FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
          MLB Managers Umpires etc  Quizzes, Trivia and Puzzles
          MLB Managers Umpires etc  Quizzes, Trivia

MLB Managers Umpires etc Trivia

MLB Managers Umpires etc Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball

Fun Trivia
Mangers, Umpires, Broadcasters

All the managing greats, the umpires good and bad, and the famous broadcasters of the game. They're all here!

35 quizzes and 365 trivia questions.
1.
  2003 MLB Managers [1]    
Multiple Choice
 5 Qns
This is a very basic quiz on 2003 major league managers.
Easier, 5 Qns, walkerc1735, Dec 09 09
Easier
walkerc1735
1628 plays
2.
  You're Fired!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An easy multiple choice quiz in the words of Donald Trump, about some managers who couldn't cut the mustard. I hope that you enjoy it. :-)
Easier, 10 Qns, Nightmare, Oct 28 06
Easier
Nightmare gold member
1171 plays
3.
  Baseball Managers - Famous and Infamous   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
They come and go. One day a genius; next day fired by a petulant owner. But many survive and make their mark on the game. Here are a few.
Average, 10 Qns, Rehaberpro, Feb 14 16
Average
Rehaberpro
377 plays
4.
  The World of Billy Martin   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice quiz on the life of the very unique and controversial, Billy Martin. I hope that you enjoy it. :-)
Tough, 10 Qns, Nightmare, Nov 05 11
Tough
Nightmare gold member
741 plays
5.
  Losing World Series Managers   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Please take a quiz on some Major League managers who lost in their quest for a World Series title. Good luck!
Average, 10 Qns, mrgrouchy, Jun 08 09
Average
mrgrouchy
477 plays
6.
  They Blew Their Chance!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice quiz about some players who became managers, failed tremendously, and didn't last more than one season. I hope you enjoy it. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Feb 22 07
Average
Nightmare gold member
991 plays
7.
  Today's Manager Special   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
An all multiple choice quiz about some managers in baseball history. I hope that you enjoy it. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Feb 20 11
Average
Nightmare gold member
382 plays
8.
  Clever Moves by Clever Managers   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the unique strategies and tactics that have won some of baseball's outstanding managers many ballgames and enduring fame.
Tough, 10 Qns, stuthehistoryguy, Jan 06 08
Tough
stuthehistoryguy gold member
624 plays
9.
  Can You Even Manage Yourself?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see if you can identify some of these managers, who had a towel over their head in some of baseball's worst seasons. I hope that you enjoy it. :-)
Average, 10 Qns, nightmare, Oct 16 06
Average
nightmare gold member
1284 plays
10.
  Umpire Ron Luciano [1]   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Do you remember that wonderful, flamboyant American League umpire, who talked, ate on the field, and pointed his "trigger finger" at players to shoot them, "Outoutoutout!" See how much you remember about the only umpire to admit blowing calls.
Tough, 15 Qns, kennell, Nov 05 11
Tough
kennell gold member
628 plays
trivia question Quick Question
Who managed the Seattle Pilots in their only year of existence in 1969, then was fired?

From Quiz "You're Fired!"




