FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Dream Of Green
Quiz about I Dream Of Green

I Dream Of Green Trivia Quiz


Golfers dream of wearing the green jacket presented to the winner of the US Masters Tournament. This quiz salutes some of those whose brilliance on the putting green made the dream come true.

A multiple-choice quiz by dellastreet. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Tournaments
  8. »
  9. US Masters

Author
dellastreet
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
375,942
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1967
Last 3 plays: Taltarzac (6/10), GBfan (7/10), hwood740 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. The winner of the 1935 "Augusta National Invitational" Tournament, as the US Masters was then called, propelled himself into a play-off with a "shot heard around the world". His victory in this tournament completed a career Grand Slam. Hint


Question 2 of 10
2. Champion in 1949, this player was the first to be formally presented with the green jacket as winner of the US Masters. Famed for his perfect swing, he went on to win two further Masters tournaments and a total of 82 PGA events. Hint


Question 3 of 10
3. Noted for his "army" of followers, this man's Masters victory in 1958 was the first of four. Hint


Question 4 of 10
4. It was 1961 before the first non-American donned the green jacket. Who was he? Hint


Question 5 of 10
5. Known as the "Golden Bear", this golfing legend won his first US Masters title in 1963 and his last one 23 years later. Hint


Question 6 of 10
6. The 1969 US Masters tournament ended in a four-man playoff. Which of these players emerged triumphant? Hint


Question 7 of 10
7. The first European player to win the US Masters did so in 1980. Who was he? Hint


Question 8 of 10
8. The first left-handed golfer to become US Masters champion did so in 2003. Who was he? Hint


Question 9 of 10
9. This player became the first Australian to win the US Masters, doing so in 2013. Hint


Question 10 of 10
10. When he won the 2015 US Masters tournament, Jordan Spieth finished 18 under par. Whose course record, set in 1997, did he equal? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 21 2024 : Taltarzac: 6/10
Jul 07 2024 : GBfan: 7/10
Jun 26 2024 : hwood740: 5/10
Jun 22 2024 : daveguth: 10/10
Jun 01 2024 : HumblePie7: 10/10
May 23 2024 : Guest 104: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The winner of the 1935 "Augusta National Invitational" Tournament, as the US Masters was then called, propelled himself into a play-off with a "shot heard around the world". His victory in this tournament completed a career Grand Slam.

Answer: Gene Sarazen

Inventor of the modern sand wedge, Gene Sarazen was the first player to win all four major championships. The Sarazen Bridge on the Augusta course was named to commemorate his double eagle shot at the 1935 tournament.

Legendary amateur golfer Bobby Jones was co-founder of the Masters tournament, which was first held in 1934. Horton Smith won this first tournament, with Craig Wood as runner-up.
2. Champion in 1949, this player was the first to be formally presented with the green jacket as winner of the US Masters. Famed for his perfect swing, he went on to win two further Masters tournaments and a total of 82 PGA events.

Answer: Sam Snead

Sam Snead's other Masters victories came in 1952 and 1954. Ben Hogan and Byron Nelson each won the Masters twice and Jimmy Demaret won the tournament three times.
3. Noted for his "army" of followers, this man's Masters victory in 1958 was the first of four.

Answer: Arnold Palmer

Television made Arnold Palmer, nicknamed "The King", a sporting superstar in the 1950s. He played in 50 consecutive Masters tournaments, making his last appearance in 2004.
His four wins: 1958, 1960, 1962 and 1964.
4. It was 1961 before the first non-American donned the green jacket. Who was he?

Answer: Gary Player

Gary Player repeated his Masters win in 1974 and 1978. Fellow South African Bobby Locke and Australians Peter Thomson and Kel Nagle were all Open Championship (British Open) winners, but none of them ever won the Masters tournament.
5. Known as the "Golden Bear", this golfing legend won his first US Masters title in 1963 and his last one 23 years later.

Answer: Jack Nicklaus

On winning the 1986 tournament Jack Nicklaus became, at 46, the oldest ever Masters champion. It was his sixth Masters victory and his 18th major championship win.
6. The 1969 US Masters tournament ended in a four-man playoff. Which of these players emerged triumphant?

Answer: George Archer

This was the only major tournament that George Archer ever won. Billy Casper won the Masters the following year.
7. The first European player to win the US Masters did so in 1980. Who was he?

Answer: Severiano Ballesteros

Spaniard Seve Ballesteros was only the second non-American winner. He won a further Masters title in 1983. Fellow Europeans Langer, Lyle and Faldo all went on to win the tournament in the 1980s.
8. The first left-handed golfer to become US Masters champion did so in 2003. Who was he?

Answer: Mike Weir

Mike Weir also became the first Canadian to win the tournament. Multiple winners Phil Mickelson and Bubba Watson won their first Masters titles in 2004 and 2012 respectively. Angel Cabrera, the 2009 champion, plays right-handed.
9. This player became the first Australian to win the US Masters, doing so in 2013.

Answer: Adam Scott

Adam Scott and fellow Australian Jason Day were joint runners-up in 2011, Jack Newton tied for second place in 1980 and Greg Norman was runner-up in 1986, 1987 and 1996.
10. When he won the 2015 US Masters tournament, Jordan Spieth finished 18 under par. Whose course record, set in 1997, did he equal?

Answer: Tiger Woods

At the age of 21, Spieth became the second youngest Masters winner after Tiger Woods. In 2014 Spieth had been the youngest runner-up in Masters history. Tiger Woods' 1997 18 under par score may have been equalled, but his winning margin of 12 strokes remained unequalled in 2015.
Source: Author dellastreet

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #38:

FunTrivia is a place of all sorts, and in this 38th Quiz Commission, our authors were tasked with titles of a rainbow of different colours. Each of the titles from this Commission, launched in June 2015, had colours in them, but none could be used for the obvious colour subcategories.

  1. Black Sheep With Blue Blood Average
  2. Living Green: Envy or Conservation? Easier
  3. The Purple People Eaters Easier
  4. Turquoise Waters Easier
  5. Like a Red Rag to a Bull Average
  6. Red Card Blues Average
  7. Red Sky at Morning Average
  8. The Grass is Always Greener Average
  9. Orange You Glad? Average
  10. Pink Is The New Black Average
  11. I Dream Of Green Average
  12. Red Hot Average

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us