FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
              Chicago White Sox Quizzes, Trivia
              Chicago White Sox Quizzes, Trivia

Chicago White Sox Trivia

Chicago White Sox Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams

Fun Trivia
The new Chicago franchise joined the new American League in 1901. They are one of only a few teams to keep their original name. From their first World Series victory in 1906, let's see what you remember about this consistent franchise!

Sioux City Cornhuskers 1894
St Paul Saints 1895-1899
Chicago White Stockings 1900
Chicago White Sox 1901-

The logos which appear on this page and in each sub-category in MLB Teams are owned by the relevant Major League Baseball entity. They have been down-loaded and reproduced with the kind permission of MLB Pressbox.

16 quizzes and 165 trivia questions.
1.
  Your Chicago White Sox!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz for all White Sox and baseball fans. If you liked the quiz, please rate it. Thanks for playing! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Dec 26 02
Average
Nightmare gold member
1680 plays
2.
  Memories of the White Sox   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice about the Chicago White Sox franchise. I hope that you enjoy it. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Sep 08 10
Average
Nightmare gold member
365 plays
3.
  The Go-Go Sox   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The 1959 Chicago White Sox won the American League pennant with a combination of speed, timely hitting, and good pitching. Please take this quiz on the Go-Go Sox. Enjoy!
Average, 10 Qns, mrgrouchy, Mar 11 09
Average
mrgrouchy
447 plays
4.
  2005 White Sox: World Series Champions!    
Multiple Choice
 10 Qns
It took the White Sox 88 years to hoist the World Series pennant with a 4-0 skunking of the Astros. Let's see what you learned about the 2005 White Sox in a slightly different quiz. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, May 25 09
Average
Nightmare gold member
1011 plays
5.
  White Sox Roster: 2005    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know the 2005 White Sox players?
Average, 10 Qns, sportsgirlmj30, May 25 09
Average
sportsgirlmj30
830 plays
6.
  Chicago White Sox: 2004   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I know they were a bit of a dissapointment, but I had fun watching it (well most of it). Just thought I would try my hand at a quiz on the roster of the 2004 Chicago White Sox!
Average, 10 Qns, melonhead7, May 25 09
Average
melonhead7
795 plays
7.
  Chicago White Sox    
Multiple Choice
 10 Qns
Finally a quiz the other Chicago fans can relate to. Good luck all.
Tough, 10 Qns, Homeboy, Mar 05 06
Tough
Homeboy
1413 plays
8.
  2005 World Champion White Sox!    
Multiple Choice
 10 Qns
See how much you know about the habitual underdogs who took their club house comraderie all the way to the 2005 World Series!
Average, 10 Qns, melonhead7, May 25 09
Average
melonhead7
636 plays
9.
  Chicago White Sox: 100 Years   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz covers one question per decade on the 20th Century Chicago White Sox.
Average, 10 Qns, DJameson, Dec 03 07
Average
DJameson
551 plays
10.
  White Sox 2005    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the AL leading 2005 White Sox.
Average, 10 Qns, gloadfan, Oct 12 07
Average
gloadfan
771 plays
trivia question Quick Question
How many games did the World Series last?

From Quiz "Chicago White Sox: 2005 Champions!"




11.
  Chicago White Sox: 2005 Champions!    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a 10 question quiz about the 2005 World Series Champions, Chicago White Sox!
Average, 10 Qns, rohanprincess, May 25 09
Average
rohanprincess
460 plays
12.
  2006 Chicago White Sox    
Multiple Choice
 10 Qns
Fun trivia about the 2006 White Sox!
Tough, 10 Qns, sportsgirlmj30, Jul 10 07
Tough
sportsgirlmj30
343 plays
13.
  The Original Comiskey Park    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the original Comiskey Park, home of the Chicago White Sox.
Difficult, 10 Qns, AdmiralShark, Oct 14 06
Difficult
AdmiralShark
392 plays
14.
  Chicago White Sox 2006    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for true Sox fans who have followed the Sox all year long. Good luck to all!
Difficult, 10 Qns, Marino88, Oct 12 07
Difficult
Marino88
389 plays
15.
  White Sox Season: 2006    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the White Sox in 2006. Unfortunately, they did not as well as the 2005 season.
Average, 10 Qns, gloadfan, May 25 09
Average
gloadfan
365 plays
16.
  2002 White Sox Roster    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a simple quiz about the Chicago White Sox roster for the 2002 season.
Difficult, 15 Qns, slimydahsc, May 25 09
Difficult
slimydahsc
817 plays
Related Topics
  Chicago Cubs [Sports] (45 quizzes)

