FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Transfers Quizzes, Trivia and Puzzles
Transfers Quizzes, Trivia

Transfers Trivia

Transfers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Football Players

Fun Trivia
8 Transfers quizzes and 75 Transfers trivia questions.
1.
The End of Loyalty
  The End of Loyalty    
Photo Quiz
 10 Qns
Football fans understand that players switch to different teams to further their careers. They tend to get angry, though, when that team turns out to be their biggest rival! This quiz is about controversial transfers between rival teams. Good luck!
Average, 10 Qns, Lpez, May 09 21
Average
Lpez gold member
May 09 21
141 plays
2.
  Stop Raiding Our Club    
Match Quiz
 10 Qns
Soccer teams invest a lot of time and money trying to attract the best players. Some even raid the same club time and again. I'll give you the name of a club and three players. Can you guess which team they all transferred to?
Average, 10 Qns, MickeyDGod, Apr 14 20
Average
MickeyDGod gold member
Apr 14 20
111 plays
3.
  The Derby Men    
Multiple Choice
 10 Qns
Football derbies are passionate, full blooded games with no room for the neutral. These ten brave players have been far from neutral and played on both sides of some of the most famous footballing derbies.
Average, 10 Qns, 480154st, Apr 18 21
Average
480154st gold member
Apr 18 21
116 plays
4.
  A Decade Of...Football Transfers    
Multiple Choice
 10 Qns
As we wave goodbye to the 2010s, let's look at the last decade in the viper's pit that is the global football transfer market!
Difficult, 10 Qns, TheOracler, Mar 01 20
Difficult
TheOracler
Mar 01 20
121 plays
5.
  Footy Transfers    
Multiple Choice
 10 Qns
About transfers from around Europe. Should be fairly easy.
Difficult, 10 Qns, FURQ, Jan 11 09
Difficult
FURQ
1638 plays
6.
  Football Transfers    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will focus on transfers by football players.
Tough, 10 Qns, PhIl-BeRt, Jan 11 09
Tough
PhIl-BeRt
1744 plays
7.
  Footballer Transfers    
Multiple Choice
 10 Qns
Who signed for who in the 2003-04 season?
Average, 10 Qns, wuzzy, Jan 11 09
Average
wuzzy
1533 plays
8.
  Football Transfers: Who am I ?    
Multiple Choice
 5 Qns
In this quiz you'll have to guess who is "talking"... you'll guess that by the information from his words.
Tough, 5 Qns, pan_gu, Dec 09 06
Tough
pan_gu
1155 plays
trivia question Quick Question
Who in 2003 bought Kaka?

From Quiz "Footballer Transfers"





Transfers Trivia Questions

1. El Clasico is the derby between Barcelona and Real Madrid, a match guaranteed to raise emotions. Which ex-Barcelona player had a pig's head thrown at him during the game in 2002 when he was playing for Real?

From Quiz
The Derby Men

Answer: Luis Figo

The emotions of El Clasico aren't restricted to Spain as both of these clubs boast a huge global fan base, although feelings will always run higher in Spain with Real Madrid being seen as representing Spanish nationalism while Barcelona is seen as representing Catalan nationalism. Luis Figo had played for Barcelona for five years before making the switch to Real in 2000, a move which prompted unbelievable fury amongst Barca supporters. When he first appeared at Barcelona's Camp Nou ground in a Real shirt, a hail of missiles were thrown at him and the intensity escalated with each year. By 2002 the disgraceful scenes reached a new low, when he had a knife, a glass bottle and a pig's head thrown at him as he attempted to take a corner kick.

2. Who in 2003 got Ricardo Quaresma?

From Quiz Footballer Transfers

Answer: Barcelona

Said to be one of the best young wingers in the world.

3. Filippo Inzaghi left Juventus to sign for which club in the summer of 2001?

From Quiz Football Transfers

Answer: Milan

4. Which goalkeeper played nine seasons of Manchester derbies for both United and City, never finishing once on the losing side?

From Quiz The Derby Men

Answer: Peter Schmeichel

Peter Schmeichel was a Manchester United regular between 1991 and 1999, with whom he famously won the treble before moving to Sporting of Portugal. By 2001, he was back in England playing for Aston Villa, with whom he spent a season before joining the blue half of Manchester when he signed for City. In the derby game at City's Maine Road ground, Manchester United were soundly beaten 3-1 and the return match at Old Trafford finished 1-1, but Carlos Nash played in goal for City instead of Schmeichel. In total Schmeichel played ten Manchester derbies for United and one for City, and retired with the incredible record of never having lost one.

