FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about LA Lakers and LA Clippers
Quiz about LA Lakers and LA Clippers

LA Lakers and LA Clippers Trivia Quiz


The following is a variety of questions about the two NBA teams in Los Angeles.

A multiple-choice quiz by clippersrule12. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Basketball
  8. »
  9. NBA Teams

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,502
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1449
- -
Question 1 of 10
1. Who led the Lakers in rebounds during the 2000-01 season? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the leading scorer of the Los Angeles Clippers during the 2000-01 season? Hint


Question 3 of 10
3. Which player did the Clippers select with the 1st overall pick in the 1998 NBA draft? Hint


Question 4 of 10
4. Which Laker was married to actress Vanessa Williams? Hint


Question 5 of 10
5. Which former Lakers center has won 3 championships with 3 different teams, including the 1999-2000 LA Lakers? Hint


Question 6 of 10
6. Of the following names, who has not played for the Lakers? Hint


Question 7 of 10
7. Of the following names, who has not played for the Clippers? Hint


Question 8 of 10
8. What company or person owns the Los Angeles Clippers in 2000-01? Hint


Question 9 of 10
9. Which former Laker coach coached the Lakers to back to back titles in the 80s? Hint


Question 10 of 10
10. The Clippers play their home games at what facility? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 08 2024 : Guest 76: 10/10
Feb 27 2024 : Guest 76: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who led the Lakers in rebounds during the 2000-01 season?

Answer: Shaq O'Neal

O'Neal manned the boards for LA and finished 2nd in the league in rpg behind Dikembe Mutumbo.
2. Who was the leading scorer of the Los Angeles Clippers during the 2000-01 season?

Answer: Lamar Odom

Odom, in only his 2nd season, also played in the Schick Rookie Game.
3. Which player did the Clippers select with the 1st overall pick in the 1998 NBA draft?

Answer: Michael Olowakandi

Many say that Olowakandi, despite being the first overall pick, did not live up to expectations.
4. Which Laker was married to actress Vanessa Williams?

Answer: Rick Fox

Rick Fox also acts and he had a major role in the movie 'Eddie'.
5. Which former Lakers center has won 3 championships with 3 different teams, including the 1999-2000 LA Lakers?

Answer: John Salley

Salley is also a stand-up comedian.
6. Of the following names, who has not played for the Lakers?

Answer: Bill Walton

Walton, however, did suit up for the cross town Clippers.
7. Of the following names, who has not played for the Clippers?

Answer: Joe Smith

Smith was a 1st overall pick by the Golden State Warriors in 1995.
8. What company or person owns the Los Angeles Clippers in 2000-01?

Answer: Donald Sterling

Sterling, although not willing to spend much money to attract superstar free agents, turned the most profit last year of any NBA owner.
9. Which former Laker coach coached the Lakers to back to back titles in the 80s?

Answer: Pat Riley

Riley also coached the Knicks into the finals but they lost to the Rockets?
10. The Clippers play their home games at what facility?

Answer: Staples Center

The Lakers also play at Staples Center.
Source: Author clippersrule12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us