Quiz about Baseball Hall of Famers
Quiz about Baseball Hall of Famers

The Ultimate Baseball Hall of Famers Quiz | Sports


An all multiple choice quiz about some Hall of Fame greats. See if you can identify them. I hope you learn something new! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
247,901
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4367
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 76 (7/10), em1958 (4/10), dericfung (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Before entering into the Major Leagues, this player was with the Indianapolis Clowns of the Negro Leagues. When outfielder Bobby Thomson broke his leg, this opened the door in Milwaukee for this future Hall of Fame great. Who was it? Hint

Willie Mays
Satchel Paige
Ernie Banks
Hank Aaron

2. This pitcher was the first to win the Cy Young award in both the American and National Leagues. Over 22 seasons he played for eight teams. Who was this 1991 Hall of Fame inductee? Hint

Whitey Ford
Roger Clemens
Gaylord Perry
Tom Seaver

3. From 1915-1920, which Hall of Fame pitcher won three Triple Crowns? Hint

Cy Young
Dazzy Vance
Pete Alexander
Don Newcombe

4. This Chicago Cub outfielder was all muscle. His 18" neck and size six shoe carried him to six Hall of Fame seasons from 1926-1931. Amongst his tremendous season stats, he set NL records for his 56 home runs and 191 RBIs in 1930. Who was he? Hint

Rogers Hornsby
Ty Cobb
George Sisler
Hack Wilson

5. This player was one of the greatest shortstops in baseball, and in 1948 won the American League MVP. He also helped the Indians to a World Series title in the season. Who was this eight-time all-star? Hint

Duke Snider
Lou Boudreau
Paul Waner
Joe Medwick

6. I played baseball for 16 seasons, but it was my managing that put me in the Hall of Fame. I managed the New York Giants for 31 seasons, winning 10 NL pennants. Who am I? Hint

John McGraw
Miller Huggins
Billy Martin
Bill Rigney

7. This Negro League player was often compared to as a black Lou Gehrig. He and fellow Hall of Famer Josh Gibson, led their Homestead Grays to dominate the Negro Leagues in the late 1930s. Who was this 1972 Hall of Fame inductee? Hint

Joe Sewell
Harry Heilmann
Firpo Marberry
Buck Leonard

8. Before managing the Brooklyn Dodgers and Boston Braves, this Hall of Famer was the president, outfielder, and manager of Worcester in the Eastern League in 1925. After firing himself as an outfielder, then fired himself as manager, he then quit his presidency. After the Dodgers and Braves, he took the Yankees to many World Series. Who was he? Hint

Leo Durocher
Casey Stengel
Connie Mack
Branch Rickey

9. This player was known as "Mr. Second Base". Always seen with a wad of chewing tobacco in his mouth, he won the 1959 AL MVP with the White Sox. His only World Series was in 1959 to watch his White Sox lose to the Dodgers. Who was he? Hint

Nellie Fox
Rusty Staub
Joe Morgan
Bill Mazeroski

10. Like Reggie Jackson in 1993, I was inducted all by myself in 1988. I was a 21-season career Pittsburgh Pirate outfielder and first baseman. My nickname was 'Pops'. Who am I? Hint

Willie Stargell
Jack Popsum
Bill Mazeroski
Roberto Clemente


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Before entering into the Major Leagues, this player was with the Indianapolis Clowns of the Negro Leagues. When outfielder Bobby Thomson broke his leg, this opened the door in Milwaukee for this future Hall of Fame great. Who was it?

Answer: Hank Aaron

Thomson, who was the hero of the 1951 season with the Giants with his 'shot heard around the world', was a Milwaukee Brave in 1954 when he broke his leg. 23 seasons and 755 home runs later, Hank retired in 1976. He was a 1982 Hall of Fame inductee.
2. This pitcher was the first to win the Cy Young award in both the American and National Leagues. Over 22 seasons he played for eight teams. Who was this 1991 Hall of Fame inductee?

Answer: Gaylord Perry

Gaylord was passed around the leagues. He played for the Giants, Indians (where he won his first Cy in 1972), Rangers, Padres (where he won his second Cy in 1978), Yankees, Braves, Mariners, and Royals. He was famous for his spitballs. Gaylord had a brother, and Jim also played on the same Indian team with Gaylord in 1974 and 1975. Jim retired in 1975, while brother Gaylord retired in 1983.
3. From 1915-1920, which Hall of Fame pitcher won three Triple Crowns?

