Quiz about Are You Smarter Than Me
Quiz about Are You Smarter Than Me

Are You Smarter Than Me? Trivia Quiz


In a Baseball for Dummies format, I scored a four. Beat that! Good luck. :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
269,212
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3059
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: jasa9092 (5/10), Guest 100 (10/10), Guest 76 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many times did Babe Ruth have 200 RBIs in a season throughout his career? Hint

4
0
8
12

2. Which of the following 2007 franchises, never changed their team name during the entire 20th century, the first 100 years of Major League baseball? Hint

Detroit Tigers
Houston Astros
Milwaukee Brewers
New York Yankees

3. Which of the following won the Rookie of the Year award 3 times? Hint

Cal Ripken
None of these
Derek Jeter
Willie Mays

4. Pitching great Don Drysdale played his entire career with what team? Hint

Yankees
Browns/Orioles
Twins
Dodgers

5. What was the most number of home runs that Lou Gehrig hit in a season? Hint

58
18
33
49

6. I've done it all. After playing 10 seasons with the Reds, I went to the Orioles and won the Triple Crown in my first American League season. I've won the season MVP in both leagues. I've won an All-Star MVP, World Series MVP, a Rookie of the Year award, and a Gold Glove. I hit over 500 home runs in my career. Who am I? Hint

Willie Stargell
Al Kaline
Joe DiMaggio
Frank Robinson

7. What team won the 1896 World Series for the American League? Hint

White Sox
Senators
None of these
Tigers

8. I played my first eight seasons with the Athletics. I wasn't even a regular starter until I pulled off the 1972 World Series MVP, by smacking four home runs. After that I was a starting catcher. After 15 seasons, I retired with 201 home runs. Who am I? Hint

Dave Winfield
Manny Mota
Bobby Tolan
Gene Tenace

9. Who led the Major Leagues in 1964 by hitting 49 home runs in the season? Hint

Reggie Jackson
Harmon Killebrew
Johnny Bench
Alex Rodriguez

10. Who was the first player to smack 4000 career hits? Hint

Bobo Newsom
Walter Johnson
Ty Cobb
Ron Perranoski


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many times did Babe Ruth have 200 RBIs in a season throughout his career?

Answer: 0

No player in the 20th century ever reached the 200 RBI mark. Hack Wilson set a record in 1930 with 191. Lou Gehrig hit 184 in 1931. The Babe's highest RBI mark was in 1921, when he had 171 RBIs along with 59 home runs with the Yankees.
2. Which of the following 2007 franchises, never changed their team name during the entire 20th century, the first 100 years of Major League baseball?

Answer: Detroit Tigers

The Tigers began their franchise in 1901 amongst many other teams in the new American League in 1901. The Brewers were the Seattle Pilots in 1969. The Yankees were the Highlanders before becoming the Yankees. And finally, the Astros were the Houston Colt .45's in 1964.
3. Which of the following won the Rookie of the Year award 3 times?

Answer: None of these

All 3 listed won the rookie award, but a player can only win the award in his rookie year.
4. Pitching great Don Drysdale played his entire career with what team?

Answer: Dodgers

Drysdale's great arm was a part of the Dodgers organization from 1956-1969. His greatest season was in 1962, when he went 25-9 and won the Cy Young Award. Between Don's right arm, and fellow pitcher Sandy Koufax's left arm, this was a duo that terrorized National League batters in the 1960s.
5. What was the most number of home runs that Lou Gehrig hit in a season?

Answer: 49

Gehrig popped for 49 twice in his career with the Yankees. 1934 was the first time he hit 49, and he won the Triple Crown in that season. 1936 saw him do it again, and he won the MVP that season. In 17 seasons, he hit 493 career home runs.
6. I've done it all. After playing 10 seasons with the Reds, I went to the Orioles and won the Triple Crown in my first American League season. I've won the season MVP in both leagues. I've won an All-Star MVP, World Series MVP, a Rookie of the Year award, and a Gold Glove. I hit over 500 home runs in my career. Who am I?

Answer: Frank Robinson

The others listed were all one-team players. Robinson began his career in 1956 with the Reds and won the Rookie of the Year. In 1966, in a Baltimore uniform, he won the Triple Crown, and hit 586 career home runs. Retiring in 1976 after 21 seasons, Frank became a manager in the big leagues.
7. What team won the 1896 World Series for the American League?

Answer: None of these

None of these teams existed in 1896, nor did the AL. The first World Series was not played until 1903, where the Boston Pilgrims/Americans defeated the Pittsburgh Pirates.
8. I played my first eight seasons with the Athletics. I wasn't even a regular starter until I pulled off the 1972 World Series MVP, by smacking four home runs. After that I was a starting catcher. After 15 seasons, I retired with 201 home runs. Who am I?

Answer: Gene Tenace

The others listed were never catchers. Gene also played for the Padres, Cardinals, and the Pirates in his final season of 1983.
9. Who led the Major Leagues in 1964 by hitting 49 home runs in the season?

Answer: Harmon Killebrew

The others listed were not in the Major Leagues yet. Oddly enough, Killebrew never hit 50 home runs in a season. He hit 49 twice, and also hit 48 with the Twins. He led the league six times in his career with home runs. After 22 seasons, he retired with 573 home runs in 1975.
10. Who was the first player to smack 4000 career hits?

Answer: Ty Cobb

The others listed were all pitchers. The official hit count for Cobb was 4,189 hits in his career, although there is still today, one hit being contested to add to his total. Cobb retired after 24 seasons in 1928, 22 of them with the Detroit Tigers.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 23 2022 : jasa9092: 5/10
Nov 22 2022 : Guest 100: 10/10
Nov 14 2022 : Guest 76: 8/10
Nov 08 2022 : Guest 71: 9/10
Nov 08 2022 : Guest 24: 10/10
Oct 29 2022 : donna399: 8/10
Oct 29 2022 : herma1504: 3/10
Oct 29 2022 : rayvendragon: 3/10
Oct 27 2022 : DomiNeyTor: 10/10

Score Distribution

quiz
11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us