Quiz about Baseball Uniforms Name the Team
Quiz about Baseball Uniforms Name the Team

Baseball Uniforms: Name the Team Quiz


Name the major league baseball team described by an item on their uniform or cap. The quiz is easier if you know the team's nickname.

A multiple-choice quiz by jmoskow. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball

Author
jmoskow
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
212,482
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5238
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 76 (9/10), cardsfan_027 (10/10), Guest 184 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which major league baseball team in 2005 had the letters T and C on their cap? Hint

Minnesota
Tampa Bay
Chicago (American League)
Colorado

2. Which major league team in 2005 had a red bird perched on a bat across the front of their jersey? Hint

Baltimore
Cincinnati
St. Louis
Boston

3. Which major league baseball team in 2005 had a tomahawk across the front of their jersey? Hint

Buffalo
Cleveland
Atlanta
Washington

4. Which major league baseball team in 2005 had a five-pointed star on their cap? Hint

Houston
Los Angeles (AL)
Toronto
Seattle

5. Which major league baseball team in 2005 had a snake on their cap? Hint

San Diego
Arizona
Pittsburgh
Colorado

6. Which major league baseball team in 2005 had the letters C and R on their cap? Hint

Cincinnati
Chicago (AL)
Colorado
Chicago (NL)

7. Which major league baseball team in 2005 had a large fish on their cap? Hint

Philadelphia
Florida
Oakland
Texas

8. Which major league baseball team in 2005 had an eight-pointed compass (without the printed directions) on their cap? Hint

Seattle
Houston
Florida
Tampa Bay

9. Which major league baseball team in 2005 had an orange and black bird on its cap? Hint

Arizona
Toronto
Baltimore
Chicago (NL)

10. Which major league baseball team in 2005 had the face of a smiling native American on their cap? Hint

Atlanta
Cleveland
Washington
Buffalo


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which major league baseball team in 2005 had the letters T and C on their cap?

Answer: Minnesota

"Twin Cities" is a popular nickname for the cities Minneapolis and St. Paul. The two largest cities in Minnesota have connecting borders. In 2005, the Twins played their home games in the Hubert H. Humphrey Metrodome in downtown Minneapolis. The Twins won the World Series in 1987 and 1991.
2. Which major league team in 2005 had a red bird perched on a bat across the front of their jersey?

Answer: St. Louis

The St. Louis Cardinals have had that nickname since 1900. They won the World Series in 1926, 1931, 1934, 1942, 1944, 1946, 1964, 1967, and 1982.
3. Which major league baseball team in 2005 had a tomahawk across the front of their jersey?

Answer: Atlanta

The Atlanta Braves franchise has been in Atlanta since 1966. The franchise began in Boston and moved to Milwaukee in 1954. The Braves won the 1914 (in Boston), 1957 (in Milwaukee), and 1995 World Series (in Atlanta).
4. Which major league baseball team in 2005 had a five-pointed star on their cap?

Answer: Houston

The Houston Astros are nicknamed for the NASA space center located in Houston. The franchise was founded in 1962 as the Houston Colt 45s. The Astros had not won a World Series in their first 43 years of existence.
5. Which major league baseball team in 2005 had a snake on their cap?

Answer: Arizona

The Arizona Diamonbacks had a diamondback rattlesnake shaped as a D on their caps. The franchise was founded in 1998 and won the World Series in 2001. The team played its home games in Phoenix.
6. Which major league baseball team in 2005 had the letters C and R on their cap?

Answer: Colorado

The Colorado Rockies play in Coors Field in Denver, Colorado. The franchise was started in 1993 and did not go to the World Series in its first 12 years of existence.
7. Which major league baseball team in 2005 had a large fish on their cap?

Answer: Florida

The Florida Marlins were also started in 1993. Remarkably, the Marlins won the 1997 and 2003 World Series in its first 11 years of existence.
8. Which major league baseball team in 2005 had an eight-pointed compass (without the printed directions) on their cap?

Answer: Seattle

The Seattle Mariners have a sea-going nickname, thus the compass. The franchise began in 1977 as an expansion team.
9. Which major league baseball team in 2005 had an orange and black bird on its cap?

Answer: Baltimore

The Baltimore Orioles won the 1966, 1970, and 1983 World Series. Prior to 1954, the franchise was known as the St. Louis Browns.
10. Which major league baseball team in 2005 had the face of a smiling native American on their cap?

Answer: Cleveland

The Cleveland Indians franchise dates back to the founding of the American League in 1901. The Indians won the 1920 and 1948 World Series.
Source: Author jmoskow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 76: 9/10
Nov 24 2022 : cardsfan_027: 10/10
Nov 22 2022 : Guest 184: 8/10
Nov 20 2022 : Guest 172: 10/10
Nov 19 2022 : Challenged999: 10/10
Nov 18 2022 : Guest 66: 10/10
Nov 17 2022 : Guest 96: 10/10
Nov 15 2022 : Chestertom: 10/10
Nov 15 2022 : Poppet18: 9/10

Score Distribution

quiz
11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us