FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Kevin Harvick Quizzes, Trivia and Puzzles
Kevin Harvick Quizzes, Trivia

Kevin Harvick Trivia

Kevin Harvick Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR Drivers

Fun Trivia
5 Kevin Harvick quizzes and 55 Kevin Harvick trivia questions.
1.
  Questions on Kevin Harvick    
Multiple Choice
 15 Qns
A quiz about Nascar driver Kevin Harvick.
Tough, 15 Qns, Vike 3, Jun 30 03
Tough
Vike 3
713 plays
2.
  10 Questions: Kevin Harvick Multiple Choice Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about the NASCAR driver Kevin Harvick. These are a mix or true/false questions and multiple choice.
Average, 10 Qns, kuntreegirl84, Jan 19 03
Average
kuntreegirl84
1059 plays
3.
  Kevin's Rookie Year    
Multiple Choice
 10 Qns
Quiz about the Busch Series Champion and Winston Cup Rookie of the Year, Kevin Harvick.
Tough, 10 Qns, racemany2k, Apr 06 08
Tough
racemany2k gold member
722 plays
4.
  Kevin Harvick Tidbits    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a tough little quiz about Kevin Harvick.
Tough, 10 Qns, racinfan29, Nov 27 03
Tough
racinfan29
517 plays
5.
  Kevin Harvick Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
Get ready for a quiz about "Happy" Harvick.
Difficult, 10 Qns, Budweiser8, May 25 04
Difficult
Budweiser8
451 plays
trivia question Quick Question
What Busch series driver did Kevin's wife work for in 2001 and 2002?

From Quiz "Kevin Harvick"





Kevin Harvick Trivia Questions

1. Which race track did Kevin Harvick failed to qualify for in the 2000 Busch Series season while driving the #2 car?

From Quiz
Kevin Harvick

Answer: Rockingham (February)

Kevin Harvick was the 2000 Busch Series Rookie of the Year despite missing that race.

2. What place did Kevin Harvick place, in the Winston Cup points standings in his rookie year of 2001?

From Quiz Kevin Harvick Tidbits

Answer: ninth

Kevin Harvick had an outstanding rookie season, finishing ninth even win he missed the Daytona 500!

3. Kevin Harvick is from what city and state?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: Bakersfield, California

They often refer to him as the kid from Bakersfield, where instead of going to prom's, he spent his Saturday nights tearing it up at the local dirt track. Tony Stewart is from Rushville, Indiana, and Dale Earnhardt was from Kannapolis, North Carolina.

4. Where did Kevin finish in the 2001 Tropicana 400?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: 1

He started 6 and eventually worked his way all the way up front and finished 1st.

5. What track did Kevin claim his first Winston Cup win?

From Quiz Kevin's Rookie Year

Answer: Atlanta

He edged Jeff Gordon by a couple of feet, it was an awesome race.

6. Who sponsored Kevin Harvick in the 2001 Winston race at Charlotte?

From Quiz Kevin Harvick Tidbits

Answer: AOL

Kevin drove the AOL machine in the 2001 Winston race. He was one of the three drivers that hit the wall because it was raining!

7. What is the first name of the woman Kevin married in 2001?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: DeLana & De Lana

Delana also comes from a racing family herself. Kevin and Delana were married during the Las Vegas race weekend in 2001.

8. Where did Kevin get his first Winston Cup series win in 2001?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: Atlanta Motor Speedway

This is the race where he beat Jeff Gordon by a hair of .006 seconds! What a very close race. The other mentioned races are the races that Jeff Gordon won during the 2001 series.

9. How many Winston Cup starts did it take Kevin to win his first Winston Cup race?

From Quiz Kevin's Rookie Year

Answer: 3

In only his third start he won his first race, breaking the record set a year earlier by Dale Earnhardt Jr. Little E won at Texas in his 12th start.

10. In 1998, Kevin Harvick won a championship in which NASCAR elite touring series?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: Winston West Series

Kevin won five races that year en route to the championship.

11. What colors were Kevin Harvick's car in his first ever Winston Cup race, in 2001?

From Quiz Kevin Harvick Tidbits

Answer: black and white

The first ever race at rockingham was black and white. The rest of the season, the car was red and white.

12. What Busch series driver did Kevin's wife work for in 2001 and 2002?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: Randy Lajoie

Delana pulled double duty working for Randy Lajoie in his PR department, while also cheering on her husband on race weekends.

13. During the 2001 season, how many races did he win on the Busch circuit?

From Quiz Kevin's Rookie Year

Answer: 5

14. How many points did Kevin Harvick score during the 2002 Winston Cup Season?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: 3501 points

Harvick finished the 2002 Winston Cup standings in the 21st position.

