FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  US Masters Quizzes, Trivia and Puzzles
  US Masters Quizzes, Trivia

Masters Tournament Trivia

Masters Tournament Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tournaments

Fun Trivia
www.masters.org
20 Masters Tournament quizzes and 210 Masters Tournament trivia questions.
1.
  I Dream Of Green    
Multiple Choice
 10 Qns
Golfers dream of wearing the green jacket presented to the winner of the US Masters Tournament. This quiz salutes some of those whose brilliance on the putting green made the dream come true.
Average, 10 Qns, dellastreet, Jul 10 15
Average
dellastreet gold member
1965 plays
2.
  PGA Golf Masters    
Multiple Choice
 10 Qns
Just a few questions about the greatest golf tournament in the world.
Average, 10 Qns, natsco, Mar 08 06
Average
natsco
1527 plays
3.
  Augusta Sudden Death    
Multiple Choice
 10 Qns
Quiz about sudden death playoffs in the Masters Tournament at Augusta National.
Easier, 10 Qns, bsd987, Jul 27 08
Easier
bsd987
603 plays
4.
  Masters Tournament Champions 2008-2018    
Match Quiz
 10 Qns
This quiz will ask you to match the golfer with the year of his victory.
Easier, 10 Qns, lout62001, Jan 09 19
Easier
lout62001 gold member
Jan 09 19
338 plays
5.
  Test yourself! 2009 Masters Tournament Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This tests quiz players' knowledge of the 2009 Masters Tournament held in April 2009. Best of luck!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Apr 14 09
Average
Triviaballer gold member
872 plays
6.
  Mastering The Masters    
Multiple Choice
 10 Qns
The U.S. Masters at Augusta is one of the four "Majors" in golf. They are considered the most prestigious of all tournaments. It has a long and storied history, some of which is covered in this quiz. Good Luck.
Average, 10 Qns, cleeclope, Aug 14 15
Average
cleeclope gold member
246 plays
7.
  Masters Tune-up    
Multiple Choice
 15 Qns
A not-too difficult quiz on the Master's Tournament
Average, 15 Qns, bristolfan7, Apr 01 03
Average
bristolfan7
998 plays
8.
  Winners of the Masters    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is to honour the list of privelaged golfers who have won the US Masters held at Augusta, Georgia each year. Good Luck!
Average, 10 Qns, grovermj, Dec 05 05
Average
grovermj
1225 plays
9.
  Masters of the Masters    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the masters of the Masters.
Average, 10 Qns, shagman, Apr 01 03
Average
shagman
1823 plays
10.
  The Masters    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a fairly difficult quiz meant to test your knowledge of Masters champions, close calls and moments.
Very Difficult, 15 Qns, toneloc, Aug 19 08
Very Difficult
toneloc
1461 plays
trivia question Quick Question
Who, after Tiger Woods, was the next "non-white" Master's winner?

From Quiz "Masters Tune-up"




11.
  Masters 2004    
Multiple Choice
 10 Qns
This was 2004s first Major. Let's see how much you remember.
Tough, 10 Qns, yermum, Aug 31 04
Tough
yermum
412 plays
12.
  2007 Masters Tournament    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see what you can remember from the 2007 Masters.
Difficult, 10 Qns, andydreger, Nov 15 07
Difficult
andydreger
409 plays
13.
  Former Masters Champs: 2005 Field    
Multiple Choice
 15 Qns
Tiger Woods won the Masters in 2005, but how well do you know about other former Masters champions who played during the 2005 tournament? It covers those that finished and those that failed.
Tough, 15 Qns, GoodVibe, Apr 12 05
Tough
GoodVibe gold member
502 plays
14.
  Tough 2009 Masters Tournament Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the 2009 Masters.
Tough, 10 Qns, eaglesguru, Apr 27 09
Tough
eaglesguru
413 plays
15.
  2003 Masters    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the very exciting 2003 Masters on the PGA tour, held from April 7th to 13th.
Average, 10 Qns, marchmadness, Aug 24 09
Average
marchmadness
497 plays
16.
  2008 Masters Tournament    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the 2008 Masters Tournament.
Tough, 10 Qns, eaglesguru, May 06 09
Tough
eaglesguru
296 plays
17.
  Masters Masters    
Multiple Choice
 10 Qns
A tough test of your Masters knowledge.
Very Difficult, 10 Qns, daddyralph, Jun 03 13
Very Difficult
daddyralph
1294 plays
18.
  2001 Masters Tournament    
Multiple Choice
 5 Qns
A quiz on the 2001 Masters Tournament.
Tough, 5 Qns, albertbaaa, Aug 21 08
Tough
albertbaaa
796 plays
19.
  2005 Masters    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is some golf trivia for you.
Tough, 10 Qns, tigerwoods9992, Jun 16 05
Tough
tigerwoods9992
460 plays
20.
  2002 Masters    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the fascinating 2002 Masters at Augusta National!
Tough, 10 Qns, marchmadness, Apr 01 03
Tough
marchmadness
549 plays

Masters Tournament Trivia Questions

1. The Masters Tournament was first held on March 22, 1934 but wasn't called The Masters until which year?

From Quiz
Mastering The Masters

Answer: 1939

It was originally called The Augusta National Invitational Tournament. In 1940 the tournament became an annual event however the Masters was cancelled from 1943 through 1945 due to WWII.