  Chicago Bears [Sports] (15 quizzes)

  Chicago Bulls [Sports] (13 quizzes)

  Chicago [Geography] (7 quizzes)

  Chicago Blackhawks [Sports] (2 quizzes)


Chicago White Sox Trivia Questions

1. The 2010 American League Chicago White Sox franchise began it all in 1901 when the American League first began. What was the team name in that 1901 season?

From Quiz
Memories of the White Sox

Answer: White Sox

The White Sox and the Detroit Tigers were the only American League teams to go through the entire 20th Century without changing their team name. The White Sox also won the American League's first pennant in 1901. The Chicago White Stockings, often confused with this American League White Sox franchise, played in the National League from 1876-1889. That franchise was later known as the NL Chicago Cubs.

2. The Chicago White Sox won the 1959 American League pennant with a record of 94-60, five games ahead of which team?

From Quiz The Go-Go Sox

Answer: Cleveland Indians

The Chicago White Sox finished the 1959 season to win their first pennant in 40 years. The New York Yankees suffered a rare off-year, going only 79-75 for a third-place finish in the standings. The Tigers ended up in fourth place with a record of 76-78. Baltimore finished in sixth position at 74-80.

3. Which Hall of Fame hurler won an amazing 40 games for the Pale Hose in 1908?

From Quiz Chicago White Sox: 100 Years

Answer: Ed Walsh

"Big" Ed Walsh was one the most dominant pitchers in baseball in the early 20th century. He finished with 195 wins in his career and is the all time career leader in ERA. He was inducted into the Hall of Fame in 1946.

4. In what season did Comiskey Park open?

From Quiz The Original Comiskey Park

Answer: 1910

The first game was played at Comiskey on July 1, 1910.

5. In what year did the White Sox win their first World series championship?

From Quiz Chicago White Sox

Answer: 1906

The White Sox defeated the Cubs 4-2.

6. The White Sox franchise won the World Series in 1906 and 1917. When would the team's next World Series crown be a reality?

From Quiz Memories of the White Sox

Answer: 2005

It would take three World Series appearances after 1917 before they took another crown. It was a 2005 four games to none win over the Houston Astros. The MVP was Chicago's Jermaine Dye. The other seasons listed, the White Sox more than 100 games in those seasons.

7. Who was the manager of the 1959 Chicago White Sox?

From Quiz The Go-Go Sox

Answer: Al Lopez

Al Lopez is one of the greatest managers in Chicago White Sox history. From 1957 to 1965, he led the Sox to nine consecutive winning seasons, including the 1959 A.L. pennant. Overall, Lopez won 1410 games in his managerial career. He was inducted into the Hall of Fame in 1977. Dykes was the Tigers' skipper in 1959, Richards led the Orioles, and Elliott would manage the Kansas City A's in 1960.

8. Three "clean" Sox from the 1919 White Sox team are in the Hall of Fame. One is the great Eddie Collins, one is pitcher Red Faber, who is the third?

From Quiz Chicago White Sox: 100 Years

Answer: Ray Schalk

Although he only had a .253 career batting average and 12 career home runs, Ray Schalk became a hall of famer in 1955. He was widley regarded as the best defensive catcher of his day.

9. Who was the first opponent of the White Sox at Comiskey Park?

From Quiz The Original Comiskey Park

Answer: St. Louis Browns

The Browns won the opener 2-0, with Barney Pelty out pitching Ed Walsh.

10. For 80 years, the White Sox played their home games in what ballpark?

From Quiz Your Chicago White Sox!

Answer: Comiskey Park

Named after Charles Comiskey, the White Sox played there from 1911-1990 before playing at Comiskey Park II. Southside Park is where the franchise began playing their games in 1901.