5. Fernando Torres was the biggest signing of 2011, joining Chelsea from Liverpool in January. However, Torres failed to live up to expectations in the capital, scoring just once in his debut season for the Blues. Who did his goal come against?

From Quiz A Decade Of...Football Transfers

Answer: West Ham United

The writing may have been on the wall for Torres from the get go, as his first appearance for Chelsea was a 1-0 loss to Liverpool. He made 18 appearances in his first season in London, with his only goal coming in a 3-0 victory over West Ham United on 23 April 2011. West Ham finished the season at the bottom of the Premier League. While Torres' output at Chelsea was disappointing, scoring just 45 goals in 172 appearances, Torres was on the pitch for arguably the two most iconic moments in Chelsea's history. He scored the goal that sealed Chelsea's place in the 2012 Champions League final and was on the pitch as Chelsea defeated Bayern Munich to become European champions for the first time. He left Chelsea in 2015.

6. Who in 2003 got Gianfranco Zola?

From Quiz Footballer Transfers

Answer: Cagliari

The little Italian will never be forgotten at Stamford Bridge.

7. Who was the first ever 1 million pound player?

From Quiz Football Transfers

Answer: Guiseppe Savoldi

He joined Napoli from Bologna in 1975.

8. The first player to win the Champions League with three different clubs is also a man who in 2002 made the switch from Inter Milan to AC Milan. Who was this great Dutchman?

From Quiz The Derby Men

Answer: Clarence Seedorf

Midfielder Seedorf started his career with Dutch side Ajax, before moving to Italy to play for Sampdoria and then to Spain where he spent four years at Real Madrid. From Real, he moved back to Italy, playing for Inter Milan between 2000 and 2002, when he was signed by their rivals AC Milan. The Milan derby, known as the Derby della Madonnina, has the extra intensity generated by both Inter and AC Milan groundsharing the San Siro stadium and both clubs wanting to be able to boast that they are the best team on that pitch. There is also the added incentive of winning the "class war" as in the past, Inter Milan had the reputation of attracting the bourgeoisie while AC Milan were the club for the working class. Seedorf's impressive Champions League record is made up of wins with Ajax in 1995, Real Madrid, in 1998 and AC Milan, in 2003 and 2007.

9. Brazilian defender Thiago Silva was the most expensive player of 2012, joining newly-rich Paris Saint-Germain from AC Milan. Which PSG legend described Silva as "the best defender in the history of the club"?

From Quiz A Decade Of...Football Transfers

Answer: Ricardo Gomes

Gomes was so impressed by Silva's quality that he also referred to the centre back as one of Brazil's best ever defenders too. Cristiano Ronaldo has compared Silva to Franz Beckenbauer, while former PSG player Alain Roche referred to Silva as "the Messi of defenders". Silva has been a beacon of consistency for PSG during his tenure and was named to the Ligue 1 Team of the Year in all of his first seven seasons in Paris. While the Parisians have struggled to make an impact in European football in the 2010s, Silva's era at the Parc des Princes has coincided with PSG's domination of the French domestic scene.

10. Who in 2003 bought Andy Van Der Meyde?

From Quiz Footballer Transfers

Answer: Inter Milan

A number of English clubs tracked Der Meyde, but eventually he ended up in Italy.

11. What is the name of the Frenchman who signed for Real Madrid from Juventus, for a world record fee, in the summer of 2001?

From Quiz Football Transfers

Answer: Zinedine Zidane & Zidane

50 million or so. I can't believe how unbelievably easy that was.

12. After 255 league appearances for Tottenham Hotspur, who did the unthinkable in 2001 and signed for their fiercest rivals, Arsenal?

From Quiz The Derby Men

Answer: Sol Campbell

In the summer of 2001, Campbell's contract expired and he was desperate to win trophies, something that hadn't happened during his nine seasons with Tottenham. Despite Tottenham offering him a contract which would have made him their highest-ever paid player, he chose the chance of glory over personal gain and signed for bitter rivals Arsenal on a free transfer. With Arsenal he won the FA Cup and was a two time winner of the Premier League, but was never forgiven by Tottenham fans, many of whom view him as the ultimate traitor. Arsenal stalwart, Ray Parlour has described the first match which saw Campbell at Tottenham in an Arsenal shirt as the scariest game he ever played in and Campbell himself has said the biggest shock of that game, which ended 1-1 was seeing his own brother, Tony in the crowd supporting Tottenham.

13. Who in 2003 bought Jermaine Defoe?

From Quiz Footballer Transfers

Answer: No-one (He stayed at West Ham)

United were reportedly interested, but West Ham was reluctant to sell the under-21 starlet.

