FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Allen Iverson and the 76ers
Quiz about Allen Iverson and the 76ers

Allen Iverson and the 76ers Trivia Quiz


Exactly what it says, Allen Iverson and 76ers Trivia

A multiple-choice quiz by Allen-Iverson. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. Philadelphia 76ers

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,552
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1639
- -
Question 1 of 10
1. Pepe Sanchez, Toni Kukok, Nazr Muhammed, and Theo Ratliff were traded for Dikembe Mutombo and ____________ Hint


Question 2 of 10
2. Who was the 76ers team President during the 00-01 season? Hint


Question 3 of 10
3. Allen Iverson was almost traded after the 99-00 season to which of these teams? Hint


Question 4 of 10
4. Allen Iverson has a son, whose name is ___________ Hint


Question 5 of 10
5. During the 2000-01 season, Allen Iverson averaged over 31 points during the entire season, who was the previous player who achieved this? Hint


Question 6 of 10
6. During the 00-01 season the 76ers won the Sixth Man Award, Coach of the Year, Defensive Player of The Year, and the NBA's MVP. Which previous team accomplished this? Hint


Question 7 of 10
7. How many years did Allen Iverson play for Georgetown? Hint


Question 8 of 10
8. Who originally drafted Allen Iverson? Hint


Question 9 of 10
9. During the 00-01 season, the 76ers retired which former 76er's jersey? Hint


Question 10 of 10
10. During the 00-01 season, the 76ers lost to which of these teams to lose home court advantage in the NBA Finals? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Pepe Sanchez, Toni Kukok, Nazr Muhammed, and Theo Ratliff were traded for Dikembe Mutombo and ____________

Answer: Roshown McLeod

2. Who was the 76ers team President during the 00-01 season?

Answer: Pat Croce

3. Allen Iverson was almost traded after the 99-00 season to which of these teams?

Answer: L.A. Clippers

Allen Iverson promised he would change his attitude to fit Larry Brown's wants, so he was allowed to play for the franchise. He was almost traded because he was showing up late for practices and skipped team meetings.
4. Allen Iverson has a son, whose name is ___________

Answer: Allen II

He also has a daughter.
5. During the 2000-01 season, Allen Iverson averaged over 31 points during the entire season, who was the previous player who achieved this?

Answer: Michael Jordan

Jordan acheived this in his 92-93 season.
6. During the 00-01 season the 76ers won the Sixth Man Award, Coach of the Year, Defensive Player of The Year, and the NBA's MVP. Which previous team accomplished this?

Answer: There was none

76ers are the fist team to even have just the NBA's MVP, Sixth Man Award winner, and Defensive Player of The Year in the same year.
7. How many years did Allen Iverson play for Georgetown?

Answer: 2

He was the first pick in the 1996 draft.
8. Who originally drafted Allen Iverson?

Answer: Philadelphia 76ers

He was the first overall pick in the 1996 NBA's draft.
9. During the 00-01 season, the 76ers retired which former 76er's jersey?

Answer: Charles Barkley

10. During the 00-01 season, the 76ers lost to which of these teams to lose home court advantage in the NBA Finals?

Answer: Chicago Bulls

The 76ers stating lineup all sat out for the whole game to rest for the playoffs.
Source: Author Allen-Iverson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Philadelphia 76ers Tough
2. 76ers 2001 Difficult
3. Philadelphia 76ers 2003 Average
4. Teams In The NBA Average
5. Team Nicknames Very Easy
6. NBA Franchise Names Very Easy
7. NBA Jersey Colors Average
8. Home Court Advantage 2000-01 Average
9. NBA Arenas in 2006 Average
10. NBA Championship Franchises Easier
11. LA Lakers and LA Clippers Average
12. NBA Home Courts 2002-03 Average

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us