FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Philadelphia 76ers
Quiz about The Philadelphia 76ers

The Philadelphia 76ers Trivia Quiz


The 76ers were without a doubt one of the best teams in the NBA in 2001. How much do you really know about this extraordinary team? Have Fun!

A multiple-choice quiz by NYKnicksGirl1026. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. Philadelphia 76ers

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,302
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1635
- -
Question 1 of 10
1. Which 76er led the team in points per game in the 2000-2001 regular season? Hint


Question 2 of 10
2. 76er George Lynch scored his career high of 30 points on March 27, 1994 against what team? Hint


Question 3 of 10
3. Which 76er wore number 33, in 2000-01? Hint


Question 4 of 10
4. 76er guard Raja Bell graduated from what college? Hint


Question 5 of 10
5. What rank is center Dikembe Mutombo in the NBA for rebounds per game? Hint


Question 6 of 10
6. What position does 76er Vernon Maxwell play? Hint


Question 7 of 10
7. Which 76er was a part of the National Honor Society when he was a high school student? Hint


Question 8 of 10
8. Which 76er led the team in most minutes per game? Hint


Question 9 of 10
9. Which number did 76er Kevin Ollie wear, in 2000-01? Hint


Question 10 of 10
10. Which two 76ers are the alma mater of the same college? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which 76er led the team in points per game in the 2000-2001 regular season?

Answer: Allen Iverson

Iverson averaged 31.1 points per game in the regular season.
2. 76er George Lynch scored his career high of 30 points on March 27, 1994 against what team?

Answer: Milwaukee Bucks

George Lynch played for the Lakers from 1993 to 1996. He joined the 76ers in 1999 after two years with the Vancouver Grizzlies. His last move was to the the Hornets in 2001.
He retired in 2005.
3. Which 76er wore number 33, in 2000-01?

Answer: Jumaine Jones

4. 76er guard Raja Bell graduated from what college?

Answer: Florida International

Raja wore number 11 in the 2000-01 season.
5. What rank is center Dikembe Mutombo in the NBA for rebounds per game?

Answer: First

Dikembe pulls down an average of 13.5 rebounds a game.
6. What position does 76er Vernon Maxwell play?

Answer: Guard

7. Which 76er was a part of the National Honor Society when he was a high school student?

Answer: Eric Snow

Snow finished high school with a 3.7 GPA.
8. Which 76er led the team in most minutes per game?

Answer: Allen Iverson

Iverson played an average of 42.0 minutes per game.
9. Which number did 76er Kevin Ollie wear, in 2000-01?

Answer: 5

Ollie plays the guard position.
10. Which two 76ers are the alma mater of the same college?

Answer: Allen Iverson and Dikembe Mutombo

Iverson and Mutombo both graduated from Georgetown.
Source: Author NYKnicksGirl1026

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Allen Iverson and the 76ers Tough
2. Philadelphia 76ers 2003 Average
3. 76ers 2001 Difficult
4. NBA at 75: The Teams Very Easy
5. NBA Franchise Names Very Easy
6. NBA Championship Franchises Easier
7. Teams In The NBA Average
8. Team Nicknames Very Easy
9. NBA Home Courts 2002-03 Average
10. NBA Arenas in 2006 Average
11. Home Court Advantage 2000-01 Average
12. NBA Arenas 2006-07 Average

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us