FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Manager History Liverpool FC
Quiz about Manager History Liverpool FC

Manager History: Liverpool FC Trivia Quiz


This quiz features a selection of questions on the managers of Liverpool FC.

A multiple-choice quiz by ospeed. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Liverpool

Author
ospeed
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
194,906
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
829
Last 3 plays: Guest 90 (7/10), Guest 86 (6/10), Guest 82 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Liverpool FC was founded in 1892. Who was their first manager? Hint


Question 2 of 10
2. How many years past from when their first manager left to when their eighth manager joined? Hint


Question 3 of 10
3. What year did their eight manager join? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the Liverpool manager when they won their first FA Cup? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first manager to manage Liverpool FC the be named George? Hint


Question 6 of 10
6. Which Liverpool FC manager said, 'Some people believe football is a matter of life and death. I'm very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.' Hint


Question 7 of 10
7. There was once a Liverpool FC mamager who shared his name with the actor who played a fence jumping prisioner of war?


Question 8 of 10
8. There was a statue of which Liverpool FC manager outside of Anfield? Hint


Question 9 of 10
9. How many managers did Liverpool FC have in the 19 years between 1896 and 1915? Hint


Question 10 of 10
10. In 1981, Liverpool FC won their first League Cup. After this they won another three. Three of those four they won with one manager. What was the name of this manager? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 28 2024 : Guest 90: 7/10
Mar 26 2024 : Guest 86: 6/10
Mar 25 2024 : Guest 82: 6/10
Mar 25 2024 : Guest 80: 6/10
Mar 06 2024 : JJKowalski: 7/10
Feb 18 2024 : Guest 80: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Liverpool FC was founded in 1892. Who was their first manager?

Answer: W E Barclay

Before he managed Liverpool FC, W. E. Barclay managed Everton from the first of August 1888, up until the 31st of May 1889.
2. How many years past from when their first manager left to when their eighth manager joined?

Answer: 63 years

Their eighth manager was Bill Shankly. Between when he joined and W.E. Barclay the managers left; were Phil Taylor, Don Welsh, George Kay, George Patterson, Matt McQueen, David Ashworth, and Tom Watson.
3. What year did their eight manager join?

Answer: 1959

Bill Shankly joined in 1959 and left in 1974. In that time the Scotsman brought the club three League Championships, two FA Cups, and the UEFA Cup.
4. Who was the Liverpool manager when they won their first FA Cup?

Answer: Bill Shankly

They won their first FA Cup in 1965. The final was between Liverpool anf Leeds United. The scored at the end finished 2-1 to Liverpool.
5. Who was the first manager to manage Liverpool FC the be named George?

Answer: George Patterson

George Patterson joined Liverpool FC in 1928 and left in 1936. Throughout his six year managerial career with the Liverpool FC, he won nothing.
6. Which Liverpool FC manager said, 'Some people believe football is a matter of life and death. I'm very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.'

Answer: Bill Shankly

Bill Shankly also said, 'Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball, and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.'
7. There was once a Liverpool FC mamager who shared his name with the actor who played a fence jumping prisioner of war?

Answer: True

His name was Matt McQueen, and he shared his name with Steve McQueen who starred in the movie, "The Great Escape".
8. There was a statue of which Liverpool FC manager outside of Anfield?

Answer: Bill Shankly

The scale statue of Bill Shankly is in cold cast bronze and stands on a marblel podium. On it it says, 'Bill Shankly. He made the people happy.'
9. How many managers did Liverpool FC have in the 19 years between 1896 and 1915?

Answer: 1

Their one manager was Tom Watson, and he was the second manager of Liverpool FC.
10. In 1981, Liverpool FC won their first League Cup. After this they won another three. Three of those four they won with one manager. What was the name of this manager?

Answer: Bob Paisley

Bob Paisly was with Liverpool for 10 years, and in that time he won wiht the club he won eight Cups. These were the European Cup, the League Cup, and the UEFA Cup.
Source: Author ospeed

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us