FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Grass is Always Greener
Quiz about The Grass is Always Greener

The Grass is Always Greener Trivia Quiz


Sports can be played on various surfaces. These surfaces include artificial turf, ice, wood or natural grass. This quiz celebrates sports and sporting venues which feature a natural grass fields or surfaces.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Wide World of Sports
  8. »
  9. Sports Stadiums

Author
workisboring
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
375,967
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2115
Last 3 plays: GBfan (10/10), Guest 104 (6/10), Guest 12 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the yearly Grand Slam tennis tournaments is played on a natural grass surface? Hint


Question 2 of 10
2. A tourist in the USA can see a sporting event featuring natural grass fields at such venues as Fenway Park, Wrigley Field or Busch Stadium. What type of game would the tourist be watching? Hint


Question 3 of 10
3. Golf courses such as the Augusta National Golf Club and the Pebble Beach Golf Links contain eighteen holes with beautiful natural grass. In the sport of golf, what is the name of the area of natural grass surrounding the hole? Hint


Question 4 of 10
4. Both Croke Park in Dublin, Ireland and Semple Stadium in Thurles, Ireland have natural grass playing surfaces. These stadiums both house a sport where a player uses a wooden stick to bat a ball into a goal. What is the name of this sport? Hint


Question 5 of 10
5. Twickenham Stadium in London, England and Stadium Australia in Sydney, Australia each house a one hundred meter natural grass field. A primary purpose of these fields are for rugby union matches. What is another name for a natural grass field used for a rugby union match? Hint


Question 6 of 10
6. Stadiums such as Camp Nou in Barcelona, Spain, Estadio Azteca in Mexico City, Mexico and Borg El Arab Stadium in Alexandria, Egypt have natural grass fields. These stadiums primarily host which popular sport? Hint


Question 7 of 10
7. Opening in 1922, which stadium, featuring a natural grass field, has been host to a college football game known as "The Granddaddy of Them All"?

Hint


Question 8 of 10
8. Australia hosts many Test cricket matches in sites containing natural grass fields. These sites include Drummoyne Oval in Sydney, Oakes Oval in Lismore and Manuka Oval in Canberra. What is the name for a site which hosts Test cricket matches?
Hint


Question 9 of 10
9. Rungrado 1st of May Stadium is a multi-purpose stadium in Pyongyang, North Korea. This stadium has the largest stadium by capacity in the world. This stadium is host to association football matches, track-and-field events, various other athletic events and the Arirang Mass Games. Is any part of the stadium's field made of natural grass?


Question 10 of 10
10. This stadium with a natural grass field is home to the Melbourne Cricket Club. This stadium is also nicknamed "the spiritual home of Australian rules football". What is the name of this stadium?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : GBfan: 10/10
Jun 27 2024 : Guest 104: 6/10
Jun 23 2024 : Guest 12: 8/10
Jun 22 2024 : daveguth: 9/10
Jun 22 2024 : Guest 24: 8/10
Jun 15 2024 : Guest 97: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 143: 10/10
May 30 2024 : GoodwinPD: 10/10
May 26 2024 : Dizart: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the yearly Grand Slam tennis tournaments is played on a natural grass surface?

Answer: Wimbledon

The Championships, Wimbledon is a yearly tennis tournament held in late June and early July. The tournament is part of the series of Grand Slam tennis tournaments along with the Australian Open, the French Open and the United States Open. The tournament has been played at the All England Lawn Tennis and Croquet Club in London, England since 1877. Wimbledon is the only Grand Slam tennis tournament which is played on a natural grass surface.
2. A tourist in the USA can see a sporting event featuring natural grass fields at such venues as Fenway Park, Wrigley Field or Busch Stadium. What type of game would the tourist be watching?

Answer: Major League Baseball

Major League Baseball is an American professional baseball organization founded in 1876. Most of the league's stadiums feature natural grass as the featured playing surface.
3. Golf courses such as the Augusta National Golf Club and the Pebble Beach Golf Links contain eighteen holes with beautiful natural grass. In the sport of golf, what is the name of the area of natural grass surrounding the hole?

Answer: The putting green

The sport of golf originated in Scotland in the fifteenth century. The sport of golf requires the participants to use a set of golf clubs to hit their ball into a series of strategically placed holes on a course.