14. The "Revierderby", or Ruhr derby is a fiercely contested battle between Schalke 04 and Borussia Dortmund in Germany. Which player famously scored the equalising goal in the last minute for Schalke in 1997, then went on to sign for Dortmund in 1999?

From Quiz The Derby Men

Answer: Jens Lehmann

Lehmann's last minute equaliser against Schalke's old rivals was made sweeter for the club's fans by the fact that he was their goalkeeper and was so determined not to see his side lose to Dortmund, that he came upfield for a corner. When the ball went in, he became the first goalkeeper in Bundesliga history to score from open play, and was assured of hero status by the Schalke faithful. In 1998, he joined Italian side, AC Milan, but failed to impress and after just a single season, was back in Germany, this time with Schalke's arch rivals, Borussia Dortmund. He spent four seasons with the club, winning the Bundesliga in the 2001-02 season as well as helping them reach the final of the UEFA Cup in the same season.

15. Who in 2003 bought Roy Makaay?

From Quiz Footballer Transfers

Answer: Bayern Munich

Makaay was the worlds top scorer in 2002/2003.

16. This Turkish-German attacker joined Galatasaray on 20th July 2001 from a little team called G. Birligi. Who is he?

From Quiz Football Transfers: Who am I ?

Answer: Umit Karan.

This young and temperamental player was born on 1st October 1976 and played for 3 years for G. Birligi before moving to Galatasaray in 2001.

17. Jimmy Greaves joined Tottenham from AC Milan in 1961. The fee was 99,999 pounds. What was the reason for the unusual transfer fee?

From Quiz Football Transfers

Answer: Spurs' Manager Bill Nicholson did not want Greaves to have to live with the tag of being Britain's first 100 000 pound player

18. In 1992, who became just the second player in the history of the Merseyside derby to have scored for both Liverpool and Everton?

From Quiz The Derby Men

Answer: Peter Beardsley

The Merseyside derby is a win at all costs game that both Liverpool and Everton look forward to with relish, although it does have the ability to make fans nervous, such is the shame at losing to your city rivals. Although there have been several players who have played for both clubs, Beardsley is one of the few to have made a direct switch, when after three years with Liverpool, he moved to Everton in 1991. Although the match is often referred to as "the friendly derby" there have been several red cards shown, including in 1997 when Robbie Fowler (Liverpool) and David Unsworth (Everton) were both dismissed for fighting. In 1999 there was more fighting, as Francis Jeffers of Everton traded blows with Liverpool goalkeeper, Sander Westerveld, resulting in both men being sent off in a match which also saw Liverpool's Steven Gerrard sent off for a bad challenge. Beardsley scored four times in the league for Liverpool against Everton and became just the second person to score for both sides, after David Johnson did it in 1978, when, as an Everton player, he scored against his old club in 1992.

19. Who in 2003 bought David Bellion?

From Quiz Footballer Transfers

Answer: Manchester United

20. Who was the Italian international midfielder who broke the world record for a transfer when he signed for Milan, from Torino, for 13 million pounds?

From Quiz Football Transfers

Answer: Gianluigi Lentini

21. Paul Pogba became the most expensive player ever in the summer of 2016 when he joined Manchester United from Juventus. Pogba's form has fluctuated at Old Trafford and in 2019, Real Madrid offered which player in exchange for Pogba?

From Quiz A Decade Of...Football Transfers

Answer: James Rodriguez

Pogba's move to United was the biggest transfer saga of the 2016 summer window, with much media interest due to the possibility of a world-record fee and focus on Pogba's past at Old Trafford, having previously left United in 2012 after playing just three games. (He moved to Juventus on a free transfer as he didn't renew his contract). Pogba's time back in England has been hampered by a lack of consistency, clashes with former manager Jose Mourinho and a perception that Pogba's work rate was sub-standard. Real Madrid offered playmaker Rodriguez plus cash for Pogba. However, United said that the offer fell way below their valuation of the World Cup winner. Despite these problems Pogba has plenty of moments to remember in the red shirt. He scored the opening goal in United's 2-0 win over Ajax in the 2017 Europa League final, sealing the club its first European trophy in nearly a decade. It was also Pogba's inspired second half in April 2018 in a fixture against Manchester City that stopped City from lifting the Premier League trophy in front of the United fans and players.

22. Who in 2003 bought Kaka?

From Quiz Footballer Transfers

Answer: AC Milan

What a fantastic talent he was alwasy going to end up at a top european side.

23. Which player holds the record for the highest fee ever paid by a Scottish club?

From Quiz Football Transfers

Answer: Tore Andre Flo

Rangers paid Chelsea 12 million for Flo. Twice what Celtic paid for Sutton (the 2nd largest transfer fee in Scottish football).

This is category 23262
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.