FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
        Los Angeles Angels Quizzes, Trivia
        Los Angeles Angels Quizzes, Trivia

Los Angeles Angels Trivia

Los Angeles Angels Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams

Fun Trivia
1961 - 1964 Los Angeles Angels
1965 - 1996 California Angels
1997 - 2004 Anaheim Angels
2005 - 2016 Los Angeles Angels of Anaheim
2017 - . . . . . Los Angeles Angels

15 quizzes and 185 trivia questions.
1.
  Calling All You Angels    
Multiple Choice
 15 Qns
After the 2002 playoffs, the best Angel team in history virtually vanished. Much of the team was injured in 2003, and the 2004 and 2005 offseasons would see many of those players leave Anaheim. See how many of these 15 "lost Angels" you can identify.
Average, 15 Qns, icono68, Dec 09 06
Average
icono68
461 plays
2.
  Angels Baseball    
Multiple Choice
 10 Qns
10 brief questions on Angels baseball on the West Coast.
Tough, 10 Qns, TurboFX, Oct 03 20
Tough
TurboFX
Oct 03 20
909 plays
3.
  Angels History    
Multiple Choice
 20 Qns
Interesting facts about the Anaheim Angels and their history.
Average, 20 Qns, 81gaucho, Sep 23 04
Average
81gaucho
556 plays
4.
  Angels Trades    
Multiple Choice
 25 Qns
Heres a quiz on 25 trades made by the Angels from 1961-2003.
Average, 25 Qns, Tony23, Mar 07 04
Average
Tony23
472 plays
5.
  Angels 2002    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the 2002 World Champion Angels!
Average, 10 Qns, Prtypnkpig, Jul 20 07
Average
Prtypnkpig
737 plays
6.
  The 1979 Angels   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the first Angels post season participant, the 1979 A.L. West Champions.
Difficult, 10 Qns, angels2002, Aug 15 07
Difficult
angels2002
387 plays
7.
  Your Anaheim Angels!    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz for all Angels and baseball fans throughout their franchise history. Thanks for playing! :-)
Average, 10 Qns, Nightmare, Dec 31 02
Average
Nightmare gold member
577 plays
8.
  The 2005 Angels of Anaheim    
Multiple Choice
 10 Qns
The Angels had a great 2005 season as they made it all the way to the American League Championship series. Take this quiz on the Angels and find out if you followed their 2005 season close enough. Good luck. -)
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, May 25 09
Average
Dead Man Inc
470 plays
9.
  Angels!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for those who really know their Angels trivia.
Average, 10 Qns, lancershaft, May 29 06
Average
lancershaft
631 plays
10.
  The Angels' History    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is an extensive history quiz of the Angels. I hope you learn something from this quiz! Good luck.
Average, 10 Qns, Dead Man Inc, Feb 02 07
Average
Dead Man Inc
409 plays
trivia question Quick Question
In 1971, the Mets traded Nolan Ryan to the California Angels. Who did they get in return?

From Quiz "Angels Baseball"




11.
  Anaheim Stadium - Los Angeles Angels    
Multiple Choice
 10 Qns
For those of you who absolutely love this place. How much do you know?
Difficult, 10 Qns, mookie 31, Apr 02 05
Difficult
mookie 31
632 plays
12.
  Angels Playoff Foes: 2002    
Multiple Choice
 10 Qns
The 2002 playoff run was one of the most exciting times to be an Angels fan. While the diehard Angel fan may remember every one of Scott Spiezio's 19 playoff RBIs, how much do Angels fans remember about those they faced on the way to glory in 2002?
Difficult, 10 Qns, icono68, May 25 09
Difficult
icono68
399 plays
13.
  Anaheim Angels    
Multiple Choice
 10 Qns
This is pretty simple quiz for the true Angels trivia buff.
Tough, 10 Qns, Homeboy, May 29 06
Tough
Homeboy
693 plays
14.
  Love Your Anaheim Angels!    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you like the Anaheim Angels? I love them! Take the quiz and have fun!
Tough, 10 Qns, lilshorty48, Oct 03 20
Tough
lilshorty48
Oct 03 20
660 plays
15.
  The 2002 Anaheim Angels    
Multiple Choice
 15 Qns
Congratulations to the 2002 Anaheim Angels for beating the Giants for their first World Series title. The Rally Monkey Works!
Average, 15 Qns, GoodVibe, May 25 09
Average
GoodVibe gold member
882 plays
Related Topics
  Los Angeles Dodgers [Sports] (17 quizzes)

  Los Angeles Chargers [Sports] (9 quizzes)

  Los Angeles Rams [Sports] (10 quizzes)

  Los Angeles Area [Geography] (11 quizzes)

  Los Angeles Kings [Sports] (4 quizzes)


Los Angeles Angels Trivia Questions

1. Which Angel was the 1979 American League MVP?

From Quiz
The 1979 Angels

Answer: Don Baylor

Baylor played all 162 games, batted .296 with 36 home runs and a league leading 139 RBI.

2. In 1964, which Angels' pitcher won the Cy Young Award?

From Quiz The Angels' History

Answer: Dean Chance & Chance

Dean Chance was called a magician for winning the Cy Young Award. During that year, Chicago White Sox manager Al Lopez named him starting pitcher for the 1964 All-Star team. He did some unbelievable things during that year besides start the All-Star game. Dean also pitched 11 shutouts, a 20-9 record, 1.65 ERA, and 15 complete games.

3. This player, the first World Series MVP in Angels history, was not offered a contract by the Angels after the 2004 season. The team instead preferred to give playing time to up-and-coming Dallas McPherson.

