FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
       NFL Players AD Quizzes, Trivia and Puzzles
       NFL Players AD Quizzes, Trivia

NFL Players A-D Trivia

NFL Players A-D Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players

Fun Trivia
20 quizzes and 280 trivia questions.
All Sub-Categories:
Jim Brown Jim Brown (2 quizzes)
Tom Brady Tom Brady (5)
1.
  NFL- Begins with "D"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features players with the letter D in the NFL.
Average, 10 Qns, pitt_pride12, Dec 07 06
Average
pitt_pride12
754 plays
2.
  Rocky Bleier: Pittsburgh Steeler   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about the incredible Rocky Bleier, both on and off the field. Enjoy!
Average, 10 Qns, meister88, Dec 08 09
Average
meister88
245 plays
3.
  Terrell Davis    
Multiple Choice
 10 Qns
Terrell Davis' short-lived career in which he was instrumental in leading the Broncos to two Super Bowls.
Average, 10 Qns, Moose356, Apr 29 09
Average
Moose356
437 plays
4.
  NFL- Begins with "B"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features the letter B.
Average, 10 Qns, pitt_pride12, Dec 07 06
Average
pitt_pride12
749 plays
5.
  NFL- Begins with "C"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features the letter C in the NFL.
Tough, 10 Qns, pitt_pride12, Dec 07 06
Tough
pitt_pride12
619 plays
6.
  NFL- Begins with "A"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is an NFL quiz that features the letter A.
Average, 10 Qns, pitt_pride12, Dec 07 06
Average
pitt_pride12
731 plays
7.
  Larry Centers    
Multiple Choice
 10 Qns
Larry Centers was one of the most versatile running backs during his NFL career.
Average, 10 Qns, GoodVibe, Apr 29 09
Average
GoodVibe gold member
210 plays
8.
  Jerome Bettis    
Multiple Choice
 10 Qns
This a quiz about Jerome Bettis.
Average, 10 Qns, tgunmaddox8, May 27 06
Average
tgunmaddox8
952 plays
9.
  NFLs Chris Chambers    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the career of the 2005 Miami Dolphin's Pro Bowl wide receiver Chris Chambers.
Tough, 10 Qns, finsnasty84, May 10 09
Tough
finsnasty84
249 plays
10.
  Drew Bledsoe    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on Drew Bledsoe from 1990 to 2002.
Difficult, 10 Qns, dotts 11, Apr 29 09
Difficult
dotts 11
810 plays
trivia question Quick Question
What has been Drew's number since college?

From Quiz "Drew Bledsoe"




11.
  Gary Anderson    
Multiple Choice
 10 Qns
What do you know about the greatest kicker of all-time? The great kicker of the 80s as well as the 90s.
Tough, 10 Qns, dinocowboy240, Apr 29 09
Tough
dinocowboy240
254 plays

NFL Players A-D Trivia Questions

1. What college did Rocky Bleier attend?

From Quiz
Rocky Bleier: Pittsburgh Steeler

Answer: Notre Dame

Rocky won a National Championship at Notre Dame in 1966.

2. What college did Terrell Davis attend?

From Quiz Terrell Davis

Answer: Georgia

Terrell attended the University of Georgia from 1991-1994.

3. Where did Larry Centers go to college?

From Quiz Larry Centers

Answer: Stephen F. Austin St.

Centers was drafted in the fifth round in 1990 by the Cardinals. Stephen F. Austin State is also the college of NFL linebacker Jeremiah Trotter, Colorado governor Bill Owens, and musician Don Henley. During his 14-year NFL career, Larry Centers played for the Cardinals (1990-1998), Redskins (1999-2000), Bills (2001-2002), and Patriots (2003).

4. What college did Chris Chambers attend?

From Quiz NFLs Chris Chambers

Answer: Wisconsin

Chambers went to Wisconsin where he played in 43 games in his career, and started on 33 of them to finish his Badger career with 127 receptions for 2004 yards and 10 TDs.

5. What position did ex-Bears' player Dick Butkus play?

From Quiz NFL- Begins with "D"

Answer: Linebacker

Dick was All-Pro seven times and made the NFL Hall of Fame in 1979.

6. What is the nickname of Steelers RB Jerome Bettis?

From Quiz NFL- Begins with "B"

Answer: The Bus & Bus

The bruising back was originally drafted by the Rams out of Notre Dame in 1993. He was then traded to the Pittsburgh Steelers two years later.

7. 2005 Philadephia Eagles' head coach Andy Reid lost how many NFC Championships before making it to the Super Bowl?

From Quiz NFL- Begins with "A"

Answer: 3

He lost 2001, 2002, and 2003, then finally made it in '04.

8. What is Gary Anderson's birth date?

From Quiz Gary Anderson

Answer: July 16, 1959

In 1959, Gary Anderson was born in South Africa while his father worked as an officer in the Army. He played soccer for his English High School.