11.
  MLB Managers   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz is about MLB managers at the start of the 2007 season.
Average, 25 Qns, reinelt62, Apr 20 07
Average
reinelt62
1030 plays
12.
  MLB Managers: 2000-2009   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Please take a quiz on some men who managed in the big leagues between 2000 and 2009. Good luck!
Average, 10 Qns, mrgrouchy, Dec 26 09
Average
mrgrouchy
377 plays
13.
  Weaver and Williams   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Earl Weaver and Dick Williams were Major League managers who dominated American League baseball during the early 1970s. Please take this quiz on these Hall of Famers. Good luck!
Average, 10 Qns, mrgrouchy, Jul 04 09
Average
mrgrouchy
397 plays
14.
  I Know What I'm Doing!    
Multiple Choice
 10 Qns
A look back at some of the most memorable managers in the big leagues. I hope that you enjoy it. :)
Average, 10 Qns, Nightmare, Jul 15 10
Average
Nightmare gold member
300 plays
15.
  FT Detectives: The Undercover Umpires   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Someone has been bumping off the umpires! Detective, you're going undercover as a Major League umpire to find out why. Let's make sure you know enough about the job so that you don't blow your cover.
Average, 10 Qns, kscleaves, Oct 06 09
Average
kscleaves
278 plays
16.
  10 Questions: Baseball Managers Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Baseball players get all the attention. Let's focus on the managers for a bit on this 10 question quiz.
Average, 10 Qns, ralzzz, Dec 12 04
Average
ralzzz gold member
562 plays
17.
  MLB: Blue Man Crew [1]    
Multiple Choice
 10 Qns
Whether you call him "Blue", "Ump", or just "That Blind Clown", this informative quiz will shed some light on the guys who officiate "America's Favorite Pastime". Good luck and "Batter up".
Average, 10 Qns, MaceoMack, Nov 04 09
Average
MaceoMack
283 plays
18.
  Umpire Ron Luciano [2]   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here's another quiz about that loveable American League umpire!
Average, 10 Qns, kennell, Nov 05 11
Average
kennell gold member
255 plays
19.
  Who's Your Daddy?    
Multiple Choice
 10 Qns
Try this all multiple choice quiz about baseball managers. I hope that you leave with something new! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Aug 02 05
Average
Nightmare gold member
502 plays
20.
  Holy Cow: The Life of Harry Caray    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can answer these 10 questions about the long time baseball announcer Harry Caray.
Average, 10 Qns, bernie73, Jul 23 19
Average
bernie73 gold member
Jul 23 19
160 plays
21.
  Baseball Broadcasters   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the men who have brought baseball to life over the radio and TV. Good luck!
Average, 10 Qns, kctiger18, Nov 28 08
Average
kctiger18
511 plays
22.
  MLB: Blue Man Crew [2]    
Multiple Choice
 10 Qns
A second quiz about those dynamic "Men in Blue", who officiates America's favorite pastime.
Tough, 10 Qns, MaceoMack, Nov 04 09
Tough
MaceoMack
216 plays
23.
  Umpire Ron Luciano (3)    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my third quiz about that loveable umpire. This quiz is more about his personal life. All quotes from Ron are from his best-selling novel, "The Umpire Strikes Back."
Average, 10 Qns, kennell, Mar 20 13
Average
kennell gold member
148 plays
24.
  Manager's Special   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
10 multiple choice questions of baseball's all-time managerial records from the 1800s through to the end of the 20th century.
Tough, 10 Qns, Nightmare, Jul 04 05
Tough
Nightmare gold member
730 plays
25.
  The Baseball Career of Tony Larussa    
Multiple Choice
 10 Qns
Tony Larussa retired in October 2011 from the St. Louis Cardinals baseball team after 33 years as a major league manager. He went out a winner just a few days after the Cardinals won the 2011 World Series. Here is a short quiz on his career.
Average, 10 Qns, tadpoles_uk, Nov 06 11
Average
tadpoles_uk
229 plays
26.
  World Series Winning Managers    
Multiple Choice
 10 Qns
I supply the year and the team, you give the manager that led them to the World Series.
Average, 10 Qns, dog92794, May 18 08
Average
dog92794
428 plays
27.
  Tony La Russa    
Multiple Choice
 10 Qns
Major league baseball manager Tony La Russa added to his long list of achievements when the St. Louis Cardinals won the 2011 World Series. Try not to strike out as you play this quiz honoring La Russa.
Average, 10 Qns, unterkircher, Nov 05 11
Average
unterkircher
230 plays
28.
  Famous Managers    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on some of the winningest managers in baseball history.
Average, 15 Qns, dtyman, Mar 19 04
Average
dtyman
785 plays
29.
  Diamond Bosses    
Multiple Choice
 10 Qns
An easy quiz about the men who make the decisions.
Tough, 10 Qns, robtamat, Apr 04 07
Tough
robtamat
754 plays
30.
  Sparky Anderson    
Multiple Choice
 10 Qns
George 'Sparky' Anderson was one of the greatest managers of all-time. Here is a quiz for the people who think they know a lot about him.
Average, 10 Qns, cheese52, Dec 19 19
Average
cheese52
Dec 19 19
460 plays
31.
  Baseball Managers Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Comprehensive quiz about great managers of baseball time, and obscure recent day skippers.
Tough, 10 Qns, gopguy057, Mar 16 06
Tough
gopguy057
971 plays
32.
  Early Baseball Managers    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz tests your knowledge of Major League managers of famous teams dating from 1899-1951.
Tough, 10 Qns, shenron704, Jan 04 03
Tough
shenron704
581 plays
33.
  Good Golly, Miller Huggins Did the Deed!    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can answer these ten questions about the early twentieth century MLB player-manager.
Average, 10 Qns, bernie73, Jul 08 21
Average
bernie73 gold member
Jul 08 21
95 plays
34.
  Expansion Teams First Manager    
Multiple Choice
 10 Qns
Baseball Expansion Teams First Manager. Who was first is something we all remember.
Difficult, 10 Qns, Homeboy, Apr 18 07
Difficult
Homeboy
951 plays
35.
  2003 MLB Managers [2]    
Multiple Choice
 5 Qns
This the second part of a very basic quiz on MLB managers in 2003.
Average, 5 Qns, walkerc1735, Dec 09 09
Average
walkerc1735
1179 plays

