FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Baseball Quizzes, Trivia and Puzzles
Baseball Quizzes, Trivia

Baseball Trivia

Baseball Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »

Fun Trivia
If you're into ERAs, HRs, shut outs, RBIs and all that, then this is the place to be. We're in the bottom of the 9th and the bases are loaded!
3,288 Baseball quizzes and 46,032 Baseball trivia questions.
1.
Mixtures With Pictures
  Mixtures With Pictures   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
This baseball mixture has pictures that might or might not help. I hope that you have fun with it. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Jun 28 23
Average
Nightmare gold member
Jun 28 23
6435 plays
2.
Baseball for Dummies 1300
  Baseball for Dummies: 1300   best quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
This 1300th quiz was created for the baseball dummies like me. There's lots of points for the taking. I hope that you learn something new. :)
Average, 25 Qns, Nightmare, Feb 12 10
Average
Nightmare gold member
6358 plays
3.
  An All-Time Baseball Roster   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
My picks for American baseball's all-time team. See if you can spot these immortals from the descriptions given. Let the arguments begin!
Average, 15 Qns, stuthehistoryguy, Nov 11 21
Average
stuthehistoryguy gold member
Nov 11 21
6147 plays
4.
Clark Kent in Baseball
  Clark Kent in Baseball?   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
If the dugout were a phone booth, see if you can identify some of these elite super men in the game, with pictures to give you hints also. Don't forget that you can click on the picture to enlarge it. I hope you have fun with it. :)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Mar 09 11
Easier
Nightmare gold member
1264 plays
5.
Whats in a Name Anyway
  What's in a Name Anyway?   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
An all multiple choice quiz about some Hall of Fame greats. You have to know their born first name. In some distorted way, the pictures might also give you a clue. Good luck. :)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Apr 06 11
Easier
Nightmare gold member
1852 plays
6.
Hall of Fame Trades and Deals
  Hall of Fame Trades and Deals   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Even players destined for the Hall of Fame change teams at times when the game of baseball becomes a business. How much do you know about these examples?
Easier, 10 Qns, shvdotr, Oct 25 14
Easier
shvdotr gold member
1241 plays
7.
Picture the Mixture
  Picture the Mixture!   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
A mixture of Major League Baseball in all multiple choice, with some pictures that might help as clues. I hope you have fun with it. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, May 09 11
Average
Nightmare gold member
1460 plays
8.
  Baseball Acronyms [1]    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on symbols that stand for things in baseball. Have fun.
Easier, 10 Qns, Cardys, Feb 03 22
Easier
Cardys
Feb 03 22
13854 plays
9.
  Major League Mix   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice mix for the novice or baseball fans in their early stages. I hope that you enjoy it. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Feb 16 22
Average
Nightmare gold member
Feb 16 22
4611 plays
10.
  Out of Left Field   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice about some Hall of Fame greats who were inducted into the hall as a left fielder. I hope that you enjoy it. :-)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Feb 03 22
Easier
Nightmare gold member
Feb 03 22
4108 plays
trivia question Quick Question
The shortstop just fumbled the ball and made an error. If I am keeping track of the score how would I write this?

From Quiz "Baseball Acronyms [1]"




