FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about English Football  Part E
Quiz about English Football  Part E

English Football : Part E Trivia Quiz


General quiz on soccer.

A multiple-choice quiz by BertElwell. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK

Author
BertElwell
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,678
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4042
Last 3 plays: jazh2 (3/10), Guest 194 (3/10), Guest 2 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. For which English team did French goalkeeper Bernard Lama play for one season, in 1997-98? Hint


Question 2 of 10
2. For which team did Ronald De Boer play from 2000 to 2004? Hint


Question 3 of 10
3. Which Portugese team did Graeme Souness manage from 1997 to 1999? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these players hasn't missed a penalty for England in a competitive tournament? Hint


Question 5 of 10
5. Where did Millwall sign their goalkeeper Tony Warner from in 1999? Hint


Question 6 of 10
6. Who signed for Aston Villa in 1998 and then, without playing a match, joined Everton? Hint


Question 7 of 10
7. Which English team did Louis Saha play for in the season 1999-2000? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first person in the history of the FA Premier League to have won both Carling awards: 'Manager of the Month' and 'Player of the Month'? Hint


Question 9 of 10
9. What was Massimo Taibi's reason for getting 'megged' by Matt Le Tissier when playing goal-keeper for Manchester United in 1999-2000? Hint


Question 10 of 10
10. Who did theItalian Under-21 midfielder Enzo Maresca play for when in England before he moved to Juventus in 2000? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : jazh2: 3/10
Apr 10 2024 : Guest 194: 3/10
Mar 20 2024 : Guest 2: 6/10
Mar 01 2024 : jogreen: 6/10
Feb 24 2024 : Guest 199: 5/10
Feb 24 2024 : rivenproctor: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. For which English team did French goalkeeper Bernard Lama play for one season, in 1997-98?

Answer: West Ham United

Played in goal for France in Euro 96.
2. For which team did Ronald De Boer play from 2000 to 2004?

Answer: Glasgow Rangers

Ronald played for Rangers and his brother, Frank, played for Barcelona from 1999 to 2003.
3. Which Portugese team did Graeme Souness manage from 1997 to 1999?

Answer: Benfica

He moved there from Torino.
4. Which of these players hasn't missed a penalty for England in a competitive tournament?

Answer: Gary Lineker

5. Where did Millwall sign their goalkeeper Tony Warner from in 1999?

Answer: Liverpool

6. Who signed for Aston Villa in 1998 and then, without playing a match, joined Everton?

Answer: David Unsworth

7. Which English team did Louis Saha play for in the season 1999-2000?

Answer: Newcastle United

He was on loan from Metz.
8. Who was the first person in the history of the FA Premier League to have won both Carling awards: 'Manager of the Month' and 'Player of the Month'?

Answer: Stuart Pearce

When Stuart Pearce was voted Carling Player of the Month for February 2001, he became the first person to win both the Carling Player and Manager of the Month awards. The 38-year-old defender (nicknamed 'Psycho') picked up the Manager of the Month award back in January 1997, after taking on the caretaker player-manager's job at Nottingham Forest.

At 38 years of age, the former England star was also the oldest player to have won the award.
9. What was Massimo Taibi's reason for getting 'megged' by Matt Le Tissier when playing goal-keeper for Manchester United in 1999-2000?

Answer: He got his studs caught in the turf

He moved to Reggina at the end of that season after playing just four games. He scored a header in March 2001.
10. Who did theItalian Under-21 midfielder Enzo Maresca play for when in England before he moved to Juventus in 2000?

Answer: West Bromwich Albion

He went to Seria A team Bologna on lona when he joined Juventus.
Source: Author BertElwell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us