MLB Managers Umpires etc Trivia Questions

1. Which perhaps surprising subject did Miller Huggins study while in college?

From Quiz
Good Golly, Miller Huggins Did the Deed!

Answer: Law

Huggins studied law while attending the University of Cincinnati and playing shortstop for the school's baseball team (the Bearcats). He was named team captain for the 1900 season. He also played semi-pro and minor league baseball during his time in college and after graduation (but before joining Major League Baseball). Huggins actually passed the Bar exam but never practiced law as he felt he would make more money playing baseball.

2. In which city, home of two major league franchises at the time, was Haray Caray born in 1914?

From Quiz Holy Cow: The Life of Harry Caray

Answer: St. Louis, MO

Haray was born as Harry Christopher Carabina on March 01, 1914, in St. Louis, MO. Early in his career, a station manager suggested he change his on-air surname to Carey as it would be less awkward to pronounce. Harry was said to be a good baseball player as a youth. He was offered a spot on the team for the University of Alabama, but could not afford the tuition.

3. What year was Ron born?

From Quiz Umpire Ron Luciano (3)

Answer: 1937

Ronald Michael Luciano was born in Binghamton, New York on June 28, 1937. It says on Wikipedia that he was born in Endicott, but in his book, "The Umpire Strikes Back", Ron says he was born in Binghamton. His father passed away when Ron was 11, and he and his two sisters were raised by their mother. Ron attended Syracuse University on a scholarship and played both lacrosse and football. At Syracuse at the time was Football Hall of Fame player Jim Brown. In his book, "The Umpire Strikes Back", Ron says of Jim Brown: "We had a nice friendship. He called me 'Hey You' and I called him 'Mr. Brown'. Years later, I ran into him in Los Angeles. At first he pretended not to know who I was, but then he said, 'Hey You, move over please.' It was nice to see that even after all his success he still remembered his old teammate."

4. In his limited career as a major league player, what was Tony Larussa's position?

From Quiz The Baseball Career of Tony Larussa

Answer: Utility infielder

Tony's career (1963 to 1973) as a player never amounted to much and was hampered by a chronic shoulder injury. His career batting average was .199, and he achieved 100 at-bats in a season only once (in 1970 with Oakland).

5. The great Connie Mack had the reins of the Philadelphia Athletics an amazing 50 seasons from 1901-1950. Who took over the team in 1951?

From Quiz Today's Manager Special

Answer: Jimmy Dykes

Mack not only had the Athletics for 50 seasons, but he also managed the Pittsburgh Pirates from 1896-1898. Dykes came in with some big shoes to fill in 1951. While improving the Athletics with 18 more wins than 1950, the Athletics still finished in sixth place in the season. Dykes was in his 14th managerial season in 1951, after a five-year layoff of managing the White Sox for 13 seasons. Jimmy lasted only three season in Philadelphia, finishing no better than fourth place.

6. The Manager of the Year Award began in 1983. Who was the first manager to win three Manager of the Year awards?

From Quiz I Know What I'm Doing!

