FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Colorado Buffaloes Quizzes, Trivia and Puzzles
  Colorado Buffaloes Quizzes, Trivia

Colorado Buffaloes Trivia

Colorado Buffaloes Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football

Fun Trivia
University of Colorado
4 Colorado Buffaloes quizzes and 40 Colorado Buffaloes trivia questions.
1.
  CU Buffs Football Frenzy    
Multiple Choice
 10 Qns
General queries on Colorado Buffaloes football.
Difficult, 10 Qns, koko_b_ware, Jul 20 05
Difficult
koko_b_ware
388 plays
2.
  CU Football    
Multiple Choice
 10 Qns
Overall Trivia on Colorado University Football.
Tough, 10 Qns, LTwrestler, Dec 06 09
Tough
LTwrestler
517 plays
3.
  CU Buffaloes in Athens    
Multiple Choice
 10 Qns
Identifiy the CU graduates, coaches, or students who went to the 2004 Summer Olympic Games in Athens.
Difficult, 10 Qns, Stino, Apr 03 05
Difficult
Stino
201 plays
4.
  Colorado Buffaloes    
Multiple Choice
 10 Qns
University of Colorado Buffaloes, th UC football team.
Difficult, 10 Qns, Buffs94e, Sep 05 02
Difficult
Buffs94e
624 plays
Related Topics
  Colorado Rockies [Sports] (5 quizzes)

  Colorado [Geography] (17 quizzes)

  Colorado History [History] (2 quizzes)

  Colorado Avalanche [Sports] (20 quizzes)


Colorado Buffaloes Trivia Questions

1. Where did Darian Hagan finish in Heisman voting in 1989?

From Quiz
CU Buffs Football Frenzy

Answer: 5th

Hagan finished fifth in voting in 1989. Andre Ware, Anthony Thompson, Major Harris, and Tony Rice finished ahead of him respectively.

2. Who was the starting runningback for CU in 2001?

From Quiz CU Football

Answer: Chris Brown & Brown

Although all the backs are quite good, Chris Brown (Senior) claimed the starting RunningBack spot on the roster.

3. Who is CU's first Heisman Trophy winner?

From Quiz Colorado Buffaloes

Answer: Rashaan Salaam

He won in 1994 but was a flop in the NFL, cut by Chicago and later played in the XFL.

4. Who tipped the pass that Michael Westbrook caught on the final play of the "Miracle in Michigan" in 1994?

From Quiz CU Buffs Football Frenzy

Answer: Blake Anderson

With six seconds left and the Buffs down 26-21 at Michigan, Kordell Stewart took the snap at their own 36-yard line and launched a ball tipped by Anderson and caught by Westbrook for the winning score.

5. Which Colorado Buffoloes skiier went to Athens in cycling?

From Quiz CU Buffaloes in Athens

Answer: Tyler Hamilton

Tyler Hamilton was a CU skiier who went to the Olympics for cycling. This is very unusual because he was skiing at a high level at Colorado, and he goes to the Olympics for another sport.

6. Who took Rick Neuhiesel's head coach position in 1999?

From Quiz CU Football

Answer: Gary Barnett

Barnett lead his squad to a Fiesta Bowl appearance in 2001.

7. Name the coach who led the Buffs to their first national title, in 1990.

From Quiz Colorado Buffaloes

Answer: Bill McCartney

Daughter got pregnant by the QB who later died of cancer.

8. Who was the Buff's first winner of the Thorpe Award?

From Quiz CU Buffs Football Frenzy

Answer: Deon Figures

Figures won the award in 1992 and Hudson won it in 1994. Kelly and Leomitti never won it.

9. How many coaches, graduates, or students went to Athens?

From Quiz CU Buffaloes in Athens

Answer: 6

6 Buffs went to Athens either as players or coaches.

10. Who was CU's starting Quarterback in 2001?

From Quiz CU Football

Answer: Bobby Pesavento & Pesavento

Rick Neuhiesel takes the blame for those.

11. What year did the Buff's colors return to black and gold?

From Quiz Colorado Buffaloes

Answer: 1984

Coach Mac thought the bold colors would help recruiting. The colors used to be blue, gold, and black. I'm unsure on the date they first dumped the black and gold.

