FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Liverpool FC in Europe
Quiz about Liverpool FC in Europe

Liverpool FC in Europe Trivia Quiz


Liverpool FC are England's most successful club in European competition. Here's a trip down memory lane to see what you can remember about their successes.

A multiple-choice quiz by 1cyprus. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Liverpool

Author
1cyprus
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
260,460
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1045
Last 3 plays: Guest 86 (8/10), Guest 90 (8/10), Guest 46 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. The 1973 UEFA Cup final saw Liverpool take on Borussia Monchengladbach over two legs. What was the aggregate score? Hint


Question 2 of 10
2. The 1976 UEFA Cup final saw Liverpool play FC Bruges. Played over two legs, Liverpool won 4-3 on aggregate, who scored for Liverpool in both games? Hint


Question 3 of 10
3. 1977 saw Liverpool reach their first European Cup final against Borussia Monchengladbach in Rome. Which defender had to walk all the way up the pitch to take the penalty that sealed Liverpools 3-1 victory? Hint


Question 4 of 10
4. 1978 saw Liverpool defending their crown at Wembley against FC Bruges. They won 1-0;. Who scored that vital goal? Hint


Question 5 of 10
5. 1981 saw Liverpool win their third European Cup 1-0. Which team did they beat? Hint


Question 6 of 10
6. 1984 saw Liverpool face one of their toughest challenges, playing AS Roma on their own ground for the European Cup. What was the name of the goalkeeper whose jelly-legged antics helped win the Cup on penalties? Hint


Question 7 of 10
7. 2001 saw Liverpool reach the UEFA Cup final, and they beat Alaves in extra time. What was the score? Hint


Question 8 of 10
8. 2005 saw Liverpool head to Istanbul to play AC Milan in the Champions League final. Finding themselves 3-0 down at halftime, Liverpool mounted one of the greatest comebacks in the Cup's history. With three second half goals in six minutes, who scored the first? Hint


Question 9 of 10
9. The winners of the European Cup/Champions league play the winners of the UEFA Cup for the Super Cup. In 2005, Liverpool won their _______ trophy. Hint


Question 10 of 10
10. 2007 saw Liverpool going to Athens for their 2nd Champions League final in three years. They defeated Chelsea 4-1 on penalties in the semi-final. Who scored the winning penalty? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 09 2024 : Guest 86: 8/10
Mar 28 2024 : Guest 90: 8/10
Mar 16 2024 : Guest 46: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The 1973 UEFA Cup final saw Liverpool take on Borussia Monchengladbach over two legs. What was the aggregate score?

Answer: 3-2

Liverpool won the home leg 3-0, with two goals from Kevin Keegan and the other from Larry Lloyd. Borussia managed a 2-0 win on their own ground, but it wasn't enough to deny Liverpool their first European trophy.
2. The 1976 UEFA Cup final saw Liverpool play FC Bruges. Played over two legs, Liverpool won 4-3 on aggregate, who scored for Liverpool in both games?

Answer: Kevin Keegan

Liverpool went 2-0 behind at home in the first half, with goals from Raoul Lambert and Julien Cools, but stormed back in the second half with three goals in six minutes to win 3-2. Keegan equalised Lambert's goal in the away leg.
3. 1977 saw Liverpool reach their first European Cup final against Borussia Monchengladbach in Rome. Which defender had to walk all the way up the pitch to take the penalty that sealed Liverpools 3-1 victory?

Answer: Phil Neal

Keegan was fouled in the 82nd minute, and Phil Neal calmly walked up the pitch to score from the spot, giving Liverpool a 3-1 victory.
4. 1978 saw Liverpool defending their crown at Wembley against FC Bruges. They won 1-0;. Who scored that vital goal?

Answer: Kenny Dalglish

Dalglish had joined the club to replace Kevin Keegan who moved to Hamburg. He calmly chipped the keeper in the 65th minute.
5. 1981 saw Liverpool win their third European Cup 1-0. Which team did they beat?

Answer: Real Madrid

Alan Kennedy scored from a Ray Kennedy throw in to defeat Madrid. This was the 5th consecutive win by an English club. It became six wins a year later when Aston Villa won. The two other Cups (1979 and 1980) went to the late Brian Clough's Nottingham Forest (and Liverpool win in 1977 and 1978).
6. 1984 saw Liverpool face one of their toughest challenges, playing AS Roma on their own ground for the European Cup. What was the name of the goalkeeper whose jelly-legged antics helped win the Cup on penalties?

Answer: Bruce Grobbelaar

Roma had not conceeded a goal at home in the entire tournament, but with the scores level at 1-1 after extra time, the scene was set for Bruce Grobbelaar's now famous wobbly legs routine. Liverpool won 4-2 on penalties.
7. 2001 saw Liverpool reach the UEFA Cup final, and they beat Alaves in extra time. What was the score?

Answer: 5-4

Not a game for the purists, but still an exciting final. Liverpool won a unique treble of FA Cup, League Cup, and UEFA Cup that year.
8. 2005 saw Liverpool head to Istanbul to play AC Milan in the Champions League final. Finding themselves 3-0 down at halftime, Liverpool mounted one of the greatest comebacks in the Cup's history. With three second half goals in six minutes, who scored the first?

Answer: Steven Gerrard

Liverpools other two goals were by Smicer and Alonso. Liverpool won 3-2 on penalties, with goalkeeper Jerzy Dudek mimicing Bruce Grobbelaars bendy-leg routine. This was Liverpool's 5th triumph, which meant they won the trophy for keeps, it resided in Anfield's trophy cabinet.
9. The winners of the European Cup/Champions league play the winners of the UEFA Cup for the Super Cup. In 2005, Liverpool won their _______ trophy.

Answer: 3rd

Liverpool won these in 1977, 2001, and 2005.
10. 2007 saw Liverpool going to Athens for their 2nd Champions League final in three years. They defeated Chelsea 4-1 on penalties in the semi-final. Who scored the winning penalty?

Answer: Dirk Kuyt

Robbie Fowler is affectionately called God by the Liverpool fans.
Source: Author 1cyprus

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us