Answer: Tony LaRussa

All the other managing greats retired long before then. LaRussa was the first American League manager to win it in 1983 with the White Sox, then two more with the Oakland Athletics in 1988 and 1992. Tony took another bow in the National League with the Cardinals in 2002 for his fourth award. Ironically, LaRussa and his Cardinals would win the World Series in 2006, yet not finish in the top five for the Manager of the Year Award.

7. On April 22, 1876, who umpired the first National League baseball game in history and became the first professional baseball umpire?

From Quiz MLB: Blue Man Crew [1]

Answer: William "Bill" McLean

Born in Scotland in 1833, William McLean relocated with his family to Philadelphia at age 10. William established himself as an all-around star athlete during the 1860s, participating in cricket, race walking, gymnastics and boxing. McLean played baseball in Philadelphia Amateur clubs in the mid 1860s. With the decline of his athletic stills, William converted his skills into the art of umpiring in 1872. McLean soon gained the reputation of being one of the few baseball umpires (of the time) who could be counted on to fairly officiate and control a baseball game. When the first National League game in history was played in 1876, McLean was selected to umpire the game.

8. Walter Alston won four World Series titles with the Dodgers between 1955 and 1965. However, which A.L. team ended Alston's victory streak in 1966?

From Quiz Losing World Series Managers

Answer: Baltimore Orioles

Walter Alston was the victorious World Series manager in 1955 with Brooklyn, and with Los Angeles in 1959, 1963 and 1965. However, in 1966, the Baltimore Orioles, managed by Hank Bauer, defeated L.A. The Orioles were led by such future Hall of Famers as Frank Robinson, Brooks Robinson and Jim Palmer. The Orioles swept the Dodgers 4-0.

9. Who broadcasted Atlanta Braves games over the radio and TBS for 33 years until his passing in August 2008?

From Quiz Baseball Broadcasters

Answer: Skip Caray & Skip Carey & Caray & Carey

Skip is part of a three generation line of baseball broadcasters. Sadly, he passed away on August 3, 2008, at 68 after a long battle with Diabetes and related complications. His sons, Chip and Josh, carry on the family tradition broadcasting in the Braves organization.

10. Despite having a career record under .500, who led the Phillies to their first World Series title in 1980?

From Quiz World Series Winning Managers

Answer: Dallas Green

Dallas Green only managed the Phillies for two and a half seasons, 1979-1981. Jim Frey was the manager for the World Series losing Royals. Danny Ozark was Philadelphia's manager before Green, and Pat Corrales was the manager after Green.

11. What was Ron's middle name?

From Quiz Umpire Ron Luciano [2]

Answer: Michael

Ron Michael Luciano was born on June 28, 1937 in Endicott, New York. His father immigrated to America from San Giovanni in Italy around 1927. His mother was born in America. His parents owned a diner and lived over the bar.

12. Who became managee of the San Francisco Giants in 2007, replacing Felipe Alou?

From Quiz MLB Managers

Answer: Bruce Bochy

Bochy took over the reins from Alou after the 2006 season, bolting from the Padres. Bochy had managed the Padres for 12 seasons prior to joining the Giants.

13. For the first 50 years of this team's existence in the Major Leagues, they knew only the name of Connie Mack who managed the team throughout that period. Which team did he helm in this remarkable streak?

From Quiz Who's Your Daddy?

Answer: Philadelphia Athletics

In a feat which is virtually impossible to duplicate, Cornelius Alexander McGillicuddy (Connie Mack) managed the Athletics from 1901-1950. He took the Athletics of the American League to nine World Series and won five. And more amazing, Philadelphia wasn't where his managerial career started. He managed the Pittsburgh Pirates from 1894-1896.

14. Alfred Manuel Martin was born on May 16, 1928, in Berkeley, California. In 1950, he began his playing career with which team?

From Quiz The World of Billy Martin

Answer: New York Yankees

Martin never played for the others listed. In his first season with the Yankees, he was a reserve second baseman. In 34 games he batted .250, and even tipped out a home run in the season. In 1953, this 165 pound second baseman, hit his career high 15 home runs in the season. He played seven seasons in the pinstripes before being traded to the Kansas City Athletics in midseason of 1957.

