FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball Acronyms  2
Quiz about Baseball Acronyms  2

Baseball Acronyms [2] Trivia Quiz


This is like my first quiz on letters that stand for things in baseball.

A multiple-choice quiz by Cardys. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball

Author
Cardys
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
80,550
Updated
Feb 16 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
14590
Last 3 plays: adam36 (10/10), PHILVV (10/10), stephedm (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. If I just made a SF to score the runner from third. What did I do? Hint


Question 2 of 10
2. In my last AB I hit a home run. Where was I at when I did this? Hint


Question 3 of 10
3. If I hit a ball on the infield and GO to the second baseman what did I do? Pick the one that BEST works. Hint


Question 4 of 10
4. My SLG% is 1.657. What does the SLG stand for?

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. If the Yankees played in the American League, then the Cardinals played in what specific league? Hint


Question 6 of 10
6. Albert Pujols is a R hitter. Ken Griffey Jr. is a L hitter. Chipper Jones is a S hitter. What does S stand for? Hint


Question 7 of 10
7. Ken Griffey Jr. plays OF for the Reds. What does this stand for in baseball acronyms?

Answer: ( One Word)
Question 8 of 10
8. What does this stand for? I just got a H into right center. Hint


Question 9 of 10
9. The pitcher threw a screwball and I was HBP. What does the H in HbP stand for?

Answer: (One Word)
Question 10 of 10
10. My OBP is very low. What should I do to correct this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 28 2024 : adam36: 10/10
Feb 26 2024 : PHILVV: 10/10
Feb 18 2024 : stephedm: 9/10
Feb 16 2024 : rbig31559: 10/10
Feb 13 2024 : Guest 129: 9/10
Feb 11 2024 : Guest 128: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 98: 10/10
Feb 06 2024 : Prestonhayes47: 10/10
Jan 23 2024 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If I just made a SF to score the runner from third. What did I do?

Answer: Got a Sacrifice Fly

To get a sacrifice fly you try and hit the ball into the outfield far enough that when the outfielder catches the ball a runner on the bases, mostly third, gets to another base.
2. In my last AB I hit a home run. Where was I at when I did this?

Answer: At Bat

3. If I hit a ball on the infield and GO to the second baseman what did I do? Pick the one that BEST works.

Answer: Grounded Out

4. My SLG% is 1.657. What does the SLG stand for?

Answer: Slugging

This can be found by taking the total bases of a player and dividing them by their at bats.
5. If the Yankees played in the American League, then the Cardinals played in what specific league?

Answer: NL

The Cardinals play in the National League (NL). MLB wouldn't work because it stands for Major League Baseball which is not a specific league.
6. Albert Pujols is a R hitter. Ken Griffey Jr. is a L hitter. Chipper Jones is a S hitter. What does S stand for?

Answer: Switch

Switch hitting means that you are able to bat from both sides of the plate (i.e. left handed or right handed).
7. Ken Griffey Jr. plays OF for the Reds. What does this stand for in baseball acronyms?

Answer: Outfield

8. What does this stand for? I just got a H into right center.

Answer: Hit

Self-explanatory!
9. The pitcher threw a screwball and I was HBP. What does the H in HbP stand for?

Answer: Hit

The whole phrase stands for Hit by Pitch therefore the H would be Hit.
10. My OBP is very low. What should I do to correct this?

Answer: Get on Base

If you OBP or On Base Percent needs to be raised you need to get on base.
Source: Author Cardys

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us