FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Houston Rockets Quizzes, Trivia and Puzzles
 Houston Rockets Quizzes, Trivia

Houston Rockets Trivia

Houston Rockets Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams

Fun Trivia
San Diego Rockets 1967-71
Houston Rockets 1971-

3 Houston Rockets quizzes and 25 Houston Rockets trivia questions.
1.
  History of the Rockets    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the history of the Houston Rockets.
Average, 10 Qns, GoodVibe, Aug 11 07
Average
GoodVibe gold member
1126 plays
2.
  Rockets    
Multiple Choice
 10 Qns
My quiz is all about my home team, The Houston Rockets. You think you know a lot about them, but let's just see how much you know!
Average, 10 Qns, bballstar4eva, Mar 09 06
Average
bballstar4eva
1142 plays
3.
  2002-03 Houston Rockets    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is on the Rockets' 02-03 players. It wil focus on the starting lineup.
Average, 5 Qns, ilovethisgame, Jul 29 04
Average
ilovethisgame
1125 plays
Related Topics
  Houston Astros [Sports] (11 quizzes)

  Houston Texans [Sports] (3 quizzes)

  Houston [Geography] (3 quizzes)


Houston Rockets Trivia Questions

1. Where did the Rockets use to be located before they moved to Houston?

From Quiz
Rockets

Answer: San Diego

The Rockets moved to the Houston franchise in the 1971-1972 season.

2. How many logos have the Rockets use in the 20th century?

From Quiz History of the Rockets

Answer: 4

The Rockets, who started out in San Diego, first used the basketball with a rocket through it in 1967, surrounded by the words "San Diego Rockets". In 1971, the new logo showed a man jumping up and spinning a basketball on his hand, with "Houston Rockets" under the man. In 1972, the Rockets used a basketball with "Rockets", inside surrounded in red. After 1995, the Rockets logo had a rocket flying around a basketball. The basketball is under "Rockets."

3. What is Steve Francis's middle name?

From Quiz Rockets

Answer: De'Shawn

His full name is Steve De'Shawn Francis.

4. What was Clyde Drexler's number?

From Quiz History of the Rockets

Answer: 22

Drexler first played for Portland in 1983, but was traded in 1995 to Houston.

5. What does Steve Francis and Maurice Taylor share in commom?

From Quiz Rockets

Answer: The same middle name-DeShawn

They both have the same middle name and play on the same team!

6. In what year did the Rockets win their first NBA title?

From Quiz History of the Rockets

Answer: 1994

They won their first title in 1994, and followed suit in 1995.

7. Clyde Drexler's hometown is what?

From Quiz Rockets

Answer: New Orleans

Clyde was born in New Orleans, but later moved to Houston.

8. How many All-Star games did Hakeem Olujawon appear in?

From Quiz Rockets

Answer: 12

He also started in 8 of those 12 games.

9. When did the Rockets have a record of 58-24?

From Quiz History of the Rockets

Answer: 1993-1994

The Rockets went 58-24 that season, en route to an NBA title. The following year, the Rockets were 47-35.

10. What was Houston's record in the 1993-1994 season?

From Quiz Rockets

Answer: 58-24

They later went on to become the NBA Champions that year.

11. Hakeem Olajuwon spent 17 years with the Rockets. How many games did he play as a member of the Rockets?

From Quiz History of the Rockets

Answer: 1177

Olajuwon set franchise records for games played, personal fouls, turnovers, minutes played, steals, rebounds, blocked shots, and points.

12. How many seasons did Robert Horry play for the Rockets?

From Quiz History of the Rockets

Answer: 4

Horry spent 1992-1996 with the Rockets.

13. Against which person's team did the Rockets beat in the 1994 NBA Finals?

From Quiz History of the Rockets

Answer: Patrick Ewing

The Rockets beat the Knicks in 1994. Sam Cassell was a rookie for the Rockets that year. Hakeem Olajuwon was the Finals MVP.

14. What college did Olujawon attend?

From Quiz Rockets

Answer: Houston

He was named to the Sporting News All-American 1st team in 1984.

15. The Rockets played against a once-unknown Shaquille O'Neal and the Magic in the 1995 NBA Finals. What was Houston's record in the 1995 NBA Finals?

From Quiz History of the Rockets

Answer: 4-0

The Rockets were the 6th seeded Western Conference team. They played against a Magic team who won 11 more games. Hakeem Olajuwon was the NBA Finals MVP for the second consecutive year.

This is category 4915
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.