15. Ron played professional football. Which teams did he play for?

From Quiz Umpire Ron Luciano [1]

Answer: Detroit Lions & Buffalo Bills

In 1959, Ron was chosen in the second round draft choice by the Baltimore Colts, but was immediately forwarded to the Detroit Lions. Ron spent three years on the disabled list, due to the injuries he suffered during pre-season games each year, tearing up both his shoulder and knee. In 1960, he was traded to the Minnesota Vikings, but he chose instead to go to the Buffalo Bills. In 1962, he managed to make it to the third pre-season game without injury, until he tore up his shoulder again. To quote Ron: "An injury that keeps you out of football for one year is an accident. An injury that keeps you out of football a second year is a shame. An injury that keeps you out of football the third year is a message!"

16. The New York Mets began their franchise in 1962. Who was their inaugural manager who couldn't win 54 games within their first three seasons?

From Quiz You're Fired!

Answer: Casey Stengel

After much success with the New York Yankees from 1949-1960, along with 10 World Series appearances, Casey took on a lot of heat in 1962. He was replaced before the end of the 1965 season with the Mets. This was his last managing assignment. In the Mets' first seven seasons, they could not finish better than 9th place of 10 teams. In 1969, it was worst to first, as the Amazing Mets won the World Series against the Orioles, four games to one. Casey Stengel, who played for 14 seasons, then managed for 25 seasons, was inducted into the Hall of Fame in 1966. Stengel died in 1975.

17. Which manager sat and watched the 2003 Tigers compile their worst season in history, with a 43-119 record?

From Quiz Can You Even Manage Yourself?

Answer: Alan Trammell

The Tigers had never won less than 50 games in their franchise history, beginning in 1901. In 2003, Detroit could not even muster a pitcher who would win 10 games. Trammell, a former 20-season Tiger player himself, was in his first season in this managerial role.

18. Fred Clarke began managing the Louisville Colonels at the age of 24. After three years in Louisville, he spent the rest of his career managing which team?

From Quiz Famous Managers

Answer: Pittsburgh Pirates

Clarke, who finished his career with over 1,600 wins, went 5-for-5 in his first game, a record that had stood for over 100 years.

19. For what team did Sparky play for in the Majors?

From Quiz Sparky Anderson

Answer: Philadelphia Phillies

Sparky played in Philiadelphia in 1959. He was the starting second basemen and hit a mere .218 with no homeruns in 152 games. Sparky batted and threw right handed.

20. What person managed the 1903 Pittsburgh Pirates, which played in the first modern World Series?

From Quiz Early Baseball Managers

Answer: Fred Clarke

With outstanding hitting in his own right, Hall of Fame inductee Clarke, managed and played outfield from 1894-1911.

21. Which National League manager set a record for most years as a manager?

From Quiz Manager's Special

Answer: John McGraw

McGraw managed 32 years. Baltimore in 1899 and with the New York Giants from 1902 through 1932.

22. Who was the first Manager for the Anaheim Angels franchise?

From Quiz Expansion Teams First Manager

Answer: Bill Rigney

Bill Rigney compiled a 625 win 707 loss record from 1961 to 1969.

23. With which team was Miller Huggins not associated as either a player or a manager?

From Quiz Good Golly, Miller Huggins Did the Deed!

Answer: Philadelphia Athletics

While he was admitted to the Hall of Fame as a manager rather than as a player, Huggins did have a successful 13-year career as a player with the Cincinnati Reds (1904-1909) and then the St. Louis Cardinals (1910-1916). His stint as manager of the Cardinals (1913-1917) overlapped with his time as a player. He later managed the New York Yankees (1918-1929). Huggins never played for or managed the Philadelphia Athletics. (Connie Mack managed the Athletics during Huggins entire MLB playing and managing career.)

24. Harry attempted to enlist in the US Armed Forces as a young man. What physical ailment prevented him for enlisting?

From Quiz Holy Cow: The Life of Harry Caray

Answer: bad eyesight

Harry was turned down because of poor eyesight. A trademark of Harry's physical appearance was his eyeglasses, with lenses that grew thicker as he grew older. When I have seen the ZOOperstars mascots at various minor league games, Harry is represented by a yellow bird named "Harry Canary" that has a prominent pair of eyeglasses.

25. Connie Mack was a baseball manager that can be truly said was a gentleman in his demeanor and his style. He managed the Philadelphia Athletics for over fifty years. What baseball rule (or rules) were changed after his 1950 retirement?

