FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 San Diego Padres Quizzes, Trivia
 San Diego Padres Quizzes, Trivia

San Diego Padres Trivia

San Diego Padres Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams

Fun Trivia
The San Diego Padres were added to Major League Baseball in 1969 as a National League expansion team. Under the management of Preston Gomez, the team struggled in its early years. Their first postseason was in 1984 with Dick Williams at the helm. The team has produced some Hall of Fame greats such as Ozzie Smith, Tony Gwynn, Gaylord Perry, and others. Let's see what you know about the team!

The logos which appear on this page and in each sub-category in MLB Teams are owned by the relevant Major League Baseball entity. They have been down-loaded and reproduced with the kind permission of MLB Pressbox.

9 quizzes and 95 trivia questions.
1.
  The San Diego Padres   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A look back at some things pertaining the Padres franchise. I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, Helo_King, Aug 08 09
Average
Helo_King
325 plays
2.
  San Diego Padres #2    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz all about the history of the San Diego Padres organization. It is a follow-up to my original Padres quiz. Unlike the first one, players might find this quiz a bit more easy but still challenging. Faithful Padres fans should do well.
Average, 10 Qns, vpham, Aug 18 04
Average
vpham
476 plays
3.
  Your San Diego Padres!    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz for all Padre and baseball fans. If you like the quiz, please rate it. Thanks for playing. :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Dec 18 02
Average
Nightmare gold member
725 plays
4.
  A Little Padres    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi, just thought I'd do a quiz about the Padres. Hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, Ms.Lady, May 29 06
Average
Ms.Lady
813 plays
5.
  San Diego Padres 2006    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the 2006 National League West Champions, San Diego Padres!
Average, 10 Qns, andrewyates25, Oct 03 20
Average
andrewyates25
Oct 03 20
466 plays
6.
  San Diego Padres    
Multiple Choice
 15 Qns
A trivia game about the San Diego Padres.
Average, 15 Qns, cytech, Oct 03 20
Average
cytech
Oct 03 20
779 plays
7.
  San Diego Padres: 70s-80s    
Multiple Choice
 10 Qns
With so much to do in San Diego, many people forget that there is a baseball team there! If you are a fan of the team, here are some questions that will make you remember the good times.
Average, 10 Qns, CaboDude, Oct 19 05
Average
CaboDude
421 plays
8.
  The San Diego Padres #1    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a fun and challenging quiz for all Padres fans to enjoy!
Tough, 10 Qns, vpham, Jun 16 04
Tough
vpham
551 plays
9.
  Padre Trades    
Multiple Choice
 10 Qns
The Padres have had some really bad trades in their history. See how how much you remember about some of the good and bad deals they have made.
Tough, 10 Qns, Nolen514, Sep 01 08
Tough
Nolen514
310 plays
trivia question Quick Question
Who was the first ever Padres manager?

From Quiz "The San Diego Padres #1"





San Diego Padres Trivia Questions

1. In what year did the Padres made their debut in MLB?

From Quiz
The San Diego Padres

Answer: 1969

The San Diego Padres was one of four expansion teams in 1969. The other teams were Montreal Expos in the National League, Kansas City Royals, and the Seattle Pilots in the American League.

2. In 1993, Fred McGriff was traded to the Atlanta Braves. Which outfielder was supposed to be the big hitter in this deal?

From Quiz Padre Trades

Answer: Melvin Nieves

They also received Donnie Elliott (P) and Vince Moore (OF) in this deal. None of these players ever made significant contributions for the Padres.

3. Who played shortstop for the Padres from '71 to '78, and wore number 11?

From Quiz San Diego Padres: 70s-80s

Answer: Enzo Hernandez

Enzo used to flip the bat handle on the plate and catch the bat once it did a flip.

4. The San Diego Padres were awarded a National League franchise back in May 27, 1968. On October 14, 1968, the Padres selected 30 players in an expansion draft. Who was the first ever player that they selected?

From Quiz San Diego Padres #2

Answer: Ollie Brown

After being awarded a baseball frachise during an owners meeting in Chicago, Ollie Brown was the first of thirty players that San Diego took in the 1969 expansion draft. Nicknamed "Downtown" Brown for his long home runs as a minor leaguer, Ollie hit 20 homers with a .264 batting average in his first season as a Padre.

5. Who has never been a Padres manager?

From Quiz The San Diego Padres #1

Answer: Dick Freeman

Dick Freeman was never the Padres manager, however, he was the team's president in 1990.

6. In what year did the Padres join Major League Baseball?

From Quiz Your San Diego Padres!

Answer: 1969

The Padres joined the ranks in 1969. They were led by manager Preston Gomez to a 52-110 record and last (12th) place. Playing in Jack Murphy Stadium, the Padres drew just barely over 1/2 million in attendance.

7. Where did the Padres play their home games in the 2000 season?

From Quiz A Little Padres

Answer: Qualcomm Stadium

San Diego Stadium (built in 1967) was renamed Jack Murphy Stadium in 1980 and Qualcomm Stadium in 1997.

8. What year did the Padres join the NL?

From Quiz San Diego Padres

Answer: 1969

The Montreal Expos joined the NL that same year.

9. How many times did the Padres win the West Division in the National League while they played in the Qualcomm Stadium?

From Quiz The San Diego Padres

Answer: 3

The Padres played in Qualcomm Stadium (called Jack Murphy Stadium prior) from 1969-2003. They won the West Division Titles in 1984, 1996, and 1998.

10. Along with Joe Carter, Roberto Alomar was sent to Toronto for Fred McGriff and what infielder in December of 1990?

From Quiz Padre Trades

Answer: Tony Fernandez

Both earned World Series rings with Toronto while McGriff and Fernandez also did well in San Diego.

