FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Reggie Jackson Quizzes, Trivia and Puzzles
Reggie Jackson Quizzes, Trivia

Reggie Jackson Trivia

Reggie Jackson Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Players E-K

Fun Trivia
4 Reggie Jackson quizzes and 45 Reggie Jackson trivia questions.
1.
  Reggie Jackson: Mr. February?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
If you knew that this should have been, 'Reggie Jackson: Mr. October', then you'll do fine! All multiple choice as always. I hope this is fun for you. :-)
Easier, 10 Qns, nightmare, Oct 16 06
Easier
nightmare gold member
1422 plays
2.
  Reggie Jackson - Mr. October   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
10 multiple choice questions about Mr. October of all-time, Reggie Jackson. Thanks for playing. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Jan 04 03
Average
Nightmare gold member
751 plays
3.
  All About Reggie Jackson   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Reggie Jackson is considered one of baseball's greats. If you think you know all about him, then try your luck with this informative and interesting quiz. Good luck!
Average, 10 Qns, JuniorTheJaws, Jul 12 03
Average
JuniorTheJaws gold member
443 plays
4.
  My Name is Reggie Jackson    
Multiple Choice
 15 Qns
Hi, I'm Reggie Jackson (or at least I'm pretending to be). How much do you know about my baseball career?
Tough, 15 Qns, Misregistered, Jan 06 10
Tough
Misregistered
455 plays
trivia question Quick Question
In what year did Reggie Jackson win the season American League MVP Award?

From Quiz "Reggie Jackson - Mr. October"





Reggie Jackson Trivia Questions

1. In addition to the nickname of 'Bambino', which was Babe Ruth's other nickname?

From Quiz
Reggie Jackson: Mr. February?

Answer: Sultan of Swat

The Babe is well documented throughout his career, for both his field play and his negative impressions of loose life left on children. Ruth hit more than 50 home runs in a season four times in his career. He died in 1948 at the age of 53.

2. What team did Reggie begin his Major League career with?

From Quiz All About Reggie Jackson

Answer: Kansas City Athletics

Although Jackson played for all these teams, he began his career in 1967 with the Kansas City Athletics. The following season, the Athletics moved to Oakland.

3. With what team did Reggie Jackson start his Major League career?

From Quiz Reggie Jackson - Mr. October

Answer: Kansas City Athletics

The year was 1967 when the Athletics were in their last year in Kansas City before moving to Oakland the following year. In 35 game appearances he popped for only 1 home run.

4. When I was born May 18th, 1946 in Wyncote, Pennsylvania. My parents gave me the same middle name as my father's first name. What is it?

From Quiz My Name is Reggie Jackson

Answer: Martinez & Martenez & Martinaz

Yup. I'm Reginald Martinez Jackson.

5. What position did Reggie Jackson play to begin his Major League career?

From Quiz Reggie Jackson - Mr. October

Answer: Outfield

He was an outfielder reserve amongst the three regulars that the team had in the likes of Mike Hershberger, Jim Gosger, and Rick Monday. He played in limited duty in his first year of 1967.

6. Although I was not officially a rookie until the following year, in my first year in Major League Baseball I had 118 at bats and hit my first big league homer. What year was that?

From Quiz My Name is Reggie Jackson

Answer: 1967

I really didn't do so well that first year, batting only .178 with one home run. I made up for that later on though.

7. Which player had the nickname of 'Penguin'?

From Quiz Reggie Jackson: Mr. February?

Answer: Ron Cey

The 12 year Dodger third baseman was short and had the running style of a Penguin. He helped take the Dodgers to nine postseason series, before finishing his 17 year career with the Cubs and Athletics in 1987.

8. How many season MVPs did Reggie Jackson win throughout his career?

From Quiz All About Reggie Jackson

Answer: 1

Jackson was the 1973 American League MVP with the Oakland A's. He beat out the Orioles' Jim Palmer and Amos Otis for the award.

