FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Chicago Bulls Quizzes, Trivia and Puzzles
 Chicago Bulls Quizzes, Trivia

Chicago Bulls Trivia

Chicago Bulls Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams

Fun Trivia
13 Chicago Bulls quizzes and 155 Chicago Bulls trivia questions.
1.
  2010-11 Chicago Bulls    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the 2010-11 Chicago Bulls.
Average, 10 Qns, johnsoly, Mar 28 11
Average
johnsoly
422 plays
2.
  Chicago Bulls Of The 1990s    
Multiple Choice
 10 Qns
Quiz about the Chicago Bulls' team and players of the 90s.
Average, 10 Qns, fatcow, May 25 09
Average
fatcow
4482 plays
3.
  Bulls 1990-91 : "The Jordan Rules"    
Multiple Choice
 15 Qns
A quiz about "The Jordan Rules", a book on the 1990-91 championship season of the Chicago Bulls. Any Bulls fan should do well regardless if they have read the book.
Average, 15 Qns, Konig, Feb 24 16
Average
Konig
2280 plays
4.
  Chicago Bulls    
Multiple Choice
 20 Qns
Think you know anything about the great Chicago Bulls teams, if so, take the quiz and find out.
Tough, 20 Qns, tj23, Dec 19 06
Tough
tj23
2584 plays
5.
  The 1995-96 Chicago Bulls    
Multiple Choice
 15 Qns
In 1995-96 the Chicago Bulls became the best team in basketball history. Now you can see how much you know about this 'unbelievabull season'.
Tough, 15 Qns, kazzamh, Mar 26 13
Tough
kazzamh
2903 plays
6.
  Chicago Bulls Championships    
Multiple Choice
 10 Qns
A little quiz for Bulls fans, it should be easy for anyone who knows about the NBA though.
Average, 10 Qns, eddie13, Jul 24 04
Average
eddie13
3372 plays
7.
  NBA Alumni 4 : Chicago Bulls   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I am going to give you the names of current or former Chicago Bulls players, and you pick which college they went to.
Average, 10 Qns, yourmomma711, Jan 08 08
Average
yourmomma711
1625 plays
8.
  Bulls Basketball    
Multiple Choice
 10 Qns
From Jordan to Pippen and Brand to Chandler this quiz covers the bulls. If your a fan try this out to see how great of a fan you really are!
Average, 10 Qns, loshoops30, Mar 13 10
Average
loshoops30
2124 plays
9.
  Bulls History    
Multiple Choice
 10 Qns
This is for the true Chicago Bulls fan.
Average, 10 Qns, s-rebel, Jun 28 07
Average
s-rebel
2132 plays
10.
  Chicago Bulls 2004-05    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some facts about the Chicago Bulls and their 2004-05 season.
Tough, 10 Qns, krlevine2003, May 09 09
Tough
krlevine2003
546 plays
trivia question Quick Question
Who were the only two players to play on every championship team for the Bulls?

From Quiz "Chicago Bulls Of The 1990s"




11.
  2002-03 Chicago Bulls    
Multiple Choice
 10 Qns
This team started making strides towards the future.
Tough, 10 Qns, walkerc1735, Jul 29 04
Tough
walkerc1735
1049 plays
12.
  Chicago Bulls History    
Multiple Choice
 15 Qns
See how much you actually know about Da Bulls !
Very Difficult, 15 Qns, yeeeaaah, Jun 28 07
Very Difficult
yeeeaaah
1727 plays
13.
  The Post-Jordan Era    
Multiple Choice
 10 Qns
Dedicated to Jerry Krause: the man who made this quiz possible.
Difficult, 10 Qns, Urlacher85, Jan 29 03
Difficult
Urlacher85
1449 plays
Related Topics
  Chicago White Sox [Sports] (16 quizzes)

  Chicago Cubs [Sports] (45 quizzes)

  Chicago Bears [Sports] (15 quizzes)

  Chicago [Geography] (7 quizzes)

  Chicago Blackhawks [Sports] (2 quizzes)


Chicago Bulls Trivia Questions

1. When Derrick Rose is introduced at home games for the starting lineup, the announcer says he is from where?

From Quiz
2010-11 Chicago Bulls

Answer: Chicago

All other players were introduced as from the college or university that they attended. Derrick Rose was the only player that was introduced with the city he is from.

2. What school did Ben Wallace attend?

From Quiz NBA Alumni 4 : Chicago Bulls

Answer: Virginia Union

Ben Wallace was an all-star from 2003-2006, despite going undrafted.

3. Michael Jordan was taken 3rd in the 1984 draft. Which 2 players were chosen ahead of him, in order?

From Quiz Chicago Bulls

Answer: Hakeem Olajuwon and Sam Bowie

Olajuwon was chosen 1st overall by the Rockets. Bowie was chosen 2nd overall by the Trailblazers. Barkley was chosen 5th by the 76ers, and Stockton was chosen 16th by the Jazz.

4. How many all-stars did the Bulls have for the 1991-92 season?

From Quiz Bulls 1990-91 : "The Jordan Rules"

Answer: 2

Jordan and Pippen both got all-star births. This was the first of many to come for Pippen.

5. Who succeeded Phil Jackson as head coach of the Bulls?

From Quiz The Post-Jordan Era

Answer: Tim Floyd & Floyd

Tim Floyd was a close friend of Krause's. He was reluctant to coach the Bulls, and be known as "The man who forced Jordan to retire."

6. Who was the first head coach of the Chicago Bulls when they entered the league in 1966-67?

From Quiz Chicago Bulls History

Answer: Johnny 'Red' Kerr

Johnny Kerr, who once played for the Syracuse Nationals, Philadelphia 76ers and Baltimore Bullets, subsequently became an announcer for Chicago Bulls games.