From Quiz Baseball Managers - Famous and Infamous

Answer: Both

Connie Mack was the last owner to also be the on-field manager. Even when ill in the late 1930s did he back away from the manager role and assign his son to temporarily to fill the gap. Baseball powers saw this as a conflict of interest. Ted Turner tried to circumvent the rule but failed. Connie Mack never wore a baseball uniform as manager but often wore business suits. His players addressed him as Mr. Mack and he called his players by their first names. For instance, he called Chief Bender "Albert". Mack played in the major leagues for eleven years from 1886 to 1896, was used mostly as a catcher, and amassing a lifetime batting average of .242. Records are by definition breakable but Mack still is the longest-serving manager, holds records for wins (3,731), losses (3,948), and games managed (7,755). As a manager of the Philadelphia Athletics, he won nine Pennants and five World Series. Because the team was often in financial crises, he was forced to dismantle his successful teams in order to balance the books. He expected much from his players not just physical skill but conduct as well. In 1916 he wrote this code of conduct for his team: I will always play the game to the best of my ability. I will always play to win, but if I lose, I will not look for an excuse to detract from my opponent's victory. I will never take an unfair advantage in order to win. I will always abide by the rules of the game-on the diamond as well as in my daily life. I will always conduct myself as a true sportsman-on and off the playing field. I will always strive for the good of the entire team rather than for my own glory. I will never gloat in victory or pity myself in defeat. I will do my utmost to keep myself clean-physically, mentally, and morally. I will always judge a teammate or an opponent as an individual and never on the basis of race or religion. He tolerated Rube Waddell's drunkenness but traded Joe Jackson because he not very intelligent. No Black ballplayer ever played for Connie Mack.

26. Which two teams did Ron play professional football with?

From Quiz Umpire Ron Luciano (3)

Answer: Detroit Lions and Buffalo Bills

Ron was originally drafted by the Baltimore Colts, but was immediately forwarded to the Detroit Lions to complete an earlier trade for Hall of Fame player Bobby Layne. He was a player-to-be-named-later. In his book, "The Umpire Strikes Back", Ron says, "The fact that the Colts included thirty-five other players and forty million dollars in the deal didn't bother me. In my mind it was Luciano for Layne." Ron was later traded to the Minnesota Vikings, but decided to sign with the Buffalo Bills instead.

27. What eventually led to the end of La Russa's baseball playing career?

From Quiz Tony La Russa

Answer: an injury

La Russa injured a shoulder during the 1973 off season. Ironically, he was playing softball with friends when the injury occurred. It affected him for the rest of his playing career.

28. Hall of Fame pitcher Walter Johnson pitched for 21 seasons with the Washington Senators. He later managed the Senators in four seasons after he retired. Which team did he retire as a manager with in 1935?

From Quiz Today's Manager Special

Answer: Cleveland Indians

After retiring as a player in 1927, the Senators signed him to a managing contract in 1929. Walter lasted four seasons with the Senators, then took over the Indians in 1933 as the third manager of that season. He opened the 1935 season with a 46-48 record, then was fired and replaced with Steve O'Neill. That was it for Johnson's managing career.

29. Which Major League manager in his first full season, took the Philadelphia Phillies to their first-ever World Series crown in 1980?

From Quiz I Know What I'm Doing!

Answer: Dallas Green

After taking over the helm of the Phillies in 1979 with only 30 games left in the season, Green took the Phillies with the compliments of Mike Schmidt and Steve Carlton to their first franchise World Series victory. Green's managing days lasted only eight seasons, and he retired with a 454-478 record overall with the Phillies, Yankees, and Mets.

30. All Major League Baseball umpires are instructed on and most practice what is known as "HOKS", as prescribed by the Professional Baseball Umpiring Corp. What does "HOKS" refer to?

From Quiz MLB: Blue Man Crew [2]

Answer: position to field umpires prior to each play

HOKS is the "hands on knees set" and the "ready" position assumed by field umpires prior to each play. Traditionally, umpires will take the position when the pitcher takes his signs from the catcher. The position portrays to both the players and the spectators the professionalism of the umpires, that the umpire is ready to move in any direction to cover a play.

This is category 7338
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.