11.
Red SoxYankee Traitors
  Red Sox-Yankee Traitors   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
All multiple choice about the hated Red Sox/Yankee rivalry, and players who defected from one team to the other. The pictures have some connection for the devious thinking, and you're own your own. I hope you enjoy it. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Apr 11 11
Average
Nightmare gold member
1120 plays
12.
Can You Beat a Pair
  Can You Beat a Pair?   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
An all multiple choice quiz about pairs in baseball. Every single photo has a relationship to the answer somehow. The rest depends on you. I hope that you enjoy it. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Jul 05 11
Average
Nightmare gold member
1982 plays
13.
  Baseball Acronyms [2]    
Multiple Choice
 10 Qns
This is like my first quiz on letters that stand for things in baseball.
Very Easy, 10 Qns, Cardys, Feb 16 22
Very Easy
Cardys
Feb 16 22
14588 plays
14.
Baseball Teams
  Baseball Teams    
Photo Quiz
 10 Qns
How do you make a challenging team quiz with pictures? This was designed that if you can't answer the questions, you'll still have to think out of the box for the pictures to help. I hope you have fun with it. :)
Tough, 10 Qns, Nightmare, Apr 15 11
Tough
Nightmare gold member
1879 plays
15.
  Quaint, But It's Our Home!   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice about some Major League ballparks. I hope that you have fun with it! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Feb 03 22
Average
Nightmare gold member
Feb 03 22
5476 plays
16.
  The Ultimate Baseball Hall of Famers Quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice quiz about some Hall of Fame greats. See if you can identify them. I hope you learn something new! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Feb 15 07
Average
Nightmare gold member
4520 plays
17.
  Deserving Hall of Fame Outfielders!   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice quiz about some fantastic outfielders who were worthy of the baseball's Hall of Fame. This quiz is for dummies like me. I hope that you enjoy it. :-)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Feb 03 22
Easier
Nightmare gold member
Feb 03 22
3914 plays
18.
  Five Hundred Miles from Cooperstown   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Each of these members of the MLB Hall of Fame played at least part of his career within 500 miles of Cooperstown, NY. Given name, primary position and year of induction, match each player with his primary team, as listed on the Hall's website.
Easier, 10 Qns, spanishliz, Mar 14 19
Easier
spanishliz editor
Mar 14 19
553 plays
19.
  Pennsylvania's Finest!   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In 2008, Pennsylvania was number two behind California for producing the most Major League players in its history. Let's see if you can identify some of Pennsylvania's greats. I hope that you enjoy it! :-)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Jul 18 09
Easier
Nightmare gold member
1211 plays
20.
  Think You're Smarter Than Me?   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice to see if you're smarter than I am in the baseball world. I had four correct. I hope that you enjoy it! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Jul 24 09
Average
Nightmare gold member
3895 plays
21.
  Baseball Dummy?   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice quiz about baseball for those who are still learning baseball like me. I have no idea what I'm doing. I hope that you enjoy it though. :)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Feb 03 22
Easier
Nightmare gold member
Feb 03 22
2713 plays
22.
  Baseball Dummies Up!   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice created especially for the novice baseball fans who appreciate the game of Major League Baseball. I hope that you enjoy it and learn something new. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Jul 24 09
Average
Nightmare gold member
1596 plays
23.
  Hall Of Fame Who's Who   great trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Baseball: no obvious players here. You really have to know your stuff for this one.
Average, 25 Qns, MrFahrenheit, Mar 17 16
Average
MrFahrenheit
7462 plays
24.
  MLB Players Around the World   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Baseball might be America's game, but it includes Hall of Fame greats from all over the world. I hope that you have fun with this one! :-)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Aug 04 08
Easier
Nightmare gold member
2630 plays
25.
  Baseball Uniforms: Name the Team   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Name the major league baseball team described by an item on their uniform or cap. The quiz is easier if you know the team's nickname.
Very Easy, 10 Qns, jmoskow, Jul 12 05
Very Easy
jmoskow gold member
5447 plays
26.
  Changing of the Guard   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Out with the old and in with the new. Baseball has been a constant recycling of great players throughout history. See if you can identify some of these greats. I hope that you have fun! :-)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Apr 14 07
