FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about English National Football Team
Quiz about English National Football Team

English National Football Team Quiz


This quiz concerns the England football squad. See how much you know about England's football heroes.

A multiple-choice quiz by scsloth. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK

Author
scsloth
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
202,305
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1470
Last 3 plays: Guest 175 (4/10), Guest 68 (5/10), Guest 194 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 2004, which player was voted England Player Of The Year, and played midfield? Hint


Question 2 of 10
2. Which striker scored four goals in two games during Euro 2004 against Croatia and Switzerland? Hint


Question 3 of 10
3. The England midfielder Owen Hargreaves was born in Canada. Where in Canada was he born? Hint


Question 4 of 10
4. John Terry made his England debut against which team in June 2003? Hint


Question 5 of 10
5. David Beckham joined which Spanish club from Manchester United? Hint


Question 6 of 10
6. Which England defender scored on his full debut against Portugal in February 2004? Hint


Question 7 of 10
7. For how many matches were England unbeaten in matches featuring Steven Gerrard? Hint


Question 8 of 10
8. England goalkeeper David James scored in England's friendly victory over Vietnam in 2002.


Question 9 of 10
9. Which England player had never scored for England in 69 starts? Hint


Question 10 of 10
10. Who scored a hat-trick in England's 5-1 drubbing of Germany in September 2001? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 18 2024 : Guest 175: 4/10
Apr 17 2024 : Guest 68: 5/10
Apr 10 2024 : Guest 194: 7/10
Apr 06 2024 : Guest 92: 7/10
Apr 02 2024 : Guest 46: 5/10
Mar 27 2024 : TDBT: 3/10
Mar 26 2024 : Guest 31: 5/10
Mar 23 2024 : Guest 73: 2/10
Mar 23 2024 : Guest 154: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2004, which player was voted England Player Of The Year, and played midfield?

Answer: Frank Lampard

Frank Lampard Jr has played for West Ham United and Chelsea. He was born in Romford on the 20th of June 1978. His debut for England was in the 2-1 win over Belgium in October 1999. He scored three goals in four matches at Euro 2004.
2. Which striker scored four goals in two games during Euro 2004 against Croatia and Switzerland?

Answer: Wayne Rooney

Wayne Rooney was England's youngest goalscorer. He was born in Liverpool on 24th October 1985.
3. The England midfielder Owen Hargreaves was born in Canada. Where in Canada was he born?

Answer: Calgary

Owen Hargreaves played for Bayern Munich in Germany in February 2005. Most of his England appearances had been from the substitutes bench. His England debut was the 2-0 home defeat by Holland in August 2001.
4. John Terry made his England debut against which team in June 2003?

Answer: Serbia and Montenegro

England won 2-1 on this occasion. John Terry played for Chelsea in 2005. He was born in Barking on the 7th December 1980.
5. David Beckham joined which Spanish club from Manchester United?

Answer: Real Madrid

England captain David Beckham missed a vital penalty in England's Euro 2004 defeat to Portugal. His wife Victoria gave birth to their third son in 2005. Beckham's sons are called Brooklyn, Romeo, and Cruz.
6. Which England defender scored on his full debut against Portugal in February 2004?

Answer: Ledley King

Ledley King played for Tottenham Hotspur in 2005. He was born on the 12th of October 1980.
7. For how many matches were England unbeaten in matches featuring Steven Gerrard?

Answer: 21

England's number 4, Steven Gerrard, was born on the 30th of May 1980. He played for Liverpool in 2005.
8. England goalkeeper David James scored in England's friendly victory over Vietnam in 2002.

Answer: False

Manchester City's David James had never scored for England. England did not play Vietnam in 2002 either.
9. Which England player had never scored for England in 69 starts?

Answer: Gary Neville

Gary Neville debuted for England in the 2-1 defeat of Japan in June 1995. He was born in Bury on the 18th of February 1975.
10. Who scored a hat-trick in England's 5-1 drubbing of Germany in September 2001?

Answer: Michael Owen

Michael Owen had played for Liverpool and Real Madrid. He was born in Chester on the 14th of December 1979. His debut was against Chile in 1998.
Source: Author scsloth

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us