Answer: Pete Alexander

Unfortunately, Alexander never won a season MVP because there was none awarded from 1915-1923. Six times in his 20-season career, Pete led the league in wins and four times in ERA. Alexander went to three World Series in his career, winning three games. He was inducted into the hall in 1938.
4. This Chicago Cub outfielder was all muscle. His 18" neck and size six shoe carried him to six Hall of Fame seasons from 1926-1931. Amongst his tremendous season stats, he set NL records for his 56 home runs and 191 RBIs in 1930. Who was he?

Answer: Hack Wilson

Lewis Robert 'Hack' Wilson began his career with the New York Giants, and after three poor seasons was demoted to the minors. The Cubs bought his contract for almost peanuts, then Hack exploded for five seasons with the Cubs. His lowest output from 1926-1930 was batting .313, hitting 21 home runs, and pushing 109 RBIs across the plate. Alcohol began to be too much a part of his life after that, and his temper increased along with many fights on and off the field. Wilson retired in 1934 as a Phillie.

The hall took him in 1979.
5. This player was one of the greatest shortstops in baseball, and in 1948 won the American League MVP. He also helped the Indians to a World Series title in the season. Who was this eight-time all-star?

Answer: Lou Boudreau

Eight times in the 1940s, Boudreau was in the top 10 balloting for the season MVP. He was that consistent. He didn't have the power though as he hit only 68 home runs in 15 seasons. Lou was a Hall of Fame inductee in 1970.
6. I played baseball for 16 seasons, but it was my managing that put me in the Hall of Fame. I managed the New York Giants for 31 seasons, winning 10 NL pennants. Who am I?

Answer: John McGraw

McGraw managed the Baltimore Orioles of the NL and AL for three seasons before picking up the reins of the Giants in 1902. His 10 NL pennants resulted in three World Series titles. He also won the NL crown in 1904, but there was no World Series held. John was inducted into the hall in 1937.
7. This Negro League player was often compared to as a black Lou Gehrig. He and fellow Hall of Famer Josh Gibson, led their Homestead Grays to dominate the Negro Leagues in the late 1930s. Who was this 1972 Hall of Fame inductee?

Answer: Buck Leonard

The others listed did not meet the ethnic background of the question. Walter Fenner "Buck" Leonard played with an array of teams in his career. Other than the Grays, he played for the Baltimore Stars, Brooklyn Royal Giants, and the Mexican, Cuban, Puerto Rico, and Venezuela leagues. Buck even played with Satchel Paige's All-Stars. Leonard died in 1997.
8. Before managing the Brooklyn Dodgers and Boston Braves, this Hall of Famer was the president, outfielder, and manager of Worcester in the Eastern League in 1925. After firing himself as an outfielder, then fired himself as manager, he then quit his presidency. After the Dodgers and Braves, he took the Yankees to many World Series. Who was he?

Answer: Casey Stengel

Stengel took the Yankees to 10 World Series in 12 seasons. In those 10 World Series, Stengel won seven including five straight from 1949-1953. From 1962-1965, he tried to bring the Mets into the NL properly, but failed in all four seasons. He was inducted into the hall in 1966, then died in 1975.
9. This player was known as "Mr. Second Base". Always seen with a wad of chewing tobacco in his mouth, he won the 1959 AL MVP with the White Sox. His only World Series was in 1959 to watch his White Sox lose to the Dodgers. Who was he?

Answer: Nellie Fox

The others never played for the White Sox. Jacob Nelson Fox led the league in hits four times, and was second in many other categories in other seasons to show his consistency. Fox was a 12-time all-star in his 19 seasons. He retired with Houston in 1965, then died in 1975. The Hall of Fame took Nellie in 1997.
10. Like Reggie Jackson in 1993, I was inducted all by myself in 1988. I was a 21-season career Pittsburgh Pirate outfielder and first baseman. My nickname was 'Pops'. Who am I?

Answer: Willie Stargell

From 1962-1982, Stargell blessed the Pirate roster. He tied with the Cardinals' Keith Hernandez for the NL MVP in 1979. Seeing two World Series in his career, Willie won both and had a .381 combined average. The hall took Pops in 1988, then the Lord in 2001.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 76: 7/10
Nov 22 2022 : em1958: 4/10
Nov 21 2022 : dericfung: 10/10
Nov 20 2022 : Guest 172: 6/10
Nov 19 2022 : 1995Tarpon: 10/10
Nov 18 2022 : Guest 147: 10/10
Nov 16 2022 : Guest 67: 3/10
Nov 16 2022 : Brooklyn1447: 6/10
Nov 15 2022 : Poppet18: 8/10

Score Distribution

quiz
11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us