7. Who drafted Scottie Pippen? What pick was he drafted?

From Quiz Bulls Basketball

Answer: Sonics-5

The Sonics blowed this one and drafted Pippen and traded him for a Journey man Olden Polynice.

8. How many wins did the Bulls have in the 1995-96 season?

From Quiz The 1995-96 Chicago Bulls

Answer: 72

These 72 wins set a record for a regular season. The previous record of 69 wins was set by the 1971-72 Los Angelas Lakers.

9. How many championships have the Chicago Bulls won?

From Quiz Bulls History

Answer: 6

1991,1992,1993,1996,1997,1998

10. In the two years between the Chicago three-peats what team(s) won the championship?

From Quiz Chicago Bulls Championships

Answer: Rockets

11. The Bulls wore a "XX" patch in the season on their jerseys. What was the significance of the "XX"?

From Quiz 2010-11 Chicago Bulls

Answer: It has been 20 years since the Bulls won their first title of their 6 championships

The Bulls won their first of six championships in 1991. The 2010-11 season was the 20-year mark from that first title.

12. Which team was Scottie Pippen drafted by in 1987?

From Quiz Chicago Bulls

Answer: Seattle Supersonics

Pippen was selected 5th overall by the Sonics, and was immediately traded to the Bulls for their draft pick, Olden Polynice, who the Bulls selected with the 8th pick.

13. Who coached the Bulls before Phil Jackson?

From Quiz Bulls 1990-91 : "The Jordan Rules"

Answer: Doug Collins

Collins was fired in 1989, because of his disputes with many of the Bulls' personnel. Collins again coached Jordan from 2001-03, as a Washington Wizard.

14. At what college did Phil Jackson's successor coach, before he joined the Bulls' disfunctional family?

From Quiz The Post-Jordan Era

Answer: Iowa State

Floyd coached the Cyclones, a team that the year he left was a #2 seed in the Big Dance. The team had future Bull Marcus Fizer, and future Pacer Jamaal Tinsley.

15. How many games did the 66-67 Chicago Bulls win?

From Quiz Chicago Bulls History

Answer: 33

They finished the season at 33-48, a record for expansion team.

16. What two players were taken before Jordan?

From Quiz Bulls Basketball

Answer: Hakeem and Sam Bowie

The Rockets picked Akeem and the Blazers took Bowie.

17. How many titles did the Chicago Bulls win in the 90s?

From Quiz Chicago Bulls Of The 1990s

Answer: 6

The Bulls three won from 1991 to 1993, and then another three from 1996 to 1998.

18. Who led the Bulls in both points-per-game and total points in the 1995-96 season?

From Quiz The 1995-96 Chicago Bulls

Answer: Michael Jordan

Michael Jordan also led the NBA in those two categories, which made him the winner of the scoring title (the scoring title goes to the player with the highest points-per-game average). That scoring title was the eighth of his career. It set the record for most scoring titles won in a career. He went on to win two more scoring titles, and establish a new record. The former record holder was Wilt Chamberlein.

19. When was Phil Jackson named head coach of the Bulls?

From Quiz Bulls History

Answer: 89-90 season

Before that he was the assistant coach for the Bulls. Did you know that he also coached a local basketball team in Puerto Rico?

20. The Bulls play in which division and in which conference?

From Quiz 2010-11 Chicago Bulls

Answer: Central Division/Eastern Conference

The Bulls are one of five teams in the Central Division, and one of 15 teams in the Eastern Conference.

21. Ben Gordon attended which school?

From Quiz NBA Alumni 4 : Chicago Bulls

Answer: Connecticut

Gordon was the third pick of the 2004 draft by the Bulls.

22. Phil Jackson was hired as an assistant in 1987. 2 years later he became head coach by replacing who?

From Quiz Chicago Bulls

Answer: Doug Collins

Jackson was head coach for the Bulls from 1989-1998.

23. One of the best ways for a bad team to get better is through the draft. The draft after Jordan retired, was a bad one for the Bulls. What draft pick did they have?

From Quiz The Post-Jordan Era

Answer: other

They had just won the NBA championship, and so they were given the LAST pick.

24. Who did the Bulls draft with their first pick in the 87-88 draft?

From Quiz Chicago Bulls History

Answer: Olden Polynice

They traded Polynice for Pippen (who was drafted by Seattle).

25. Who did Elton Brand share the Rookie of the Year honors with?

From Quiz Bulls Basketball

Answer: Steve Francis

He tied with Francis who was drafted by the Grizzles.

26. Who were the only two players to play on every championship team for the Bulls?

From Quiz Chicago Bulls Of The 1990s

Answer: Jordan / Pippen

They two were the only members left from the 1990-91 championship squad.

27. What was Michael Jordan's points-per-game average for the 1995-96 season?

From Quiz The 1995-96 Chicago Bulls

Answer: 30.4

The runner-up in points-per-game in the 1995-96 was Hakeem Olajuwon. Michael Jordan beat him by 3.9 points.

28. When did the Bulls win 72 games and lose only 10?

From Quiz Bulls History

Answer: 95-96 season

Hey, it was almost perfect. Also that year they only lost 3 games in the playoffs. They won't do that again in a long time.

29. Who is usually credited for winning the final game in the Bulls third championship?

From Quiz Chicago Bulls Championships

Answer: Paxson

Paxton made the three point shot off a pass from Grant that put them in the lead in the last game.

30. The Bulls signed which free agent power forward in July of 2010?

From Quiz 2010-11 Chicago Bulls

Answer: Carlos Boozer

Boozer was signed after the Bulls failed signing Chris Bosh, Dwayne Wade, and LeBron James, who all signed with Miami.

This is category 2842
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.