A golf course is primarily played on a natural grass surface. Golf courses contain other non-grass surfaces as lakes, trees and sand traps. The area of natural grass surrounding the hole is called the putting green.
4. Both Croke Park in Dublin, Ireland and Semple Stadium in Thurles, Ireland have natural grass playing surfaces. These stadiums both house a sport where a player uses a wooden stick to bat a ball into a goal. What is the name of this sport?

Answer: hurling

Hurling is a sport of Gaelic and Irish origins. Player of this game use their wooden bats, known as a hurley, to bat a ball, known as a sliotar, into the opponents net. This game is played in North America, Europe, Australia, New Zealand, South Africa and Argentina and South Korea.
5. Twickenham Stadium in London, England and Stadium Australia in Sydney, Australia each house a one hundred meter natural grass field. A primary purpose of these fields are for rugby union matches. What is another name for a natural grass field used for a rugby union match?

Answer: A rugby pitch

A rugby union playing field is referred to as a pitch or a paddock. A rugby pitch is one hundred meters long plus a scoring area at both ends of the field.
6. Stadiums such as Camp Nou in Barcelona, Spain, Estadio Azteca in Mexico City, Mexico and Borg El Arab Stadium in Alexandria, Egypt have natural grass fields. These stadiums primarily host which popular sport?

Answer: Association football or soccer

Association football or soccer is a team game played and enjoyed by many people worldwide. Eleven players on each team play on a natural grass surface. Each player is trying to hit a spherical ball on a goal on each end of the field.

The International Federation of Association Football is the governing board for association football or soccer. This game can be played in large stadiums with natural grass surfaces such as Camp Nou in Barcelona, Spain, Estadio Azteca in Mexico City, Mexico and Borg El Arab Stadium in Alexandria, Egypt.
7. Opening in 1922, which stadium, featuring a natural grass field, has been host to a college football game known as "The Granddaddy of Them All"?

Answer: The Rose Bowl

The Rose Bowl is a stadium in Pasadena, California. The stadium has a natural grass playing surface and a seating capacity of 92,542. Since 1923, the stadium has been host to the Rose Bowl Game. Nicknamed "The Granddaddy of Them All", the Rose Bowl Game is the oldest annual college football postseason game.
8. Australia hosts many Test cricket matches in sites containing natural grass fields. These sites include Drummoyne Oval in Sydney, Oakes Oval in Lismore and Manuka Oval in Canberra. What is the name for a site which hosts Test cricket matches?

Answer: cricket ground

Test cricket grounds are found in such countries as England, Australia, South Africa, India, Pakistan ans Sri Lanka. Older cricket grounds in Australia contain cricket pitches featuring natural grass surfaces.
9. Rungrado 1st of May Stadium is a multi-purpose stadium in Pyongyang, North Korea. This stadium has the largest stadium by capacity in the world. This stadium is host to association football matches, track-and-field events, various other athletic events and the Arirang Mass Games. Is any part of the stadium's field made of natural grass?

Answer: yes

The total area of the field of the Rungrado 1st of May Stadium is over twenty-two thousand meters in area. The four hundred meter track and areas for field events are rubberised. The pitch used for football is made out of natural grass.
10. This stadium with a natural grass field is home to the Melbourne Cricket Club. This stadium is also nicknamed "the spiritual home of Australian rules football". What is the name of this stadium?

Answer: Melbourne Cricket Ground

Melbourne Cricket Ground, also known as "The G", is the largest stadium in both Australia and the southern hemisphere. The natural grass field is home to cricket, Australian rules football, rugby, soccer and the 1956 Summer Olympics events.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #38:

FunTrivia is a place of all sorts, and in this 38th Quiz Commission, our authors were tasked with titles of a rainbow of different colours. Each of the titles from this Commission, launched in June 2015, had colours in them, but none could be used for the obvious colour subcategories.

  1. Black Sheep With Blue Blood Average
  2. Living Green: Envy or Conservation? Easier
  3. The Purple People Eaters Easier
  4. Turquoise Waters Easier
  5. Like a Red Rag to a Bull Average
  6. Red Card Blues Average
  7. Red Sky at Morning Average
  8. The Grass is Always Greener Average
  9. Orange You Glad? Average
  10. Pink Is The New Black Average
  11. I Dream Of Green Average
  12. Red Hot Average

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us