FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Gooners
Quiz about The Gooners

The Gooners Trivia Quiz


How much do you know about the Gooners? This quiz will be a tough quiz about your knowledge of the world's best team, Arsenal!

A multiple-choice quiz by N-Bomb. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Arsenal

Author
N-Bomb
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
293,642
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
736
Last 3 plays: Guest 92 (7/10), panagos (10/10), SFI (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many goals did Thierry Henry score in his career at Arsenal? Hint


Question 2 of 10
2. Which player brought Arsenal the title in the last minute at Anfield 1989? Hint


Question 3 of 10
3. What was Arsenal's teamname, when they were founded in 1886? Hint


Question 4 of 10
4. What was the final score in the 1979 FA Cup Final against Manchester United, regarded as one of the greatest (cup final) games ever? Hint


Question 5 of 10
5. Which Arsenal player was an inspirational figure in Spain's success at Euro 2008? Hint


Question 6 of 10
6. How many games did David O'Leary play during his career at Arsenal? Hint


Question 7 of 10
7. When did Arsenal move from the Manor Ground to Highbury? Hint


Question 8 of 10
8. When did Arsenal move from Highbury to Emirates Stadium? Hint


Question 9 of 10
9. Who scored Arsenal's only goal in the 2006 Champions League final? Hint


Question 10 of 10
10. Champions League Final 2006 v. Barcelona: Jens Lehmann was sent off in the 18th minute. But who did his replacement, Manuel Almunia come on for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 01 2024 : Guest 92: 7/10
May 01 2024 : panagos: 10/10
Apr 30 2024 : SFI: 6/10
Apr 27 2024 : Guest 51: 0/10
Apr 27 2024 : Guest 2: 4/10
Mar 31 2024 : Guest 86: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many goals did Thierry Henry score in his career at Arsenal?

Answer: 226

Henry scored 226 goals in his career at Arsenal (he scored 174 goals in 254 Premier Lague games). He joined Arsenal from Juventus in 1999, and left for Barcelona in 2007.
2. Which player brought Arsenal the title in the last minute at Anfield 1989?

Answer: Michael Thomas

On 26th May 1989 Arsenal went to Liverpool needing a 2-0 win (oe 3-1, as long as it was by a two goal margin), to clinch the title. This created a unique situation where the 2 teams still in with a chance of the title played each other for the League Championship, in their last game of the season.

W D L F-A GD pts
22 10 5 65-26 +39 76 Liverpool
21 10 6 71-36 +35 73 Arsenal

The odds were against them as Liverpool hadn't lost by 2 goals at home in years. Alan Smith glanced in a header early in the second half, 0-1 .. and with the Liverpool bench in triumphal mode as the game entered the last minute, Arsenal launched one last attack, and the rest is history.

W D L F-A GD pts
22 10 6 73-36 +37 76 Arsenal
22 10 6 65-28 +37 76 Liverpool
3. What was Arsenal's teamname, when they were founded in 1886?

Answer: Dial Square

Arsenal were founded as Dial Square but the name was changed to Royal Arsenal shortly after (in the same year). They then changed to Woolwich Arsenal in 1891, and Woolwich was dropped in 1914.
4. What was the final score in the 1979 FA Cup Final against Manchester United, regarded as one of the greatest (cup final) games ever?

Answer: 3-2

Arsenal was up 2-0 with 5 minutes to go, only for Manchester United to score twice (Gordon McQueen and Sammy McIlroy). Alan Sunderland scored the winner for Arsenal in the last minute.
5. Which Arsenal player was an inspirational figure in Spain's success at Euro 2008?

Answer: Cesc Fabregas

Fabregas was a lethal force for Spain at Euro 2008, scoring in the group stages against Greece, and setting up two goals in the semi-final against Russia.
6. How many games did David O'Leary play during his career at Arsenal?

Answer: 722

David O'Leary played a whopping 722 games (558 of these were league games) in his career at Arsenal, from August 1975 to May 1993. He established a new record in November 1989, when he broke George Graham's record of 661 appearances.
7. When did Arsenal move from the Manor Ground to Highbury?

Answer: 1913

Highbury used to hold 60,00 people but in the 1993-94 season it was forced down to 38,000. The record attendance at Highbury was set on 3rd March 1935: 73,295 v Sunderland, Division One.
8. When did Arsenal move from Highbury to Emirates Stadium?

Answer: 2006

Arsenel amoved at 93 years at Highbury. Emirates Stadium is sometimes known as Ashburton Grove or just the Grove.
9. Who scored Arsenal's only goal in the 2006 Champions League final?

Answer: Sol Campbell

Barcelona took the title with two goals in the last quaryer of an hour, against a 10-man Arsenal (Jens Lehmann was sent off in the 18th minute). Sol Campbell rose powerfully to meet a free-kick in the 37th minute. Barcelona score din the 76th and 80th.
10. Champions League Final 2006 v. Barcelona: Jens Lehmann was sent off in the 18th minute. But who did his replacement, Manuel Almunia come on for?

Answer: Robert Pires

It was an underserving end to Pires's illustrious Arsenal career. He moved to Villareal.
Source: Author N-Bomb

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series The football list - England.:

A quiz about various clubs and competitions in football ( soccer to US ) in England .

  1. The Gooners Average
  2. 1970s FA Cup Finals Average
  3. Leeds United in the 1970s Average
  4. Former UK Football Clubs Average
  5. The Football League Difficult
  6. 1980s FA Cup Finals Average
  7. Manchester City FC Average
  8. West Bromwich Albion Average
  9. Premier League Stadiums Easier
  10. England Greats: Their First Clubs [B] Average
  11. Early Years of the FAPL Average
  12. English Football Average

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us