FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about British Football
Quiz about British Football

British Football Trivia Quiz


Come and have a go if you think your smart enough!

A multiple-choice quiz by briley. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK

Author
briley
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
22,767
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3238
Last 3 plays: Xanadont (9/10), Guest 194 (7/10), Guest 77 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who captained England to World Cup glory in 1966? Hint


Question 2 of 10
2. What were West Ham United formerly known as? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first player to be sent off in a FA Cup Final? Hint


Question 4 of 10
4. How many England Managers were there in the 1990s? Hint


Question 5 of 10
5. Which famous ex-professional Footballer became a top racehorse trainer? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first ex-Celtic player (Catholic) to play for Glasgow Rangers as well? Hint


Question 7 of 10
7. Where do Gillingham play their home games? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these players never captained England? Hint


Question 9 of 10
9. What was Kevin Keegan's nickname whilst he was playing in Germany? Hint


Question 10 of 10
10. Who were the last team from outside the Top Division to win the FA Cup? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Xanadont: 9/10
Apr 10 2024 : Guest 194: 7/10
Apr 02 2024 : Guest 77: 8/10
Apr 01 2024 : Guest 51: 5/10
Mar 31 2024 : Guest 86: 6/10
Mar 24 2024 : Guest 90: 9/10
Mar 23 2024 : BRAVESCOT: 7/10
Mar 23 2024 : Guest 118: 6/10
Mar 14 2024 : Guest 1: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who captained England to World Cup glory in 1966?

Answer: Bobby Moore

Played for the best team in England ... WHUFC!
2. What were West Ham United formerly known as?

Answer: Thames Ironworks F.C.

Where the fan's nickname 'The Irons' comes from.
3. Who was the first player to be sent off in a FA Cup Final?

Answer: Kevin Moran

But the 10 men Man Utd still went on to win the match.
4. How many England Managers were there in the 1990s?

Answer: 6

5. Which famous ex-professional Footballer became a top racehorse trainer?

Answer: Mick Channon

6. Who was the first ex-Celtic player (Catholic) to play for Glasgow Rangers as well?

Answer: Mo Johnston

7. Where do Gillingham play their home games?

Answer: Priestfield Stadium

8. Which of these players never captained England?

Answer: Duncan Edwards

9. What was Kevin Keegan's nickname whilst he was playing in Germany?

Answer: Mighty Mouse

10. Who were the last team from outside the Top Division to win the FA Cup?

Answer: West Ham United

1980 : West Ham v Arsenal 1-0.
Source: Author briley

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us