FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NBA Franchise Names
Quiz about NBA Franchise Names

NBA Franchise Names Trivia Quiz


I will say the City you tell me the nickname!

A multiple-choice quiz by celticpride. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Basketball
  8. »
  9. NBA Teams

Author
celticpride
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
88,104
Updated
Apr 19 22
# Qns
25
Difficulty
Very Easy
Avg Score
23 / 25
Plays
5840
Last 3 plays: PurpleComet (25/25), MrsPollard514 (23/25), bocrow000 (24/25).
- -
Question 1 of 25
1. They joined the NBA in 1988. Who was from Miami? Hint


Question 2 of 25
2. They were formed in 1946. They are the Boston _________ ?

Answer: (One Word)
Question 3 of 25
3. Which of these teams played in Los Angeles from 1984? Hint


Question 4 of 25
4. They joined the NBA in 1989. Who played in Orlando? Hint


Question 5 of 25
5. Who moved from Kansas City to Sacramento? Hint


Question 6 of 25
6. The franchise name of the team from New York, a foundation member of the NBA, is New York _______ .

Answer: (One Word)
Question 7 of 25
7. Who moved from Dallas to San Antonio in 1973? Hint


Question 8 of 25
8. They were a foundation member of the ABA, the New Jersey ______ ? Hint


Question 9 of 25
9. Who moved from Charlotte to play in New Orleans?

Answer: (One Word)
Question 10 of 25
10. Which of these franchises played in Houston from 1971? Hint


Question 11 of 25
11. Who played in Philadelphia?

Answer: (One Word/5 characters... only team with numbers)
Question 12 of 25
12. Who played in Chicago? Hint


Question 13 of 25
13. Who moved to Utah in 1980?

Answer: (One Word)
Question 14 of 25
14. Who played in Toronto? Hint


Question 15 of 25
15. Who moved from Vancouver to Memphis in 2001? Hint


Question 16 of 25
16. Who played in Indiana? Hint


Question 17 of 25
17. Who played in Portland? Hint


Question 18 of 25
18. They started out as the Chicago Packers in 1961, then played in Baltimore and then Washington DC.


Question 19 of 25
19. Who played in Dallas? Hint


Question 20 of 25
20. The Denver Rockets became the Denver _______ in 1974? Hint


Question 21 of 25
21. Who played in Phoenix? Hint


Question 22 of 25
22. Who moved from St. Louis to Atlanta in 1968? Hint


Question 23 of 25
23. Complete this team name: Golden State _____________ ?

Answer: (One Word)
Question 24 of 25
24. Who played in Seattle? Hint


Question 25 of 25
25. Who played in Cleveland? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 02 2024 : PurpleComet: 25/25
Mar 01 2024 : MrsPollard514: 23/25
Feb 29 2024 : bocrow000: 24/25
Feb 28 2024 : ZanikoTrivia: 24/25
Feb 27 2024 : Guest 76: 8/25
Feb 27 2024 : Guest 162: 23/25
Feb 27 2024 : Guest 12: 25/25
Feb 22 2024 : Guest 210: 24/25
Feb 04 2024 : Guest 73: 24/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. They joined the NBA in 1988. Who was from Miami?

Answer: Heat

Heat, Jazz, and the Magic were the only three teams that didn't end with an 's'.
2. They were formed in 1946. They are the Boston _________ ?

Answer: Celtics

The team that I own part of.
3. Which of these teams played in Los Angeles from 1984?

Answer: Clippers

The only city with two teams, Clippers and Lakers.
4. They joined the NBA in 1989. Who played in Orlando?

Answer: Magic

Magic and the Heat were from Florida.
5. Who moved from Kansas City to Sacramento?

Answer: Kings

They moved in 1985. In 2002, they made it to the Western Conference Finals, but lost to the Lakers.
6. The franchise name of the team from New York, a foundation member of the NBA, is New York _______ .

Answer: Knickerbockers

Knickerbockers, but everyone calls them the Knicks.
7. Who moved from Dallas to San Antonio in 1973?

Answer: Spurs

A spur is the metal wheel on the back of a cowboy's boot.
8. They were a foundation member of the ABA, the New Jersey ______ ?

Answer: Nets

They were in the 2002 Finals, but were swept by the Lakers.
9. Who moved from Charlotte to play in New Orleans?

Answer: Hornets

They were in Charlotte Hornets in 2001.
10. Which of these franchises played in Houston from 1971?

Answer: Rockets

They were in the first round pick in the 2002 Draft.
11. Who played in Philadelphia?

Answer: 76ers

In 2002, guard Allen Iverson was in the news for bringing a gun into his cousin's apartment looking for his wife.
12. Who played in Chicago?

Answer: Bulls

They were the team of the 90s with 6 championship titles.
13. Who moved to Utah in 1980?

Answer: Jazz

They moved from New Orleans in 1980, which is known for their jazz music.
14. Who played in Toronto?

Answer: Raptors

They were the only team in Canada in the NBA.
15. Who moved from Vancouver to Memphis in 2001?

Answer: Grizzlies

They moved from Vancouver in 2001.
16. Who played in Indiana?

Answer: Pacers

Their colors: navy blue and yellow.
17. Who played in Portland?

Answer: Trailblazers

They weren't very good in the 1990s.
18. They started out as the Chicago Packers in 1961, then played in Baltimore and then Washington DC.

Answer: Wizards

This was Wes Unseld's team.
19. Who played in Dallas?

Answer: Mavericks

I must say this team could shoot 3s.
20. The Denver Rockets became the Denver _______ in 1974?

Answer: Nuggets

The best year the Nuggets had was in 1984-85 when their avg. was .659.
21. Who played in Phoenix?

Answer: Suns

On June 4th, the Suns lost a triple overtime game to the Boston Celtics in Game Five of the 1976 NBA Finals. It is considered the "Greatest Game Ever Played".
22. Who moved from St. Louis to Atlanta in 1968?

Answer: Hawks

Their mascot: 'Harry the Hawk'.
23. Complete this team name: Golden State _____________ ?

Answer: Warriors

In the 2002 Draft, the Golden State Warriors selected Mike Dunleavy from Duke.
24. Who played in Seattle?

Answer: Supersonics

The Sonics won an NBA title in 1979.
25. Who played in Cleveland?

Answer: Cavaliers

The Cavaliers played their home games at Gund Arena.
Source: Author celticpride

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Teams In The NBA Average
2. Team Nicknames Very Easy
3. NBA Jersey Colors Average
4. Home Court Advantage 2000-01 Average
5. NBA Arenas in 2006 Average
6. NBA Championship Franchises Easier
7. LA Lakers and LA Clippers Average
8. NBA Home Courts 2002-03 Average
9. NBA Arenas 2006-07 Average
10. NBA at 75: The Teams Very Easy
11. For All NBA Fans Average
12. You Pick 'Em Average

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us