FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Philadelphia 76ers Quizzes, Trivia and Puzzles
 Philadelphia 76ers Quizzes, Trivia

Philadelphia 76ers Trivia

Philadelphia 76ers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams

Fun Trivia
www.76ers.com
Syracus Nationals 1946-63
Philadelphia 76ers 1963-

5 Philadelphia 76ers quizzes and 50 Philadelphia 76ers trivia questions.
1.
  The Philadelphia 76ers    
Multiple Choice
 10 Qns
The 76ers were without a doubt one of the best teams in the NBA in 2001. How much do you really know about this extraordinary team? Have Fun!
Tough, 10 Qns, NYKnicksGirl1026, Mar 09 04
Tough
NYKnicksGirl1026
1634 plays
2.
  Allen Iverson and the 76ers    
Multiple Choice
 10 Qns
Exactly what it says, Allen Iverson and 76ers Trivia
Tough, 10 Qns, Allen-Iverson, Apr 11 08
Tough
Allen-Iverson
1639 plays
3.
  Philadelphia 76ers 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you remember the 76ers from 2003?
Average, 10 Qns, lilbit06, Aug 24 08
Average
lilbit06
1156 plays
4.
  76ers 2001    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about the 2001 Eastern Conference champion Philadelphia 76ers. Good Luck!
Difficult, 15 Qns, Game91885, Oct 29 06
Difficult
Game91885
1403 plays
5.
  Sixers 2002-03    
Multiple Choice
 5 Qns
This is about the Sixers 2002-2003 season.
Tough, 5 Qns, sixers, May 08 04
Tough
sixers
780 plays
trivia question Quick Question
Who was the 76ers team President during the 00-01 season?

From Quiz "Allen Iverson and the 76ers"





Philadelphia 76ers Trivia Questions

2. Which 76er led the team in points per game in the 2000-2001 regular season?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: Allen Iverson

Iverson averaged 31.1 points per game in the regular season.

3. Who was the 76ers team President during the 00-01 season?

From Quiz Allen Iverson and the 76ers

Answer: Pat Croce

4. 76er George Lynch scored his career high of 30 points on March 27, 1994 against what team?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: Milwaukee Bucks

George Lynch played for the Lakers from 1993 to 1996. He joined the 76ers in 1999 after two years with the Vancouver Grizzlies. His last move was to the the Hornets in 2001. He retired in 2005.

5. Which 76er wore number 33, in 2000-01?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: Jumaine Jones

6. Allen Iverson has a son, whose name is ___________

From Quiz Allen Iverson and the 76ers

Answer: Allen II

He also has a daughter.

7. 76er guard Raja Bell graduated from what college?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: Florida International

Raja wore number 11 in the 2000-01 season.

8. During the 2000-01 season, Allen Iverson averaged over 31 points during the entire season, who was the previous player who achieved this?

From Quiz Allen Iverson and the 76ers

Answer: Michael Jordan

Jordan acheived this in his 92-93 season.

9. What rank is center Dikembe Mutombo in the NBA for rebounds per game?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: First

Dikembe pulls down an average of 13.5 rebounds a game.

10. During the 00-01 season the 76ers won the Sixth Man Award, Coach of the Year, Defensive Player of The Year, and the NBA's MVP. Which previous team accomplished this?

From Quiz Allen Iverson and the 76ers

Answer: There was none

76ers are the fist team to even have just the NBA's MVP, Sixth Man Award winner, and Defensive Player of The Year in the same year.

11. What position does 76er Vernon Maxwell play?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: Guard

12. How many years did Allen Iverson play for Georgetown?

From Quiz Allen Iverson and the 76ers

Answer: 2

He was the first pick in the 1996 draft.

13. Which 76er was a part of the National Honor Society when he was a high school student?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: Eric Snow

Snow finished high school with a 3.7 GPA.

14. Who originally drafted Allen Iverson?

From Quiz Allen Iverson and the 76ers

Answer: Philadelphia 76ers

He was the first overall pick in the 1996 NBA's draft.

15. Which 76er led the team in most minutes per game?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: Allen Iverson

Iverson played an average of 42.0 minutes per game.

16. During the 00-01 season, the 76ers retired which former 76er's jersey?

From Quiz Allen Iverson and the 76ers

Answer: Charles Barkley

17. Which number did 76er Kevin Ollie wear, in 2000-01?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: 5

Ollie plays the guard position.

18. Which two 76ers are the alma mater of the same college?

From Quiz The Philadelphia 76ers

Answer: Allen Iverson and Dikembe Mutombo

Iverson and Mutombo both graduated from Georgetown.

This is category 2838
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.