2. The winner of the 1935 "Augusta National Invitational" Tournament, as the US Masters was then called, propelled himself into a play-off with a "shot heard around the world". His victory in this tournament completed a career Grand Slam.

From Quiz I Dream Of Green

Answer: Gene Sarazen

Inventor of the modern sand wedge, Gene Sarazen was the first player to win all four major championships. The Sarazen Bridge on the Augusta course was named to commemorate his double eagle shot at the 1935 tournament. Legendary amateur golfer Bobby Jones was co-founder of the Masters tournament, which was first held in 1934. Horton Smith won this first tournament, with Craig Wood as runner-up.

3. Who won The Masters in 2000, after winning the PGA Championships in 1998?

From Quiz Winners of the Masters

Answer: Vijay Singh

Vijay Singh shot 10 under par for the 4 rounds, 3 clear of Ernie Els and 4 clear of David Duval and Loren Roberts. Tiger Woods was close behind with 4 under par. Vijay hit 58 out of 72 greens in regulation, on his way to his first win in The Masters.

4. In 1992, unknown Craig Parry seemed poised to win, only to stumble with the putter, and open the door for which popular Seattle native to win his first Masters title?

From Quiz Masters Tune-up

Answer: Fred Couples

Couples almost saw his hopes get sunk as well when his tee shot to the par three 12th hold came up short, only to miraculously stay out of Rae's Creek

5. Who was leading the 1960 Masters until Arnold Palmer birdied the last two holes?

From Quiz The Masters

Answer: Ken Venturi

Venturi also led the 1956 Masters through three rounds, before shooting an 80 in the final round.

6. What year did Jack Nicklaus win his last Green Jacket?

From Quiz Masters of the Masters

Answer: 1986 & 86

At the age of 46 Nicklaus shot a closing 30 to win.

7. Who holed the longest putt in Masters history?

From Quiz Masters Masters

Answer: Nick Faldo

8. Champion in 1949, this player was the first to be formally presented with the green jacket as winner of the US Masters. Famed for his perfect swing, he went on to win two further Masters tournaments and a total of 82 PGA events.

From Quiz I Dream Of Green

Answer: Sam Snead

Sam Snead's other Masters victories came in 1952 and 1954. Ben Hogan and Byron Nelson each won the Masters twice and Jimmy Demaret won the tournament three times.

9. Who won The Masters in 1947, and then won again 3 years later?

From Quiz Winners of the Masters

Answer: Jimmy Demaret

Jimmy Demaret won by 2 shots with 7 under par and became the first person to shoot 4 sub-par rounds in The Masters. He also joined Byron Nelson and Horton Smith to be firsts to win The Masters twice.

10. Who benefitted from Arnold Palmer's last hole disaster to become the first foreign born player to claim the Green Jacket, in 1961?

From Quiz Masters Tune-up

Answer: Gary Player

Player was very succesful at Augusta considering he was a short hitter, winning the Masters in 1974 and 1978 as well.

11. The first albatross (double eagle) on the 13th hole in Masters history was recorded in 1994 by _________ ?

From Quiz The Masters

Answer: Jeff Maggert

Maggert was not the first player to record an albatross in the Masters, however, as Gene Sarazan scored a 2 on the 15th hole in 1935.

12. On what hole did Gene Sarazen make his famous double-eagle?

From Quiz Masters of the Masters

Answer: 15

Sarazen holed out from the fairway for a 2 on the par 5 15th on route to winning the green jacket.

13. What cemetery is Bobby Jones buried in?

From Quiz Masters Masters

Answer: Oakland

In Atlanta, GA: people regularly leave tees and balls on his grave and many sit at a bench nearby. It's worth a visit if you're in Atlanta as it's very close to downtown. Margaret Mitchell, author of 'Gone With the Wind', is buried in the same cemetery.

14. The Masters Tournament is always played over four days, Thursday through Sunday, at the same time every year. On what day does it start?

From Quiz Mastering The Masters

Answer: First full week in April

The Masters is the first in date order of the four majors. It is always played during the first full week of April. It is always played at the same course, Augusta National Golf Club. It always runs from Thursday through Sunday unless weather delays play at some point.

15. Noted for his "army" of followers, this man's Masters victory in 1958 was the first of four.

From Quiz I Dream Of Green

Answer: Arnold Palmer

Television made Arnold Palmer, nicknamed "The King", a sporting superstar in the 1950s. He played in 50 consecutive Masters tournaments, making his last appearance in 2004. His four wins: 1958, 1960, 1962 and 1964.