Easier
Nightmare gold member
1574 plays
27.
  MLB: 20th Century For Dummies   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Another all multiple choice quiz about some happenings during the century. One question for each decade. It was written for dummies like me! I hope you have fun. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Jul 24 09
Average
Nightmare gold member
2340 plays
28.
  Dodger-Giant Traitors editor best quiz   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As equally a hated rivalry as the Red Sox-Yankees, this all multiple choice quiz is about the Dodger-Giant rivalry which began as early as the 1930s. See if you can identify the traitors who crossed the line and played for the other team.
Average, 10 Qns, Nightmare, Feb 03 22
Average
Nightmare gold member
Feb 03 22
2399 plays
29.
  MLB's All-Time Team   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These players were chosen by the Baseball Writers Association of America. Putting them in a specific lineup order was my choice.
Easier, 10 Qns, Anton, Nov 16 13
Easier
Anton
707 plays
30.
  20th Century Baseball for Experts   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice with one question for each decade of the century. This was made for dummies like me. I hope that you enjoy it! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Nov 05 21
Average
Nightmare gold member
Nov 05 21
2342 plays
31.
  Ones and Zeros    
Match Quiz
 10 Qns
Major League Baseball has a rich history with statistics and milestone numbers. All of the answers in this quiz end with a 1 or a 0. Match the correct stat to the right player.
Easier, 10 Qns, cardsfan_027, May 10 22
Easier
cardsfan_027 gold member
May 10 22
299 plays
32.
  Are You Smarter Than Me?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In a Baseball for Dummies format, I scored a four. Beat that! Good luck. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Jul 24 09
Average
Nightmare gold member
3132 plays
33.
  Wow! Did I Do That?   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice about some of the greatest baseball players ever. I hope that you have fun with it! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Dec 26 08
Average
Nightmare gold member
1586 plays
34.
  My Favorite Switch Hitters   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Switch hitting is a unique role in baseball. Here are some of my favorites. I'm sure you recognize these guys. Have fun!
Easier, 10 Qns, shvdotr, Apr 05 17
Easier
shvdotr gold member
546 plays
35.
  Baseball's Greatest Teams   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These are some of the most elite teams throughout baseball history. Let's see if you can identify them. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Apr 18 11
Average
Nightmare gold member
874 plays
36.
  MLB Team Nicknames   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Can you match the alternative Major League Baseball team names to the regular names?
Very Easy, 10 Qns, Earthboy, Mar 28 18
Very Easy
Earthboy
Mar 28 18
826 plays
37.
  American and National League Teams   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice quiz about Major League teams. You pick which team the question is about. I hope you enjoy it. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Feb 21 11
Average
Nightmare gold member
929 plays
38.
  Yankees - Red Sox: THE Rivalry    
Multiple Choice
 20 Qns
The history between these two great baseball franchises is more than just a rivalry. It's a blood feud going back for generations. Take this quiz and see which side you would like to be on.
Average, 20 Qns, NYFOREVER, Mar 04 07
Average
NYFOREVER
2297 plays
39.
  Major League Baseball for Diehards   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice challenge about baseball. I hope that you enjoy it! :-)
Difficult, 10 Qns, Nightmare, Nov 09 07
Difficult
Nightmare gold member
1650 plays
40.
  The New York Baseball Franchises   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All multiple choice about New York's great baseball franchises. I hope that you have fun with it! :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 24 09
Average
Nightmare gold member
507 plays
41.
  MLB Teams And Their Cities    
Multiple Choice
 15 Qns
Do you know where every Major League Baseball team played? Then stop reading and take the quiz!
Easier, 15 Qns, kevinl75, Feb 14 10
Easier
kevinl75
4111 plays
42.
  Baseball's Greats    
Multiple Choice
 10 Qns
The greatest Major League Baseball players usually end up in the Hall of Fame (sorry Pete Rose). This quiz is about the first four classes of Hall of Fame Inductees (1936 through 1939).
Easier, 10 Qns, Bimmed, Feb 18 22
Easier
Bimmed
Feb 18 22
263 plays
43.
  Bat and Ball - Baseball away from the MLB    
Multiple Choice
 10 Qns
This Internationals' Team quiz is about baseball away from the MLB, and mainly away from the USA, too.
Average, 10 Qns, Upstart3, Oct 09 21
Average
Upstart3 gold member
Oct 09 21
188 plays
Related Topics
  NCAA Baseball [Sports] (10 quizzes)