9. Reggie Jackson retired with how many career home runs?

From Quiz Reggie Jackson - Mr. October

Answer: 563

563 round-trippers were found off the end of Jackson's bat. He was most famous for home runs in the playoffs and World Series in the clutch giving him the name 'Mr. October'.

10. In 1969, everyone thought I was going to take a run at the Babe's single season home run record, when I set a new record for most dingers at the All Star break. How many did I have at the All Star break?

From Quiz My Name is Reggie Jackson

Answer: 37

I cooled off in the second half to finish with 47. I didn't even win the home run title, as Harmon Killebrew ended up with 49 and Frank Robinson had 48. Well, at least I got one record out of it. The 37 dingers at the All-Star break set an AL record.

11. Which 2004 Houston Astro pitcher had the nickname of 'Rocket'?

From Quiz Reggie Jackson: Mr. February?

Answer: Roger Clemens

After 'retiring' in 2003 with the Yankees, Clemens signed a contract with the Astros. 2003 Yankee pitcher Andy Pettitte also joined the Rocket in an Astro uniform for 2004. Prior to Clemens' first retirement, he had won six Cy Young Awards and the Triple Crown twice.

12. When Reggie retired from baseball, he had struck out how many times in his career?

From Quiz All About Reggie Jackson

Answer: 2597

Reggie set numerous records in the strikeout department. At the tim eof his retirement, no player except Reggie had reached the 2000 strikeout mark, and he walked away 2597 times.

13. In one season Jackson had no contract with Oakland and left for which team?

From Quiz Reggie Jackson - Mr. October

Answer: Baltimore Orioles

At the end of the 1975 season, Jackson had enough of owner Charles Finley who had contract problems the previous year with pitcher Jim 'Catfish' Hunter. With Gene Tenace and Jackson on the ropes, Finley wanted them both to play for what Finley thought they were worth. Without a contract, Jackson signed with Baltimore for whatever they offered him. After his 27 home runs and .277 batting average year, he signed with the Yankees in 1977 at the age of 31.

14. Which pitcher who made his name with the Athletics, was nicknamed, 'Catfish'?

From Quiz Reggie Jackson: Mr. February?

Answer: Jim Hunter

The others were not pitchers. Hunter spent 10 seasons with the Athletics, then his final five in the pinstripes. He won a Cy Young Award in 1974 before moving to the Yankees. Also in 1974, Catfish and other Oakland greats were at odds with owner Charles Finley over money, which led to a dynasty break-up after winning their third consecutive World Series. He retired in 1979 with a 224-166 record, and entered the Hall of Fame in 1987.

15. Reggie Jackson set a career record for striking out how many times is his career?

From Quiz Reggie Jackson - Mr. October

Answer: 2597

Jackson struck out a tremendous 2,597 times in his 21 season career which was more than 600 strikeouts ahead of the runner-up 20th Century player. His season strikeout high was 171 in 1968 with Oakland. In 21 seasons he hit the century mark 18 times for striking out in a season.

16. When the Oakland A's won the World Series in 1972 I got a World Series ring, even though I didn't take the field once. Why didn't I play in that World Series?

From Quiz My Name is Reggie Jackson

Answer: I tore a hamstring in the AL playoffs

I tore a hamstring stealing home with the go-ahead run in game 5 of the ALCS. I'm glad I scored that run, but I was devastated that I didn't get a chance to play in the Series.

17. Pitching great Nolan Ryan had the nickname of what?

From Quiz Reggie Jackson: Mr. February?

Answer: Ryan Express

Ryan, throughout his 27 season career ending in 1993, won almost every major pitching award except for the Cy Young Award. He retired with 5714 strikeouts. Nolan was only the second player inducted into the Hall of Fame with 99% of the vote, the first being Tom Seaver. The Hall of Fame began in 1936.

18. How many home runs did Jackson hit, in the 1977 World Series?

From Quiz All About Reggie Jackson

Answer: 5

Reggie went wild in the Yankee pinstripes. He waited until game 4 against the Dodgers before he smacked one. In game 5 he hit another. In the final game of the Series, game 6, he belted 3 big ones. The Yankees won the Series 4 games to 2.

