FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Liverpool in Europe
Quiz about Liverpool in Europe

Liverpool in Europe Trivia Quiz


This quiz is about the mighty Liverpool FC in European competition.

A multiple-choice quiz by wyattsheff. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Liverpool

Author
wyattsheff
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,017
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
810
Last 3 plays: Guest 46 (9/10), Guest 90 (3/10), Guest 80 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who scored Liverpool's only goal in the 1978 European Cup Final? Hint


Question 2 of 10
2. Who scored the only goal in the semi final tie of the 2001 UEFA Cup against Barcelona? Hint


Question 3 of 10
3. Who did Liverpool play in their 1st game back in European competition after being banned in 1985? Hint


Question 4 of 10
4. Which German team beat Liverpool in the final of the 1966 European Cup Winners Cup? Hint


Question 5 of 10
5. Which Spanish team did Liverpool beat on their way to winning the 1984 European Cup? Hint


Question 6 of 10
6. Who scored Liverpool's 3rd and Equalizing goal in the 2005 Champions League Final? Hint


Question 7 of 10
7. After winning the European Cup in 1977 and 1978, who did they lose to in the 1st round of the following season? Hint


Question 8 of 10
8. Liverpool played Cologne in the quarterfinals of the 1965 European Cup. How was it decided who would go through to the next round? Hint


Question 9 of 10
9. Which team from London did Liverpool beat on their way to winning the 1973 UEFA Cup? Hint


Question 10 of 10
10. Against which team did Liverpool turn out in their famous all red strip for the 1st time? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 16 2024 : Guest 46: 9/10
Mar 02 2024 : Guest 90: 3/10
Feb 18 2024 : Guest 80: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who scored Liverpool's only goal in the 1978 European Cup Final?

Answer: Kenny Dalglish

Liverpool beat Bruges 1-0 at Wembley stadium to lift their 2nd European Cup.
2. Who scored the only goal in the semi final tie of the 2001 UEFA Cup against Barcelona?

Answer: Gary McAllister

This goal came from the penalty spot after Patrick Kluivert had handled the ball in the penalty area. Liverpool went on to win the competition beating Alaves in the final.
3. Who did Liverpool play in their 1st game back in European competition after being banned in 1985?

Answer: Kuusysi Lahti

On the 18th September 1991, Liverpool won 6-1 at an emotional Anfield.
4. Which German team beat Liverpool in the final of the 1966 European Cup Winners Cup?

Answer: Borussia Dortmand

Liverpool lost 2-1 at Hampden Park in Scotland.
5. Which Spanish team did Liverpool beat on their way to winning the 1984 European Cup?

Answer: Athletic Bilboa

They beat Athletic Bilboa in Bilboa after drawing the 1st leg at Anfield.
6. Who scored Liverpool's 3rd and Equalizing goal in the 2005 Champions League Final?

Answer: Xabi Alonso

Stevie G got the 1st, Smicer got the 2nd and Milan Baros didn't score in the final. Liverpool beat AC Milan on penalties after coming back from 3-0 down to draw 3-3.
7. After winning the European Cup in 1977 and 1978, who did they lose to in the 1st round of the following season?

Answer: Nottingham Forest

Forest beat Liverpool 2-0 on aggregate to eliminate the reigning champions. Liverpool had qualified as reigning champions and Forest had qualified as English champions, explaining why two English teams entered that season's competition.
8. Liverpool played Cologne in the quarterfinals of the 1965 European Cup. How was it decided who would go through to the next round?

Answer: Toss of a disc

After two legs and then a replay at a neutral venue, the teams still could not be separated. The two captains were called and a disc flipped in the centre circle. The 1st flip, the disc landed on its side in the mud, the 2nd landed red side up and Liverpool marched on.
9. Which team from London did Liverpool beat on their way to winning the 1973 UEFA Cup?

Answer: Tottenham Hotspur

Liverpool won 1-0 at Anfield and lost 2-1 at White Hart Lane, but went through on the away goals rule.
10. Against which team did Liverpool turn out in their famous all red strip for the 1st time?

Answer: Anderlecht

Just before a 1964 European cup tie, Bill Shankley decided to try red shorts instead of the normal white ones. Ronnie Yeats tried them on, to which Shankley replied, "Christ, Ronnie, you look awesome, terrifying. You look 7 ft tall".
Source: Author wyattsheff

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us