Baseball Trivia Questions

1. In the MLB Hall of Fame ballot for the inaugural class of 1936, which Georgia Peach was the top vote getter appearing on 98.2% of the ballots?

From Quiz
Baseball's Greats

Answer: Ty Cobb

Ty Cobb played 22 years with the Detroit Tigers and two with Philadelphia (1905-1928). He batted .366 for his career.

2. The Baseball World Cup was a competition that ran between 1938 and 2011. Which country won it nine consecutive times between 1984 and 2005?

From Quiz Bat and Ball - Baseball away from the MLB

Answer: Cuba

The first winners of the Baseball World Cup, in 1938, were Great Britain, who beat the only other nation that took part, the USA. By far the most successful team in the competition's history were Cuba, who won it 25 out of the 39 times the contest took place. The last winners of the Baseball World Cup, in 2011, were the Netherlands. The competition was replaced by other tournaments. (Question by Upstart3)

3. Leading off and playing DH is a man who saw time in Milwaukee, Minnesota, and won a ring in Toronto. Who was he?

From Quiz MLB's All-Time Team

Answer: Paul Molitor

Although Molitor didn't draw many walks, he is a prime candidate to lead off. The man was a hitting machine. When healthy, he was guaranteed to hit close to .300 and went over that mark 12 times during his career. He could run as well. He stole over 30 bases eight times.

4. In the hated Dodger-Giant rivalry, this outfielder played for the Dodgers from 1976-1983. He had the audacity of signing as a free agent with the Giants in 1984, then after he retired, managed the Giants for 10 seasons. Who is this traitor?

From Quiz Dodger-Giant Traitors

Answer: Dusty Baker

Over his 19 seasons, playing with the Braves and Athletics also, he never led the league in any major category. Dusty managed the Giants from 1993-2002, taking them to only one National League pennant in 2002. He won the Manager of the Year Award in 1993, 1997, and 2000. Baker managed the Cubs from 2003-2006, then hooked up at the helm of the Reds in 2008.

5. Which team made 13 World Series appearances in the 1940s and 1950s?

From Quiz American and National League Teams

Answer: New York Yankees

The Yankees had incredible runs going to back to the 1930s. In the 1940s, they went to five World Series and won four of them. In the 1950s, they made eight appearances while winning six.

6. Which team moved and became the Washington Nationals in 2005?

From Quiz Baseball Dummy?

Answer: Montreal Expos

The Expos began their franchise as an expansion team in 1969. Frank Robinson was at the helm when the team moved. The Nationals won 14 more games in their first season compared to 2004 in Montreal. In 2007, Manny Acta took over the managerial duties, then was replaced by Jim Riggleman in 2010.

7. This team won their 27th World Series title in 2009. Which franchise was this that set yet another record for World Series crowns?

From Quiz Baseball for Dummies: 1300

Answer: New York Yankees

27 World Series titles, a feat that will probably never be equaled for another century. The Yankees won the 2009 World Series with manager Joe Girardi at the helm. It all began in 1923 against the New York Giants with their first, when manager Miller Huggins was still trying to deal with Babe Ruth. The Yankees ran off four consecutive World Series crowns from 1936-1939. They ran another five consecutive World Series from 1949-1953 under the management of Casey Stengel.

8. The 2009 San Francisco Giants began their franchise in 1883 in the National League as a New York team. What was the franchise's name in that inaugural season?

From Quiz The New York Baseball Franchises

Answer: New York Gothams

The Gothams began it all in the 1883 season in the National League which formed in 1876. The franchise changed their name to the New York Giants in 1885, then won the league championship in 1888 and 1889. When "Major League Baseball" began in 1901 with the merge of the new American League, the Giants went to the second World Series in 1905 against the Philadelphia Athletics. The Giants won the series four games to one with the help of the arm of Hall of Fame great Christy Mathewson, who won three games in the series. In 1871, New York had their first-ever professional baseball team with the New York Mutuals. The team played from 1871-1875 in the National Association until the league folded.

