FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about History of the Rockets
Quiz about History of the Rockets

History of the Rockets Trivia Quiz


This is a quiz on the history of the Houston Rockets.

A multiple-choice quiz by GoodVibe. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. Houston Rockets

Author
GoodVibe
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
113,208
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1128
- -
Question 1 of 10
1. What number did Hakeem Olajuwon wear during his career?

Answer: (number (two digits))
Question 2 of 10
2. How many logos have the Rockets use in the 20th century? Hint


Question 3 of 10
3. What was Clyde Drexler's number? Hint


Question 4 of 10
4. In what year did the Rockets win their first NBA title? Hint


Question 5 of 10
5. Chucky Brown, the most traveled man in the NBA, played for the Rockets during his career?


Question 6 of 10
6. When did the Rockets have a record of 58-24? Hint


Question 7 of 10
7. Hakeem Olajuwon spent 17 years with the Rockets. How many games did he play as a member of the Rockets? Hint


Question 8 of 10
8. How many seasons did Robert Horry play for the Rockets? Hint


Question 9 of 10
9. Against which person's team did the Rockets beat in the 1994 NBA Finals? Hint


Question 10 of 10
10. The Rockets played against a once-unknown Shaquille O'Neal and the Magic in the 1995 NBA Finals. What was Houston's record in the 1995 NBA Finals? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 18 2024 : Guest 213: 6/10
Mar 04 2024 : Guest 12: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What number did Hakeem Olajuwon wear during his career?

Answer: 34

Olajuwon retired in 2002 with the Toronto Raptors.
2. How many logos have the Rockets use in the 20th century?

Answer: 4

The Rockets, who started out in San Diego, first used the basketball with a rocket through it in 1967, surrounded by the words "San Diego Rockets". In 1971, the new logo showed a man jumping up and spinning a basketball on his hand, with "Houston Rockets" under the man.

In 1972, the Rockets used a basketball with "Rockets", inside surrounded in red. After 1995, the Rockets logo had a rocket flying around a basketball. The basketball is under "Rockets."
3. What was Clyde Drexler's number?

Answer: 22

Drexler first played for Portland in 1983, but was traded in 1995 to Houston.
4. In what year did the Rockets win their first NBA title?

Answer: 1994

They won their first title in 1994, and followed suit in 1995.
5. Chucky Brown, the most traveled man in the NBA, played for the Rockets during his career?

Answer: True

Chucky Brown played for twelve NBA teams from 1989 to 2001. He was on the Rockets from 1994-1996.
6. When did the Rockets have a record of 58-24?

Answer: 1993-1994

The Rockets went 58-24 that season, en route to an NBA title. The following year, the Rockets were 47-35.
7. Hakeem Olajuwon spent 17 years with the Rockets. How many games did he play as a member of the Rockets?

Answer: 1177

Olajuwon set franchise records for games played, personal fouls, turnovers, minutes played, steals, rebounds, blocked shots, and points.
8. How many seasons did Robert Horry play for the Rockets?

Answer: 4

Horry spent 1992-1996 with the Rockets.
9. Against which person's team did the Rockets beat in the 1994 NBA Finals?

Answer: Patrick Ewing

The Rockets beat the Knicks in 1994. Sam Cassell was a rookie for the Rockets that year. Hakeem Olajuwon was the Finals MVP.
10. The Rockets played against a once-unknown Shaquille O'Neal and the Magic in the 1995 NBA Finals. What was Houston's record in the 1995 NBA Finals?

Answer: 4-0

The Rockets were the 6th seeded Western Conference team. They played against a Magic team who won 11 more games. Hakeem Olajuwon was the NBA Finals MVP for the second consecutive year.
Source: Author GoodVibe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Rockets Average
2. 2002-03 Houston Rockets Average
3. Teams In The NBA Average
4. Team Nicknames Very Easy
5. NBA Franchise Names Very Easy
6. NBA Jersey Colors Average
7. Home Court Advantage 2000-01 Average
8. NBA Arenas in 2006 Average
9. NBA Championship Franchises Easier
10. LA Lakers and LA Clippers Average
11. NBA Home Courts 2002-03 Average
12. NBA Arenas 2006-07 Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us