16. Quite possibly the most famous playoff occurred in 1987. After Severiano Ballesteros bogeyed the first playoff hole, two men carried on to the 11th. What Augusta native sunk a shot from 140 feet out on the fairway on his way to the Green Jacket?

From Quiz Augusta Sudden Death

Answer: Larry Mize

None of the others were from Augusta nor won a major championship. In fact, they were all from New Zealand. Mize's birdie from the fairway put him on the brink of the title.

17. Who won The Masters in 1969?

From Quiz Winners of the Masters

Answer: George Archer

George Archer shot 7 under for 4 rounds to defeat Billy Casper, George Knudson, and Tom Weiskopf, for his first Masters.

18. This two time Masters winner, well known as a hard working Christian family man, has conquered the yips on several occasions with a variety of bizarre solutions.

From Quiz Masters Tune-up

Answer: Bernhard Langer & Langer

Langer was also the last Masters champion to use a persimmon headed driver.

19. In the 1997 Masters, Tiger Woods set the Tournament scoring record. What was his winning score for 72 holes?

From Quiz PGA Golf Masters

Answer: 18- under par

Woods shot 270 for an an amazing 18 under par to win by 12 shots (the largest victory margin at the Masters). Nicklaus shared the old record at 17 under.

20. In 1967, Roberto De Vicenzo lost a chance to be in a playoff in the Masters because he signed for the wrong score. Who was De Vicenzo's playing partner that day?

From Quiz The Masters

Answer: Tommy Aaron

After that fateful day, Aaron rebounded quite nicely in Augusta, going on to defeat J.C. Snead in 1973 for the green jacket.

21. What did Ben Hogan say to Claude Harmon on the 13th tee after Harmon had just aced the par 3 12th?

From Quiz Masters of the Masters

Answer: What did you have on the last hole

Ben Hogan's approach to golf was so intense that he had no idea what his playing partners were doing.

22. What was Clifford Robert's actual middle name(s)?

From Quiz Masters Masters

Answer: DeClifford

Charles DeClifford Roberts, Jr. was his name.

23. In addition to a generous cash prize and a gold medal the winner of The Masters is awarded the famous green jacket. Who presents the green jacket to the winner?

From Quiz Mastering The Masters

Answer: Previous year's winner

The winner from the previous year puts the jacket on the new winner unless the golfer had won the year before. The chairman of Augusta National provided help with putting on the jacket on two different occasions when Nick Faldo and Tiger Woods won in consecutive years. When Jack Nicklaus became the first player to win in consecutive years he put the jacket on himself with no help from anyone. The caddy's job is over once the tournament is concluded. The ladies (LPGA) have their own tournaments.

24. It was 1961 before the first non-American donned the green jacket. Who was he?

From Quiz I Dream Of Green

Answer: Gary Player

Gary Player repeated his Masters win in 1974 and 1978. Fellow South African Bobby Locke and Australians Peter Thomson and Kel Nagle were all Open Championship (British Open) winners, but none of them ever won the Masters tournament.

25. What Australian golfer who, for 15 years almost always was in contention at Augusta, missed a putt that would have forced a third playoff hole?

From Quiz Augusta Sudden Death

Answer: Greg Norman

From 1986 until 1999, Norman would finish in the top-6 eight times but could never get it done. Perhaps the greatest disappointment was in 1996 when he blew a six-shot lead in the final round.

26. Who won their 2nd Masters from 3 attempts in 1936?

From Quiz Winners of the Masters

Answer: Horton Smith

Horton Smith spectacularly chipped in on the 14th from 50 feet for birdie, and followed it up with another on the 15th to be the first player to win The Masters twice, with 3 under par. The 1935 winner, Gene Sarazen, came 3rd.

27. In 1997, Tiger Woods left his PGA brethren in awe with his unbelievable 18 under par 270 performance. Who presented Woods with his well deserved Green Jacket?

From Quiz Masters Tune-up

Answer: Nick Faldo

Faldo is no stranger to theatrics at Augusta. In 1989, he shot 65 in the final round and beat Scott Hoch in a playoff. In 1990 he shot 67 and beat Raymond Floyd in extra holes. And in 1996, in maybe the most dramatic Masters ever, he shot a flawless 67 in difficult conditions to pass Greg Norman, who struggled with a 78.

28. Jack Nicklaus was the first to win back to back Masters in 1965-1966, and Tiger Woods was the third when he won back to back in 2001-2002. Who was the second golfer to accomplish this feat, doing so in 1989-1990?

From Quiz PGA Golf Masters

Answer: Nick Faldo

Faldo won both of those years and ironically both were in playoffs.

29. Who was the first player to win three Masters titles?

From Quiz The Masters

Answer: Jimmy Demaret & Demaret

Jimmy Demaret won his third Masters title in 1950, Sam Snead was the second to accomplish that feat in 1954.

This is category 8179
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.