9. Nicknamed "Pops", this Pittsburgh Pirate shared a season NL MVP in the only tie in Major League history. He also hit over 400 home runs. Who wore this number 8?

From Quiz Out of Left Field

Answer: Willie Stargell

They were all former Pirates, but it was Stargell that played his career as a Pirate from 1962-1982. He tied with the Cardinals' Keith Hernandez for the NL MVP in 1979. Later balloting rules were written so this would never occur again. Pops hit 475 home runs in his career, topping out at 48 in 1971. 1971 saw him as the runner-up MVP to Joe Torre of the Cardinals. Willie was also the runner-up MVP in 1973 to Pete Rose of the Reds. The hall took him in 1988. Stargell died in 2001 at the age of 61.

10. Who was the first player to hit 30 home runs in a season?

From Quiz Baseball Dummies Up!

Answer: Babe Ruth

After playing in the Minor League with Baltimore, the Babe became a Boston Red Sox pitcher in 1914. He continued to be a full-time pitcher until 1918. He set a season record for home runs with the Red Sox in 1919 when he smacked 29. He was sold to the Yankees for the 1920 season, and set an unbelievable record of smashing 54 home runs for New York. Ruth would hit 50+ home runs four times in his career, and retire with 714. The Babe played with the Yankees until 1934, then he spent his final season with the Boston Braves of the National League. When Ruth retired in 1935, Lou Gehrig was number two for career home runs with 378. The Babe batted a career .342 and had a pitching record of 94-46. The Hall of Fame took George Herman Ruth in 1936 during the first induction ceremony. He died in 1948 at the age of 53.

11. Which manager took the Chicago Cubs to the postseason in 2008?

From Quiz Major League Mix

Answer: Lou Piniella

Lou took over the Cubs in 2007. It was his fifth team at the helm, and had managed the Yankees, Reds, Mariners, and Devil Rays (later just Rays). In 2007, he improved the Cubs by 19 wins compared to the previous season by winning 85 games. In 2008, he improved them even more by winning 97. What a two-season improvement of 31 games. Unfortunately for them, the Dodgers skunked them in the 2008 NLDS.

12. When I won a MVP in 1956 for my Triple Crown, I did it over a teammate and two Detroit Tigers. I won it again in 1957, then took a backseat to another teammate in 1960 and 1961. I came back and won it again for the 1962 season. Which Yankee am I?

From Quiz Wow! Did I Do That?

Answer: Mickey Mantle

The others listed were all retired before 1950. Mantle became the first switch-hitter in history to bat for a Triple Crown. His 1956 MVP came over Yogi Berra, and Tigers Al Kaline and Harvey Kuenn. Mickey was the MVP runner-up in 1960 and 1961 both times to teammate Roger Maris. 1962 brought the award back to him, winning it over Yankee teammate Bobby Richardson.

13. Born in New Castle, this Major Leaguer played from 1955-1962, but he made a name for himself by coming home to manage the Pittsburgh Pirates for nine seasons, and winning the World Series in 1979. Who is this Pennsylvanian?

From Quiz Pennsylvania's Finest!

Answer: Chuck Tanner

Tanner took up managing with the White Sox from 1970-1975, then Oakland for one season before coming home to the Pirates from 1977-1985. He also managed the Braves for three seasons. In Pittsburgh, he left with a 711-685 record.

14. All these Hall of Fame players were catchers in their careers except for who?

From Quiz Think You're Smarter Than Me?

Answer: Lou Gehrig

Gehrig began his career on June 15, 1923, as the Yankee first baseman. A historical consecutive game streak, 493 home runs, and seven World Series later, Lou hung up his cleats in 1939 to a disease that would later be named after him. He was inducted into the hall in the same year, and would die two years later in 1941. Berra was a career Yankee (except for one season with the Mets), Bench was a career Red, and Fisk split his 24 seasons between the Red Sox and White Sox.