9. What team did Bettis join in 1996?

From Quiz Jerome Bettis

Answer: Pittsburgh Steelers & Steelers

Jerome was traded from the Rams.

10. When was Drew born?

From Quiz Drew Bledsoe

Answer: February 14, 1972

He was born on Valentine's Day at Ellensburg, Washington.

11. In what state was Rocky born?

From Quiz Rocky Bleier: Pittsburgh Steeler

Answer: Wisconsin

Rocky was born in Appleton, Wisconsin, on March 5, 1946.

12. Which running back was Terrell Davis back-up to in college?

From Quiz Terrell Davis

Answer: Garrison Hearst

Terrell Davis played in the shadow of Garrison Hearst throughout his college career in the early '90s.

13. Larry Centers retired from the NFL with the record for most receptions by a running back. How many did he have?

From Quiz Larry Centers

Answer: 826

The 826 of Larry Centers exceeds that of wide receivers Steve Largent, Michael Irvin, and Andre Rison.

14. What pick was Chris Chambers in the 2001 NFL draft?

From Quiz NFLs Chris Chambers

Answer: 21st pick, second round

The Dolphins selected Chambers with the 21st pick in the second round. In the first round they selected CB Jamar Fletcher, who was widely considered a bust around fins fans.

15. What quarterback did the Houston Texans select with the first draft pick in franchise history?

From Quiz NFL- Begins with "C"

Answer: David Carr & Carr

Carr was selected first in the 2002 draft from Fresno State.

16. How many times did Gary Anderson retire after he left the 49ers?

From Quiz Gary Anderson

Answer: 3

He retired after the seasons of 2001, 2002, and 2003. In '01 and '02, he retired with the Vikings and in '03 he retired with the Titans.

17. What is Jerome's nickname?

From Quiz Jerome Bettis

Answer: The Bus

'The Bus' is known for rolling and rumbing the defense on the other team. Jerome is a running back.

18. Rocky did graduate from college. What was his major?

From Quiz Rocky Bleier: Pittsburgh Steeler

Answer: Business management

Although sports medicine might be the obvious guess, it was actually business management.

19. In what round of the NFL draft was Terrell Davis selected?

From Quiz Terrell Davis

Answer: 6th

Davis was drafted by the Broncos in the sixth round (196th pick overall) of the 1995 NFL Draft.

20. How many Pro Bowl teams was Centers on?

From Quiz Larry Centers

Answer: 3

Centers was on the 1995 and 1996 NFC teams as a representative of the Cardinals, and the 2001 AFC team as a member of the Bills.

21. What unique physical trait did Chambers display at the draft combine?

From Quiz NFLs Chris Chambers

Answer: 45 inch vertical Jump

Chambers had the highest leaping ability of any player at the 2001 draft.

22. Running back Reuben Droughns was drafted by which team?

From Quiz NFL- Begins with "D"

Answer: Detroit Lions

Droughns was drafted by the Lions as a fullback in 2000. He went to Denver in 2002. In 2004, he was released from the Broncos' crowded backfield and signed as a free agent with Cleveland.

23. What was the nickname of former Eagles linebacker Chuck Bednarik?

From Quiz NFL- Begins with "C"

Answer: Concrete Charlie & Charlie

The Hall of Famer got this nickname not because of how he played, but actually because of a construction job he had in the offseason. Bednarik, a Hall of Famer and 8-time Pro Bowler, played from '49-'62 with the Eagles.

24. What Raiders running back was named MVP of Super Bowl XVIII?

From Quiz NFL- Begins with "A"

Answer: Allen & Marcus Allen

Allen ran 20 times for 191 yards to lead the Raiders to a 38-9 victory over the Washington Redskins.

25. What was the most field goals Gary missed in one season?

From Quiz Gary Anderson

Answer: 11

Gary Anderson missed 11 field goals two times in his career. At that time he was not known to be very good for his teams. The first time he attempted 32 and the second time he attempted 30.

26. Where did Drew go to college?

From Quiz Drew Bledsoe

Answer: Washington State

He went there for three years '90, '91, and '92. He played thirty games and threw 34 interceptions.

27. Which physical problem bothered Davis while he played in Super Bowl XXXII?

From Quiz Terrell Davis

Answer: Migrane headache

Davis also suffered from migraine headaches, one of which plagued him during that Super Bowl XXXII.

28. How many total touchdowns did Centers have?

From Quiz Larry Centers

Answer: 42

Centers have 28 receiving touchdowns and 14 rushing TDs.

29. In Chambers rookie year, what stat did he lead the league in?

From Quiz NFLs Chris Chambers

Answer: Yards per catch

He led the league with an 18.4 yards per catch.

30. Which running back set a record for rushing most yards in a game in 2000?

From Quiz NFL- Begins with "D"

Answer: Dillon & Corey Dillon

He ran 22 times for 278 yards against a stingy Broncos' defense.

This is category 13016
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.