19. How many World Series did Mr. October appear in?

From Quiz Reggie Jackson - Mr. October

Answer: 5

He appeared in five World Series starting with Oakland in 1973 with a victory over the New York Mets and in 1974 with a win over the Los Angeles Dodgers. He hit one home run in each of those Series. He returned in 1977 with the Yankees and belted 5 home runs against the Dodgers in a stellar Series. He was also 9 for 20 with a batting average of .450, and had 8 RBI's in the Yankees World Series Championship. He also reached the World Series in 1978 and 1981 with the Yankees.

20. Some would say that 1973 was my best year in baseball. What award or title did I NOT win that year?

From Quiz My Name is Reggie Jackson

Answer: Most Extra Base Hits

I batted .293 with 32 homers, 99 runs scored, had a .531 slugging percentage and 117 RBIs. I won the home run title as well. I was second to my teammate Sal Bando in extra base hits. I won the American League Most Valuable Player award, and was also World Series MVP. I guess that made up for the previous year.

21. Manager Miller Huggins took the Yankees to six World Series in eight years. Which was his nickname?

From Quiz Reggie Jackson: Mr. February?

Answer: Mighty Mite

Babe Ruth had many nicknames for Huggins, but none could be printed. Ruth and Huggins, also nicked 'Hug', were at each others throats most of the time until Huggins left the team in mid-season 1929. He died later that September. Some say it was the strain of managing Ruth. 1964 saw Huggins' name on the Hall of Fame roster.

22. How many home runs did Reggie hit in his first season?

From Quiz All About Reggie Jackson

Answer: 1

Jackson hit only 1 home run as a rookie with the Athletics, in 118 at-bats in 1967. The following season he hit 29, and then 47 after that.

23. In 1969, Reggie Jackson hit his highest season home run total of how many dingers?

From Quiz Reggie Jackson - Mr. October

Answer: 47

He belted 47 in 1969 with Oakland along with 118 RBI's and 151 hits. His next season high was 41 was in 1980 in his fourth season with the Yankees.

24. Even though I was always doing battle with the owner of the team, I was shocked when I was traded following the 1975 season, when I'd won the Home Run title again. To what team was I traded?

From Quiz My Name is Reggie Jackson

Answer: Baltimore Orioles

Charlie O traded me to the Orioles, where I would spend one season playing for Mr. Weaver, the Earl of Baltimore.

25. With the nickname, 'The Tall Tactician', born Cornelius Alexander McGillicuddy, he was also known as who?

From Quiz Reggie Jackson: Mr. February?

Answer: Connie Mack

Before managing the Philadelphia Athletics for 50 seasons, ending in 1950, Mack managed the Pittsburgh Pirates for three seasons. He was inducted into the Hall of Fame in 1937, 13 years before he retired.

26. In what year was Reggie Jackson inducted into baseball's Hall of Fame?

From Quiz All About Reggie Jackson

Answer: 1993

Reggie had the limelight all by himself in 1993, as the only inductee that year, with 94% of the vote.

27. The 1976 season with my new team wasn't one of my greatest, but I did set a personal best for one offensive category, and I would never top it. What category was it?

From Quiz My Name is Reggie Jackson

Answer: Stolen Bases

I stole 26 bases in 1976, my personal best. I also had 27 homers and 91 RBIs in only 138 games, so it wasn't a bad year at all.

28. Reggie's birth name was Reginald _______ Jackson?

From Quiz All About Reggie Jackson

Answer: Martinez

Reginald Martinez Jackson was born on May 18, 1946, in Wyncote, Pennsylvania.

29. In what year did Reggie Jackson win the season American League MVP Award?

From Quiz Reggie Jackson - Mr. October

Answer: 1973

His 1973 stellar year with the Athletics of Oakland earned him 24 first place votes for the award. No other competitor received any first place votes. He batted .293 with 32 home runs and 158 hits. Jackson even stole 22 bases that season.

This is category 7349
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.