15. In the 2002 season, Kevin drove what car number?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: 29

He took over in the GM Goodwrench car after Dale Earnhardt's tragic death in 2001.

16. Harvick was the Busch Series Rookie of the Year in 2000 and won the title in 2001. Who was the previous driver to accomplish this back-to-back feat in the Busch Series?

From Quiz Kevin's Rookie Year

Answer: Johnny Benson

Johnny Benson won the 1994 Busch Series Rookie of the Year title and the 1995 Busch Series championship

17. In which year did Kevin Harvick not win a single Busch Series race?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: 2002

Harvick ran only four Busch Series races in 2002.

18. What place did Kevin Harvick finish in his first ever Winston Cup race at Rockingham in 2001?

From Quiz Kevin Harvick Tidbits

Answer: 14th

Kevin Harvick had a great race finishing fourteenth.

19. What was the incident that immediately preceded Nascar's 1st race suspension of Kevin during the 2002 season?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: on track incident with another driver in a truck race

The event that happened right before his 1st race suspension was an on track incident between his truck and Coy Gibbs truck during a Nascar Truck series race. After being black flagged, Kevin parked his truck right in front of the Nascar trailer. It marked only the second time in history that Nascar suspended a driver from a Winston Cup event. The scuffle with Greg Biffle also occured in 2002, but it happened several days before the truck race incident.

20. How many NASCAR Busch series races did Kevin win in 2000?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: 3

Yep! His 3 wins came at St. Louis, Bristol, and Memphis.

21. What was Harvick's top starting position, in which a qualifying lap was run, in a Winston Cup race in 2001?

From Quiz Kevin's Rookie Year

Answer: 3rd

Harvick's best start was third in back-to-back races at Darlington and Bristol

22. How many DNF'S did Kevin Harvick have in the 2003 Winston Cup season?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: none

Harvick won the 2003 Brickyard 400 as well.

23. Who in the 2003 NASCAR Busch Series, shares driving duties with Kevin Harvick?

From Quiz Kevin Harvick Tidbits

Answer: Johnny Sauter

Kevin Harvick in 2003 was racing in the Pay Day car 15 times in the 2003 Busch series. Johnny Sauter drove the other races.

24. What race did Kevin miss while serving his one race suspension in 2002?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: Martinsville

Kevin was benched for the spring race at Martinsville and watched the race at home on TV. For the second year in a row Kevin only ran 35 of the 36 points races in Winston Cup. He also did not race the 2001 Daytona 500, which tragically took the life of his predecessor Dale Earnhardt.

25. Since Harvick did not run in the Daytona 500, his first race at Daytona was the Pepsi 400 held in July, 2001. Where did he finish in that race?

From Quiz Kevin's Rookie Year

Answer: 25th

Harvick finished 25th at the 2001 Pepsi 400 at Daytona International Speedway

26. When Kevin Harvick drove the Porter Cable sponsored truck in the 1999 Craftsman Truck Series season, which number was on the truck?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: #98

And yes, Kevin drove a Ford that year, not a Chevrolet.

27. Who sponsored Kevin Harvick in the Sharpie 500 race at Bristol in 2002?

From Quiz Kevin Harvick Tidbits

Answer: GM Goodwrench

Kevin drove his GM Goodwrench car in the Sharpie 500 at Bristol. He drove th E.T. 20th Anniversary car in the Food City 500.

28. What were the colors of Kevin's first Winston Cup car?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: Black and White

After Dale's death, Richard Childress repainted the black #3 white and renumbered it with a black #29. Kevin ran one race with the black and white car and then RCR switched to a white car with Red lettering. Kevin won in only his third start with that car and went on to finish 9th in points in his rookie year. Kevin did drive a blue and white Winston Cup car in 2001. For the fall race at Loudon, NH the #29 car was painted white with blue lettering. This was the race that was post-poned due to 9/11 and was run on the day after Thanksgiving. Kevin started on the outside pole and actually led a lap that day before finishing the day in 26th position.

29. In the 2001 Winston Cup Race at Talladega in October, Kevin had which sponsor that was located on the deck lid of the car, in a one race sponsor on the #29 car?

From Quiz Kevin Harvick

Answer: Make a Wish

Dale Earnhardt Jr. won the race that day by winning the Winston 'No Bull Million'.

30. What place did Kevin Harvick place in the 2001 UAW-Daimler Chrysler 400 race at Las Vegas?

From Quiz Kevin Harvick Tidbits

Answer: 8th

He finished 8th in his second ever start and won the next race in his third start.

This is category 7592
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.