Francis

6. Which English club has the nickname 'The Hatters'?

Answer: Luton Town

Nicknamed 'The Hatters' because Luton was a centre of the hatmaking industry.
7. Up to the end of the 20th century, which of these clubs has never won the F.A. Cup?

Answer: Birmingham City

8. Who was manager of Wimbledon when they won the 1988 F.A. Cup?

Answer: Bobby Gould

Although Dave Bassett oversaw the rise to prominence of Wimbledon in the 1980s, it was Bobby Gould who led them out at Wembley on that famous day.
9. Who scored the FA Premier League's 10,000th goal?

Answer: Les Ferdinand

Playing for Tottenham Hotspur.
10. Which of these clubs did not win the League title in the 1980s?

Answer: Manchester United

Manchester United had to wait until the 1993 season to win the title again. Their first since 1967. Liverpool won the title six times in the 1980s. Everton twice and Aston Villa once.
Source: Author kellyja

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series The football list - England.:

A quiz about various clubs and competitions in football ( soccer to US ) in England .

  1. The Gooners Average
  2. 1970s FA Cup Finals Average
  3. Leeds United in the 1970s Average
  4. Former UK Football Clubs Average
  5. The Football League Difficult
  6. 1980s FA Cup Finals Average
  7. Manchester City FC Average
  8. West Bromwich Albion Average
  9. Premier League Stadiums Easier
  10. England Greats: Their First Clubs [B] Average
  11. Early Years of the FAPL Average
  12. English Football Average

6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us