FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Houston Texans Quizzes, Trivia and Puzzles
  Houston Texans Quizzes, Trivia

Houston Texans Trivia

Houston Texans Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams

Fun Trivia
Houston Texans 2002-
3 Houston Texans quizzes and 25 Houston Texans trivia questions.
1.
  All About The Texans   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'm an avid NFL fan and wanted to learn a little more about the Texans. Hope you learn something too!
Average, 10 Qns, jaknginger, Apr 15 08
Average
jaknginger gold member
995 plays
2.
  Houston Texans 2002    
Multiple Choice
 10 Qns
This is trivia about the 2002 expansion team Houston Texans.
Average, 10 Qns, jruss13, Mar 06 04
Average
jruss13
1767 plays
3.
  2002 Houston Texans    
Multiple Choice
 5 Qns
This is my quiz on my favorite football team, the Houston Texans!
Average, 5 Qns, texansfreak8, Dec 10 08
Average
texansfreak8
1473 plays
trivia question Quick Question
Who scored the first points in the Texans' franchise history?

From Quiz "All About The Texans"




Related Topics
  Houston Astros [Sports] (11 quizzes)

  Houston Rockets [Sports] (3 quizzes)

  Houston [Geography] (3 quizzes)


Houston Texans Trivia Questions

1. What year did the Houston Texans join the NFL?

From Quiz
All About The Texans

Answer: 2002

They joined the NFL as an expansion team in the South Division of the American Football Conference in 2002.

2. Besides Texans, which other team names were up for consideration before Texans was chosen?

From Quiz All About The Texans

Answer: All listed

Wildcatters was a fifth name being considered. The five were narrowed down to the Texans, Apollos, and Stallions before Texans was chosen as the official name.

3. The Houston Texans won their regular season home opener against what team in 2002?

From Quiz All About The Texans

Answer: Dallas Cowboys

The Texans won 19-10 vs the Cowboys, becoming only the second expansion team to win their inaugural game.

4. Being an expansion team with the first overall draft pick of the NFL in 2002, who did the Texans choose?

From Quiz All About The Texans

Answer: David Carr

David Carr played quarterback for Fresno State.

5. Who was the first head coach for the Houston Texans?

From Quiz All About The Texans

Answer: Dom Capers

He coached the 2002 season, and was fired following a 2-14 2005 season.

6. What is the name of the stadium in 2007 where the Houston Texans call home?

From Quiz All About The Texans

Answer: Reliant Stadium

The Reliant Stadium hosted the Super Bowl in 2004 and was also the first stadium in the NFL with a retractable roof.

7. Who was the second head coach of the Houston Texans?

From Quiz All About The Texans

Answer: Gary Kubiak

The Texans finished Gary's first season 6-10 and in last place in 2006.

8. Official team colors for the Houston Texans are:

From Quiz All About The Texans

Answer: Red, white, and blue

When introducing the logo, Bob McNair described the team colors as Deep Steel Blue, Battle Red, and Liberty White.

9. Who scored the first points in the Texans' franchise history?

From Quiz All About The Texans

Answer: Billy Miller

Billy scored by catching a pass in the 19-10 win over the Cowboys in their inaugural game.

10. What year was the first Pro Bowl for Texans wide receiver Andre Johnson?

From Quiz All About The Texans

Answer: 2004

Andre Johnson played for the University of Miami and made it to the NFL Pro Bowl in his second year with the Texans in 2004.

This is category 4236
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.