FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Teams In The NBA
Quiz about Teams In The NBA

Teams In The NBA Trivia Quiz


This quiz is about teams in the NBA.

A multiple-choice quiz by Sportswiz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Basketball
  8. »
  9. NBA Teams

Author
Sportswiz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,513
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
6610
Last 3 plays: bocrow000 (12/20), Guest 76 (5/20), Guest 162 (10/20).
- -
Question 1 of 20
1. Which team has won the most NBA titles? Hint


Question 2 of 20
2. Which team lost to the San Antonio Spurs for the NBA championship in the 98-99 season? Hint


Question 3 of 20
3. Which team drafted Vince Carter? Hint


Question 4 of 20
4. What team plays at the Target Center? Hint


Question 5 of 20
5. Who beat the Philadelphia 76ers in the first round of the playoffs in the 01-02 season? Hint


Question 6 of 20
6. Which team did Anthony Mason not play for? Hint


Question 7 of 20
7. Which team never won a championship in the 90's? Hint


Question 8 of 20
8. Which team beat the Utah Jazz in the 97-98 NBA Championship? Hint


Question 9 of 20
9. Which team plays at the Rose Garden? Hint


Question 10 of 20
10. Which team had the first pick in the 2000 draft? Hint


Question 11 of 20
11. Which team won back to back championships in 99-00 and 00-01? Hint


Question 12 of 20
12. Who beat the Dallas Mavericks in the second round of the playoffs in the 01-02 season? Hint


Question 13 of 20
13. Which team did Antoine Walker and Paul Pierce play for in the 01-02 season? Hint


Question 14 of 20
14. Which team used to play in Vancouver? Hint


Question 15 of 20
15. Which team did Lenny Wilkens coach in the 01-02 season? Hint


Question 16 of 20
16. Which team did Pat Riley not coach? Hint


Question 17 of 20
17. Which team had the first pick in the 1985 draft? Hint


Question 18 of 20
18. Which team made their first trip ever to the Eastern Conference Finals in the 01-02 season? Hint


Question 19 of 20
19. Which team did Jason Kidd never play for? Hint


Question 20 of 20
20. Which team has never won an NBA Championship before the 01-02 season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 03 2024 : bocrow000: 12/20
Mar 02 2024 : Guest 76: 5/20
Feb 27 2024 : Guest 162: 10/20
Feb 27 2024 : Guest 152: 10/20
Feb 10 2024 : Guest 174: 10/20
Jan 26 2024 : Guest 12: 10/20
Jan 15 2024 : granpa46: 10/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team has won the most NBA titles?

Answer: Boston Celtics

The Celtics have the most, the Lakers have the second most.
2. Which team lost to the San Antonio Spurs for the NBA championship in the 98-99 season?

Answer: New York Knicks

The Knicks lost that series 4-1.
3. Which team drafted Vince Carter?

Answer: Golden State Warriors

The Warriors drafted him and traded him to the Raptors for Antawn Jamison.
4. What team plays at the Target Center?

Answer: Minnesota Timberwolves

The Target Center is home to the Timberwolves in Minneapolis, Minnesota.
5. Who beat the Philadelphia 76ers in the first round of the playoffs in the 01-02 season?

Answer: Boston Celtics

The Boston Celtics beat the Philadelphia 76ers in 3-2 to advance to the second round, where they faced the Detroit Pistons.
6. Which team did Anthony Mason not play for?

Answer: Indiana Pacers

Anthony Mason played for the New York Knicks then got traded to the Charlotte Hornets then got traded to the Miami Heat. But he never played for the Indiana Pacers.
7. Which team never won a championship in the 90's?

Answer: New York Knicks

The Knicks came close in 1994 but lost to the Rockets 4-3 in Houston.
8. Which team beat the Utah Jazz in the 97-98 NBA Championship?

Answer: Chicago Bulls

Michael Jordan hit the game winning shot for the Bulls in Utah to beat the Jazz.
9. Which team plays at the Rose Garden?

Answer: Portland Trail Blazers

The Rose Garden is home to the Trail Blazers in Portland, Oregon.
10. Which team had the first pick in the 2000 draft?

Answer: New Jersey Nets

The Nets had the first pick and picked Kenyon Martin.
11. Which team won back to back championships in 99-00 and 00-01?

Answer: Los Angeles Lakers

The Lakers won back to back championships in 99-00 and 00-01 behind Shaquille O'Neal and Kobe Bryant.
12. Who beat the Dallas Mavericks in the second round of the playoffs in the 01-02 season?

Answer: Sacremento Kings

The Sacramento Kings beat the Dallas Mavericks 4-1 and went on to play the Los Angeles Lakers for the Western Conference Finals.
13. Which team did Antoine Walker and Paul Pierce play for in the 01-02 season?

Answer: Boston Celtics

They both play for the Celtics. They both made the all-star game in 01-02
14. Which team used to play in Vancouver?

Answer: Memphis Grizzlies

The Grizzlies moved from Vancouver to Memphis for their first season in Memphis at the start of the 01-02 season.
15. Which team did Lenny Wilkens coach in the 01-02 season?

Answer: Toronto Raptors

Lenny Wilkens coached the Toronto Raptors in the 01-02. He has the most wins among coaches of all time.
16. Which team did Pat Riley not coach?

Answer: Chicago Bulls

Pat Riley coached the Los Angeles Lakers in the 80's and the New York Knicks in the early 90's and the Miami Heat in the late 90's and present. He never coached the Chicago Bulls.
17. Which team had the first pick in the 1985 draft?

Answer: New York Knicks

The Knicks had the first pick and picked Patrick Ewing.
18. Which team made their first trip ever to the Eastern Conference Finals in the 01-02 season?

Answer: New Jersey Nets

The Nets made it to the Eastern Conference Finals for the first time in their franchise history and beat the Boston Celtics 4-2.
19. Which team did Jason Kidd never play for?

Answer: Houston Rockets

Jason Kidd started his career in Dallas then played in Phoenix and then got traded to New Jersey for Stephon Marbury. He never played for the Houston Rockets.
20. Which team has never won an NBA Championship before the 01-02 season?

Answer: Indiana Pacers

Source: Author Sportswiz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Team Nicknames Very Easy
2. NBA at 75: The Teams Very Easy
3. NBA Franchise Names Very Easy
4. NBA Championship Franchises Easier
5. Home Court Advantage 2000-01 Average
6. NBA Home Courts 2002-03 Average
7. NBA Arenas in 2006 Average
8. LA Lakers and LA Clippers Average
9. NBA Arenas 2006-07 Average
10. NBA Jersey Colors Average
11. Random Basketball Trivia Easier
12. To The Max Easier

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us