12. Who scored Colorado's first touchdown in their 62-36 route of Nebraska in 2001?

From Quiz CU Buffs Football Frenzy

Answer: Bobby Purify

Brown scored six in the game, but the first one was scored by Bobby Purify.

13. Who did CU play in the 2001 Fiesta Bowl?

From Quiz CU Football

Answer: Oregon

The Buffs lost 38-16 at their Fiesta Bowl appearance.

14. Who is the only Colorado QB in the 1990's to have beaten Nebraska twice?

From Quiz Colorado Buffaloes

Answer: Darian Hagan

Never played pro ball but remains a fan all-time favorite in Boulder.

15. Who was the MVP of the 1991 Orange Bowl that the Buff's won 10-9 to earn their first National Championship?

From Quiz CU Buffs Football Frenzy

Answer: Charles Johnson

Johnson played the second half for the injured Darian Hagan and led the Buffs to victory.

16. Where is Folsom Field?

From Quiz CU Football

Answer: Boulder

A no-brainer for CU fans.

17. Who blocked the extra point that ended up being the difference in the 1991 Orange Bowl?

From Quiz CU Buffs Football Frenzy

Answer: Ronnie Bradford

McGhee was initially credited with the block by the stadium announcer, but it was Bradford who blocked the kick.

18. What is CU's Mascot's first name?

From Quiz CU Football

Answer: Ralph & Ralphie

Ralph the Buffalo.

19. How many CU players were selected in the 1995 NFL draft?

From Quiz Colorado Buffaloes

Answer: 10

I went to high school with Derek West who was drafted by the Coltsin 1995. He's no longer playing.

20. In the 1990 National Championship season, who was the only team to beat the Buff's?

From Quiz CU Buffs Football Frenzy

Answer: Illinois

The Buffs started the season 1-1-1. They tied Tennessee in the Pigskin Classic in Anaheim, beat Stanford, then lost to Illinois.

21. What school did Craig Ochs transfer to from CU in 2002?

From Quiz CU Football

Answer: Montana

Ochs 'retired' and then transfered to Montana a Division II school.

22. What team did CU play in 1998 when they wore gold jerseys and black helmets?

From Quiz Colorado Buffaloes

Answer: Baylor

These were a horrible idea. Nike tried to market these jerseys but sales were flat.

23. Against which team did Rashaan Salaam eclipse the 2,000 yard mark in his 1994 Heisman winning season?

From Quiz CU Buffs Football Frenzy

Answer: Iowa State

He got his 2,000th yard on a long run against the Cyclones at Folsom Field.

24. What place did Alan Culpepper finish in the marathon?

From Quiz CU Buffaloes in Athens

Answer: 12

This Buffaloe had a good finishing time beating most other countries with a time of 2:15:26.

25. In which division is CU?

From Quiz CU Football

Answer: Division 1 & division 1 & 1

CU's conference is Big 12 but they are a division I school.

26. In the 90's, CU had 2 Butkus award winners,who were they?

From Quiz Colorado Buffaloes

Answer: Alfred Williams, Matt Russell

CU became known as Linebacker U.

27. Who did Colorado need five downs to beat in the 1990 season?

From Quiz CU Buffs Football Frenzy

Answer: Missouri

The chain crew didn't change the down marker after third down and nobody noticed. On what the players thought was fourth down was in reality fifth down. Charles Johnson scored the game-winning touchdown.

28. What was Shayne Culpepper's nickname?

From Quiz CU Buffaloes in Athens

Answer: Wille

Shayne was Alan Culpepper's wife and she finished first in the Olympic qualifiers with a time of 15:07.41 sec.

29. Which player was drafted to the pros in 2002 from CU?

From Quiz CU Football

Answer: Daniel Graham & daniel graham & Graham & graham

The one and only from CU.

30. Name CU's single season record holder for passing yards, what year was it?

From Quiz Colorado Buffaloes

Answer: Mike Moschetti, 1999

He had no running game, poor guy.

This is category 5603
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.