11. Who was the team's first 40-game season winning pitcher?

From Quiz Memories of the White Sox

Answer: Ed Walsh

Only Walsh and Jack Chesbro won 40 games in a season during the entire 20th Century. Walsh went 40-15 in 1908 with the White Sox, retired with 195 wins, and was inducted into the Hall of Fame in 1946. Chesbro went 41-12 in 1904 with the New York Highlanders (later Yankees). He was also inducted into the hall in 1946. The others never played for the White Sox.

12. Which player led the 1959 White Sox with 22 home runs?

From Quiz The Go-Go Sox

Answer: Sherm Lollar

Sherm Lollar is one of the best catchers in White Sox history. He was their backstop from 1952 to 1963 and was selected six times to represent the Pale Hose in the All-Star game. During the 1959 season, Lollar batted .265, hit 22 home runs and had 84 RBIs. For his career, Lollar belted 155 home runs. Al Smith was second to Lollar with 17 home runs for the 1959 Go-Go Sox. Norm Cash would later play with the Detroit Tigers.

13. Which talented White Sox outfielder attempted suicide in 1927?

From Quiz Chicago White Sox: 100 Years

Answer: Johnny Mostil

Johnny Mostil was among the best outfielders of the American League in the 1920s. Tragically, he attempted suicide during spring training of 1927. He would return later in the season.

14. What color was the cornerstone laid for Comiskey Park?

From Quiz The Original Comiskey Park

Answer: Green

The cornerstone was laid on St. Patrick's Day 1910 and, in honor of the large Irish community, was painted green. It would remain that way for 40 years before it was painted white.

15. The White Sox won their first World Series in what year?

From Quiz Your Chicago White Sox!

Answer: 1906

In 1906, the White Sox won it all by defeating crosstown rival Chicago Cubs 4 games to 2. Managed by Fielder Jones, the White Sox had a balanced ballclub with no stars. Not one starter hit over .280 in the season. 1917 would see the ballclub win their last World Series of the 20th century.

16. Who was the first White Sox player to drive in 150 or more runs in a single season?

From Quiz Chicago White Sox

Answer: Albert Belle

Albert Belle had 152 RBIS in 1998.

17. The Most Valuable Player Award (MVP) began in 1911 for both leagues. In which year did a White Sox player win the award for the first time?

From Quiz Memories of the White Sox

Answer: 1959

It would not be until 1959 with second baseman Nellie Fox before the White Sox were represented with the MVP Award. The White Sox had some great players over the past, but were in competition with names such as Ty Cobb, Walter Johnson, Lou Gehrig, Jimmie Foxx, Joe DiMaggio, and others. The White Sox have had a host of some fantastic players, but still finished runner-up to the MVP Award. Some of the White Sox players who were runner-up for the MVP Award were Ed Walsh in 1911 to Ty Cobb, Ed Walsh again to Tris Speaker in 1912, Eddie Collins in 1923 to Yankee Babe Ruth, Eddie Collins again in 1924 to the Senators Walter Johnson, Johnny Mostil to George Burns of the Indians in 1926, Luke Appling in 1936 to Lou Gehrig of the Yankees, and a host of other great White Sox players.

18. The 1959 Chicago White Sox stole 113 bases. Who led the team with 56 steals?

From Quiz The Go-Go Sox

Answer: Luis Aparicio

Luis Aparicio led the American League nine straight seasons (1956-64) in stolen bases. He was known for his speed and his slick fielding ability. During his career, Aparicio stole 506 bases. He was elected to the Hall of Fame in 1984. Jim Landis was second to Aparicio in stolen bases for the 1959 Sox, swiping 20 bags.

19. Which Hall of Famer set a single season White Sox record by hitting .388 in 1936?

From Quiz Chicago White Sox: 100 Years

Answer: Luke Appling

"Old Aches and Pains", Luke Appling was a rare bright spot for the Pale Hose in the 1930s. 1936 was Appling finest season, as he led the league in hitting and drove in 128 runs. He was inducted into the Hall of Fame in 1964.

20. How many World Series were played at Comiskey Park?

From Quiz The Original Comiskey Park

Answer: 4

The White Sox played three series at Comiskey; 1917 when the White Sox defeated the New York Giants 4-2, 1919 in the infamous Black Sox scandal series when the Cincinnati Reds won 5-3; 1959 when the Los Angeles Dodgers defeated the White Sox 4-2. The Chicago Cubs played their 1918 World Series against the Red Sox at Comiskey, with Boston winning in six games.