15. In 2007, the Reds completed their fourth season at Great American Ball Park. Which ballpark did they play in immediately before they moved into Great American ballpark in 2003?

From Quiz Quaint, But It's Our Home!

Answer: Riverfront Stadium

Although their was a corportate name change to Cinergy Field, Riverfront Stadium had been the Reds and the NFL Bengals home field since 1970. The Reds experienced five National League crowns and won three World Series at Riverfront. The Reds played at Crosley Field from 1912-1970.

16. The new American League began in 1901, and Philadelphia Athletics Nap Lajoie was the first to lead the league in home runs. How many did he hit?

From Quiz 20th Century Baseball for Experts

Answer: 14

Home runs were not a commodity in early baseball, and nobody hit 30 home runs until Babe Ruth did in 1920. Lajoie had played for five seasons with the Phillies of the NL before joining the Athletics in 1901. He was also the first American Leaguer to hit for the Triple Crown in 1901 also.

17. How many times did Babe Ruth have 200 RBIs in a season throughout his career?

From Quiz Are You Smarter Than Me?

Answer: 0

No player in the 20th century ever reached the 200 RBI mark. Hack Wilson set a record in 1930 with 191. Lou Gehrig hit 184 in 1931. The Babe's highest RBI mark was in 1921, when he had 171 RBIs along with 59 home runs with the Yankees.

18. Which major league baseball team in 2005 had the letters T and C on their cap?

From Quiz Baseball Uniforms: Name the Team

Answer: Minnesota

"Twin Cities" is a popular nickname for the cities Minneapolis and St. Paul. The two largest cities in Minnesota have connecting borders. In 2005, the Twins played their home games in the Hubert H. Humphrey Metrodome in downtown Minneapolis. The Twins won the World Series in 1987 and 1991.

19. In 1904, the Yankees were called the Highlanders, and the Red Sox were called the Pilgrims. They battled for first all the way to the last day of the season. What pitcher lost the season for the Highlanders on a 9th inning wild pitch?

From Quiz Yankees - Red Sox: THE Rivalry

Answer: Jack Chesbro

Chesbro won a major league record 41 games that season. But he started 3 games in the last 4 days of the season, helping New York blow a half game lead. He couldn't win the big one, throwing the errant pitch in the top of the 9th, allowing Boston to win the first game of a doubleheader and clinch first place. New York won the second game to finish 1 1/2 games behind in the first pennant race in their history. The other players listed all played for NY that season.

20. To which city did the Yankees move when they left Baltimore in 1903?

From Quiz MLB Teams And Their Cities

Answer: New York

They moved from Baltimore in 1903 and played at Hilltop Park until 1919, and then played at the Polo Grounds until 1923 when they moved into Yankee Stadium When they move in 1903 they changed their name from Baltimore Orioles to NY Highlanders. Thye became the NY Yankees in 1913.

21. If I just made a SF to score the runner from third. What did I do?

From Quiz Baseball Acronyms [2]

Answer: Got a Sacrifice Fly

To get a sacrifice fly you try and hit the ball into the outfield far enough that when the outfielder catches the ball a runner on the bases, mostly third, gets to another base.

22. Edgar Renteria was playing SS for the Cardinals in 2004. Where was he playing?

From Quiz Baseball Acronyms [1]

Answer: Shortstop

Shortstop is the postition by second base and in between 2nd and 3rd.

23. This speedster played 18 years with the Cubs and Cardinals. When he retired, he held the record for 118 stolen bases in a season and 938 in his career.

From Quiz Hall Of Fame Who's Who

Answer: Lou Brock

His 118 steals in 1974 came at the age of 35. He was also at both games that Rickey Henderson broke his records.

24. In the Hall of Fame ballot for the inaugural class of 1936, which "youngster" tied as the second highest vote getter appearing on 95.1% of the ballots?

