Quiz about MLB Team Nicknames
Quiz about MLB Team Nicknames

MLB Team Nicknames Trivia Quiz


Can you match the alternative Major League Baseball team names to the regular names?

A matching quiz by Earthboy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball

Author
Earthboy
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
390,422
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
647
Last 3 plays: Guest 76 (10/10), cardsfan_027 (10/10), Guest 75 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Seattle Mariners  
Buccos
2. Cleveland Indians  
Friars
3. Miami Marlins  
Halos
4. Pittsburgh Pirates  
Pinstripes
5. San Diego Padres  
Lone Stars
6. St. Louis Cardinals  
M's
7. Texas Rangers  
Redbirds
8. Los Angeles Angels  
Snakes
9. New York Yankees  
Fish
10. Arizona Diamondbacks  
Tribe






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Seattle Mariners

Answer: M's

M's is given to Seattle Mariners because M's was shown on the primary team logo from 1987 to 1992.
2. Cleveland Indians

Answer: Tribe

The Tribe is a common alternate nickname of Cleveland Indians because indians are tribes and tribes can refer to Indians fans. The Indians name was first referred to the Cleveland Spiders team in the late 1800s by Louis Sockalexis, who was an Indian. The Indians cap insignia logo showed the head of an indian named Wahoo or Chief Wahoo.
3. Miami Marlins

Answer: Fish

The Fish is an alternate nickname to Miami Marlins because marlins are a type of fish that live in oceans, including near the Florida coast.
4. Pittsburgh Pirates

Answer: Buccos

Buccos is short for buccaneers, which is a synonym for pirates.
Other nicknames of the Pirates include the Bucs (short for Buccos) and the Black and Gold.
5. San Diego Padres

Answer: Friars

San Diego Padres - the Spanish word for "fathers" is "padres". San Diego was founded by Spanish Franciscan friars in 1769. One of the first Padres logos showed the friar swinging the bat, spawning another alternate nickname, the Swinging Friars.
6. St. Louis Cardinals

Answer: Redbirds

Redbirds as an alternate nickname given to the St. Louis Cardinals came from their Triple-A affiliate the Memphis Redbirds. Many people think the reason for this alternate nickname is simply that cardinals are red birds.
7. Texas Rangers

Answer: Lone Stars

Lone Star is the nickname for the state of Texas. Texas Rangers are based in Arlington near Dallas. The other MLB team based in Texas is the Houston Astros. The series matchup between these two Texas teams is called the Lone Star Series.
8. Los Angeles Angels

Answer: Halos

The Halos is sometimes referred to the Angels team because the depictions of angels are often surrounded by halos of light. The halo ring on the big 'A' statue lies on the parking lot of the Angels Stadium.
9. New York Yankees

Answer: Pinstripes

The Yankees team is sometimes referred as the Pinstripes due to their pinstriped uniforms they always wear when playing home games. Though several other teams often wear pinstriped uniforms, such as the Philadelphia Phillies, their cross-city rival the New York Mets, and my CHICAGO WHITE SOX, all were adopted later than the Yankees'.
10. Arizona Diamondbacks

Answer: Snakes

The Snakes is an alternate nickname because the diamondbacks are a type of snakes, more specifically rattlesnakes, abundant in the area where the team plays.
Other nicknames: The D-backs, The Snakes, The Rattlesnakes.
Source: Author Earthboy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 76: 10/10
Nov 24 2022 : cardsfan_027: 10/10
Nov 18 2022 : Guest 75: 10/10
Nov 17 2022 : Guest 96: 10/10
Nov 14 2022 : SCHLEP: 10/10
Nov 14 2022 : Guest 76: 10/10
Nov 12 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 09 2022 : Guest 24: 10/10
Nov 08 2022 : Guest 71: 10/10

11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us