11. It wasn't until their 10th season that the Pads finished above .500 in 1978. Who was their manager that year?

From Quiz San Diego Padres: 70s-80s

Answer: Roger Craig

Roger pitched for the Dodgers, Mets, Cardinals, Reds, and Phillies. He was promoted to manager from pitching coach of the Pads in 78.

12. Who did the Padres play against in their Major League debut?

From Quiz The San Diego Padres #1

Answer: Houston Astros

The Padres made their Major League debut, by defeating the Houston Astros 2-1, in front of 23,370 fans at San Diego Stadium on April 8, 1969.

13. In what year did the Padres win their first National League title?

From Quiz Your San Diego Padres!

Answer: 1984

Led by former Oakland A's manager Dick Williams, the Padres beat the Cubs for the National League crown 3 games to 2. San Diego lost the World Series to the Tigers 4 games to 1.

14. What year did the Padres make their major league debut?

From Quiz A Little Padres

Answer: 1969

The Padres made their major league debut on April 8th, 1969 with a 2-1 victory over Houston in front of 23,370 fans at San Diego Stadium.

15. In what city did the Padres AAA team play in 2003?

From Quiz San Diego Padres

Answer: Portland

The team was called the Beavers in 2003. The Padres former AAA team was located in Las Vegas until 2000. Las Vegas was later the AAA affilate of the Dodgers. The Padres had their AA team in Mobile.

16. Which San Diego Padre won the National League batting title in 1992?

From Quiz The San Diego Padres

Answer: Gary Sheffield

Gary Sheffield hit .330 in 1992.

17. When Gary Sheffield was traded to the Florida Marlins in 1993, what former shortstop was sent to San Diego?

From Quiz Padre Trades

Answer: Trevor Hoffman

They also received Jose Martinez and Andres Berumen from Florida. Hoffman went on to set a career record for saves with 551.

18. This 39-year old went 21-9 in 1978 with a 2.73 ERA. He went on to pitch for five more years and amass a total of 313 wins. Who was he?

From Quiz San Diego Padres: 70s-80s

Answer: Gaylord Perry

Gaylord was often accused of throwing 'doctored' pitches.

19. In 1976, who won the Padres' first Cy Young Award?

From Quiz San Diego Padres #2

Answer: Randy Jones

Randy Jones won the Cy Young Award after an inspiring 22-14 record. Also that year, he lead the Padres in wins (22), innings pitched (315 1/3), and complete games (25).

20. When did the Padres host their first All-Star game?

From Quiz The San Diego Padres #1

Answer: 1978

The Padres hosted their first All-Star Game, which the National League defeated the American League 7-3.

21. What year did Tony Gwynn start playing for the Padres?

From Quiz A Little Padres

Answer: 1982

22. What year did the Padres' stadium open?

From Quiz San Diego Padres

Answer: 1967

The stadium, now called Qualcomm, was originally called San Diego Stadium and was home to the NFL's Chargers. The Padres moved in 2 years later when they became a NL expansion team. A new Padres stadium is currently under construction in Downtown San Diego, and is due to open in 2004. In honor of Tony Gwynn, the stadium will be located at 19 Tony Gwynn Drive.

23. How many saves did pitcher Trevor Hoffman have with the Padres?

From Quiz The San Diego Padres

Answer: 552

In 16 seasons with the Padres from 1993-2008, he saved 552 games and won another 54 games.

24. For Ozzie Smith, the Padres received Garry Templeton in December of 1981. Who else did they receive in this deal?

From Quiz Padre Trades

Answer: Sixto Lezcano and Luis DeLeon

Both had been unhappy and wanted to be traded.

25. In 1976, this Padres pitcher tied with Pat Zachary of the Reds for Rookie of the Year honors. He was overshadowed by the antics of the AL winner, Mark "the Bird" Fidrych. Who was he?

From Quiz San Diego Padres: 70s-80s

Answer: Butch Metzger

In five years in the Bigs, he never came close to his stats for '76.

26. In which stadium did Tony Gwynn get his 3,000th hit?

From Quiz The San Diego Padres #1

Answer: Olympic Stadium

Tony Gwynn got his 3,000th hit on Augest 6, 1999, in the first inning of a Padres-Expos game at Olympic Stadium.

27. In 1992, Gary Sheffield became a San Diego Padre. What position did he play in that season?

From Quiz Your San Diego Padres!

Answer: Third Base

Gary played third base but committed 16 errors that season. In 1993, he committed 15 more errors before being shipped to the Florida Marlins. The Marlins later moved him to the outfield position.

28. Ray Kroc bought the Padres in 1974. He is the founder of what fast food chain?

From Quiz A Little Padres

Answer: McDonald's

On January 25th, 1974 Ray Kroc, the founder of McDonald's, prevented the Padres from moving to Washington, D.C., by purchasing the club from C. Arnholt Smith. He dies on January 14, 1984 and Mrs. Joan Kroc became as owner and chairwoman of the board.

29. Some may know that Tony Gwynn, nicknamed 'Mr. Padre', retired with more than 3000 hits (3141). Who was the first San Diego player to reach 1000 hits?

From Quiz The San Diego Padres

Answer: Dave Winfield

Dave Winfield played with the Padres for 8 seasons. In his last season with the Padres in 1980, he reached hit number 1000. He left the Padres with 1134 hits, and had 3110 over his 22-season career.

30. Who did San Diego send to Toronto for Derek Bell in 1993?

From Quiz Padre Trades

Answer: Darrin Jackson

San Diego also received Stoney Briggs.

This is category 1389
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.