From Quiz Baseball's Greats

Answer: Babe Ruth

In 1920, when Babe Ruth hit 54 home runs, it was a total greater than any team (except for the Yankees of course) in Major League Baseball. In 1927, when the Babe had 60 home runs, the league average per team was 58. He ended his career with 714 home runs.

25. In the two-hole and playing center field is someone who is widely regarded as the best player ever. Who was this man who won a World Series title in 1954 and was Godfather to another player who is also spoken of as best ever?

From Quiz MLB's All-Time Team

Answer: Willie Mays

Mays had a career batting average of over .300, hit 660 home runs, and drove in over 1,900 runs. He was a 24-time All-Star and a two-time MVP. He is also Godfather to one Barry Bonds.

26. Batting for the Triple Crown is a rare feat in baseball. Which American League team was the first to have three Triple Crowns batted on their team?

From Quiz American and National League Teams

Answer: Boston Red Sox

Ted Williams of Boston hit the first two in 1942 and 1947. Carl Yastrzemski put the cherry on the pie in 1967. The Cardinals franchise goes back to 1882 when the franchise was the St. Louis Brown Stockings of the American Association. In the 19th and 20 century, the St. Louis franchise had an amazing four Triple Crown seasons. They were Tip O'Neill in 1887 in the AA, Rogers Hornsby hit two in 1924 and 1925 in the NL, and Joe Medwick had one in 1937 in the NL.

27. The New York Yankees defeated the Philadelphia Phillies in the 2009 World Series, four games to two. Who was the series MVP?

From Quiz Baseball Dummy?

Answer: Hideki Matsui

Matsui batted .615 along with three home runs in the Yankee victory. After the season, the Yankees let this very consistent player go to free agency. He signed with the Angels for the 2010 season, and picked up where he left off in New York. The others listed had all died before 2009.

28. Which Hall of Fame great hit his 715th career home run in 1974, to break Babe Ruth's career record?

From Quiz Baseball for Dummies: 1300

Answer: Hank Aaron

It was a shame that "Hammerin' Hank" fell short of Ruth's record with only 713 home runs at the end of the 1973 season. Aaron received many deaths threats and totally uncalled for racial letters over his possibility of breaking Ruth's record. On April 4, 1974, Hank tied Ruth's record against the Reds with his 714th home run against the Cincinnati Reds and pitcher Jack Billingham. Four days later on April 8th, Aaron shrugged off all the threats against him and his family by hitting number 715. The pitch was provided by Al Downing of the Dodgers. The Braves won the game, but nothing more important than Hank breaking Ruth's all-time record. Ironically, Downing gave up only seven home runs in the season.

29. The New York Yankee franchise began their endeavors in 1901 as a new American League franchise. What team name did the franchise begin their hopes with?

From Quiz The New York Baseball Franchises

Answer: Baltimore Orioles

The franchise began as the Baltimore Orioles for two seasons. In 1903, the team moved to New York to become the New York Higlanders. The franchise kept the Highlanders name until 1913, when it was changed to the Yankees. The name Yankees would become immortal in baseball history.

30. Which Red Sox player was inducted into the Hall of Fame as a left fielder, won two MVPs, hit for two Triple Crowns in his career, and was also a member of the 500 Home Run Club?

From Quiz Out of Left Field

Answer: Ted Williams

The others were all with Boston at some point in their careers. Possibly the greatest player in the Major League history, Williams lost a lot of playing time due to war. He was still able to hit 521 home runs and with two MVPs in 1946 and 1949, and also two Triple Crowns in 1942 and 1947. Ted, nicknamed "The Splendid Splinter" and "The Thumper", played his entire 19 seasons with Boston. He retired in 1960, then was inducted into the Hall of Fame in 1966. He died in 2002 amongst a family legal battle over his remains.

This is category 33
Last Updated Feb 21 2024 1:55 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.