FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NBA Arenas in 2006
Quiz about NBA Arenas in 2006

NBA Arenas in 2006 Trivia Quiz


This quiz covers various arenas of NBA teams in 2006.

A multiple-choice quiz by quikkings711. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Basketball
  8. »
  9. NBA Teams

Author
quikkings711
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
245,380
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1715
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which team played in one of the loudest arenas in NBA, the Arco Arena? Hint


Question 2 of 10
2. Which team played in the American Airlines Center in 2006? Hint


Question 3 of 10
3. Which team changed their arena's name in 2006 to Oracle Arena? Hint


Question 4 of 10
4. The Washington Wizards' home arena for the 2006 season was the MCI Center.


Question 5 of 10
5. Which arena was partially damaged prior to the 2005 season, and in 2006 was still in the process of renovations? Hint


Question 6 of 10
6. Minnesota Timberwolves's home arena was Target Center in 2006?


Question 7 of 10
7. What was the name of Cleveland Cavaliers' home arena in the 2006 season? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of the arena which two teams, the Los Angeles Lakers and the Los Angeles Clippers shared for their home games? Hint


Question 9 of 10
9. Which team played in the US Airways Center? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the arena which Yao Ming played his home games at? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team played in one of the loudest arenas in NBA, the Arco Arena?

Answer: Sacramento Kings

The Arco Arena for the Kings games had been sold out in every game for their previous 8 seasons.
2. Which team played in the American Airlines Center in 2006?

Answer: Dallas Mavericks

American Airlines Center was one of the newest arenas in the league in the season. The Miami Heat played in the American Airlines Arena.
3. Which team changed their arena's name in 2006 to Oracle Arena?

Answer: Golden State Warriors

The arena had been long known simply as, "The Arena in Oakland", until 2006, when it was finally changed to Oracle Arena.
4. The Washington Wizards' home arena for the 2006 season was the MCI Center.

Answer: False

The team changed the arena name to Verizon Center for the 2006 season after the merger between both telephone companies.
5. Which arena was partially damaged prior to the 2005 season, and in 2006 was still in the process of renovations?

Answer: New Orleans Arena

New Orleans Arena was damaged by Hurricane Katrina.
6. Minnesota Timberwolves's home arena was Target Center in 2006?

Answer: True

Target's headquarters was based in the Minneapolis/St. Paul area.
7. What was the name of Cleveland Cavaliers' home arena in the 2006 season?

Answer: Quicken Loans Arena

The Quicken Co. got the naming rights for the arena prior to the 2006 season.
8. What was the name of the arena which two teams, the Los Angeles Lakers and the Los Angeles Clippers shared for their home games?

Answer: Staples Center

The Staples Center was the only NBA arena to be the home of two teams in the season.
9. Which team played in the US Airways Center?

Answer: Phoenix Suns

The arena was renovated prior to the 2004 season.
10. What is the name of the arena which Yao Ming played his home games at?

Answer: Toyota Center

Yao Ming came from China to play for the Houston Rockets.
Source: Author quikkings711

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Teams In The NBA Average
2. Team Nicknames Very Easy
3. NBA Franchise Names Very Easy
4. NBA Jersey Colors Average
5. Home Court Advantage 2000-01 Average
6. NBA Championship Franchises Easier
7. LA Lakers and LA Clippers Average
8. NBA Home Courts 2002-03 Average
9. NBA Arenas 2006-07 Average
10. NBA at 75: The Teams Very Easy
11. For All NBA Fans Average
12. You Pick 'Em Average

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us