21. Which White Sox player, was the first to hit 50 home runs in a season in the 20th century?

From Quiz Your Chicago White Sox!

Answer: No player did it

Albert Belle was the only White Sox player to come close. He hit 49 in 1998. Frank Thomas' highest total was 43 dingers in 2000, and 41 in 1993.

22. The White Sox franchise was marred by the Black Sox World Series Scandal. Which season was this?

From Quiz Memories of the White Sox

Answer: 1919

Key members of the team decided that they weren't being paid enough when it came time to represent the American League in the World Series in 1919 against the Cincinnati Reds. Gamblers along with key players from the White Sox, including Eddie Cicotte and Joe Jackson were fingered after the fact, then suspended from baseball for life in 1920. The Reds won the series five games to three. Many have wondered what might have been with Joe Jackson, being one of the greatest players in the history of the game.

23. Early Wynn led the 1959 White Sox pitching staff with 22 victories. What uniform number did he wear?

From Quiz The Go-Go Sox

Answer: 24

Early Wynn was a hard-throwing, mean-spirited pitcher who finished his career with 300 victories. He pitched with the White Sox from 1958 to 1962. In 1959, Wynn had a record of 22-10, and he also won a World Series game against the Dodgers. Ol' number 24 was elected to the Hall of Fame in 1972. Billy Pierce wore uniform number 19, Bob Shaw was number 35, and Gerry Staley was number 21 for the White Sox.

24. On April 28, 1946, which Hall of Famer won his 260th and final game?

From Quiz Chicago White Sox: 100 Years

Answer: Ted Lyons

The 45-year old hurler returned to the White Sox after 3-year layoff. He was inducted into the Hall of Fame in 1955.

25. How many all-star games were played at Comiskey Park?

From Quiz The Original Comiskey Park

Answer: 3

The very first all-star game was played at Comiskey in 1933, with the AL winning 4-2. The second was played there in 1950 with the NL winning 4-3 in 14 innings, and the third and final all-star game took place there in 1983, when the AL broke an 11-game losing streak by defeating the NL 13-3, in a game featuring Fred Lynn's grand slam home run.

26. Who set a team record for hitting .388 in a season?

From Quiz Your Chicago White Sox!

Answer: Luke Appling

Luke hit the .388 in 1936, breaking the team record of Joe Jackson who hit .382 in 1920. Eddie Collins also hit .372 in 1920. After 20 seasons with the White Sox, Appling retired with a lifetime batting average of .310.

27. In what player's honor did the White Sox retire the number 16 for?

From Quiz Chicago White Sox

Answer: Ted Lyons

Ted Lyons won 260 games as a member of the White Sox franchise.

28. Manager Ozzie Guillen took over the White Sox in 2004, and had the helm for over six seasons. Which team did Ozzie play most of his career with before managing?

From Quiz Memories of the White Sox

Answer: White Sox

Ozzie was a White Sox shortstop from 1985-1997. Guillen was the 1985 AL Rookie of the Year. He signed as a free agent with the Orioles in 1998, then with the Braves, and finally with the Devil Rays in 2000, all via free agency. He wore the number 13 throughout his playing career. In 2005, he won the AL Manager of the Year Award. Ozzie never played for any of the other teams listed.

29. Which fleet-footed outfielder had over 400 put-outs for the 1959 Chicago White Sox?

From Quiz The Go-Go Sox

Answer: Jim Landis

Jim Landis, appropriately enough, wore uniform number 1. He was one of the best defensive outfielders in the Major Leagues from 1957 to 1965, recording 2927 putouts in his career. Landis played with the White Sox from 1957 to 1964 and won five Gold Gloves. He was a member of the 1962 A.L. All-Star team.

30. Who was voted the American League MVP for the pennant-winning Chicago White Sox in 1959?

From Quiz Chicago White Sox: 100 Years

Answer: Nellie Fox

Nellie hit .306, and played a remarkable second base. Luis Aparicio and Early Wynn finished second and third in the voting, respectively.

This is category 1380
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.