From Quiz Calling All You Angels

Answer: Troy Glaus

Troy Glaus had quite the time in Anaheim, winning the AL home run crown in 2000 with 47 home runs and posting a .347 avg, and 1.246 OPS in his playoff career with Anaheim. Yet, the money Glaus commanded from free agency was too great for the Angels to pay, and they instead gave the third base position to the young hotshot prospect Dallas McPherson. Later that offseason, the Angels would use the money saved on Glaus to sign Paul Byrd and Orlando Cabrera.

4. Who pitched the first no-hitter in Angels' history?

From Quiz Angels History

Answer: Bo Belinsky

Bo Belinsky did the trick against the Orioles in 1962. Clyde Wright blanked the A's in 1970, and Nolan Ryan tossed no-hitters in an Angel uniform, starting in 1973. Dean Chance threw his no hitter after he was traded to the Twins.

5. In the first trade in their history, the Angels traded Jim McAnany to what team for Lou Johnson?

From Quiz Angels Trades

Answer: Chicago

On April 1, 1961, McAnny was sent to Chicago for Lou Johnson. Both players were outfielders.

6. What year did Anaheim Stadium open?

From Quiz Anaheim Stadium - Los Angeles Angels

Answer: 1966

The Angels christened their new home on April 9, 1966.

7. In what season did the Angels win their first American League Championship?

From Quiz Angels!

Answer: 2002

It took four tries and two heartbreaking unravelings before the Angels would "Win one for the Cowboy." The Angels would not be phased in their first trip to the show, beating the San Francisco Giants in a thrilling seven-game series.

8. Where did the Angels start playing their home games, during their inaugural 1961 season?

From Quiz Your Anaheim Angels!

Answer: Wrigley Field

The Angels played their games at Wrigley Field in Los Angeles. They drew only 600,000 fans in their first season. The following year they played in Chavez Ravine at Dodger Stadium. Their attendance almost doubled and went over 1,000,000 fans.

9. What name has the Angels organization never gone by?

From Quiz Angels Baseball

Answer: San Diego Angels

It would be less than a decade after the Angels were adopted into the American League that San Diego would get a major league team of its own.

10. Which team has an all-time losing record against the Angels?

From Quiz Love Your Anaheim Angels!

Answer: New York Yankees

The strong Yankees seem to always end up with a losing record against the Angels! In the 2001 season, the Angels won 4 out of 7 against the Yankees!

11. Who was the first Angels pitcher to win the Cy Young Award?

From Quiz Anaheim Angels

Answer: Dean Chance

Dean Chance won the M.L.B. Cy Young award in 1964.

12. In what year in Angels franchise history did Nolan Ryan become the fifth pitcher in Major League history to record two no-hitters in a single season?

From Quiz The Angels' History

Answer: 1973

Nolan Ryan, the all-time strikeout king pitched the Angels to a 6-0 win against the Tigers at Detroit before 41,411 in attendance. Nolan had 17 strikeouts in this game, one more than he had in his first no-hitter. After the game Nolan said, "This was definitely a bigger thrill than the first one. I had better stuff today and I knew what a no-hitter meant. I was a little more nervous, but I probably had as good as stuff today than I've had all year."

13. Who was the first Angel to lead the American League in batting average?

From Quiz Angels History

Answer: Alex Johnson

Alex Johnson went 2 for 3 on the last day of the 1970 season, to beat out Carl Yastrzemski for the title, .3290 to .3286. The moody and enigmatic Johnson was traded one year later.

14. On July 11, 1964, the Angels cut a three team trade with the Twins and Indians. The Angels lost Frank Kastro and Billy Moran in the deal, but picked up Lenny Green and what former All-Star?

From Quiz Angels Trades

Answer: Vic Power

Power was acquired in the deal and was then traded away in another 3 team trade only 2 months later.

15. Who was the original architect during the constuction of Anaheim Stadium?

From Quiz Anaheim Stadium - Los Angeles Angels

Answer: Del E. Webb

After an August 31, 1964 groundbreaking, Del E. Webb completed Angel Stadium in 1966.

16. Which Cal State University did Angels second baseman Adam Kennedy attend?

From Quiz Angels!

Answer: Northridge

Site of one of the largest earthquakes in Southern California history, AK to this day frequents the many card shops in the area of the campus.

17. Who was the Angels' first manager?

From Quiz Your Anaheim Angels!

Answer: Bill Rigney

Rigney led the team in 1961 to a 70-91, 8th place American League finish. He would manage them until the 1969 season, never finishing better than third. With the Angels, Rigney obtained a .469 win percentage.

18. Which former Angels manager did NOT play for the Angels organization?

From Quiz Angels Baseball

Answer: Marcel Lachemann

Lachemann played 3 seasons in the majors, all with Oakland.

19. This Angel led the American League with 47 homeruns in the 2000 season. Who is he?

From Quiz Love Your Anaheim Angels!

Answer: Troy Glaus

Troy Glaus is my favorite Angel! Glaus, Salmon, Anderson and Vaughn were the four Angels who made a new MLB Franchise Record, in 2000, with 4 players on the same team to hit 30+ home runs.

20. In 1979 I became the first Angels player to be voted the A.L. M.V.P. Who am I?

From Quiz Anaheim Angels

Answer: Don Baylor

21. The 1979 Angels were known for their excellent hitting lineup, but they could run a little too as they had four players reach double digits in stolen bases. Who led the team in steals?

From Quiz The 1979 Angels

Answer: Don Baylor

In addition to all his great offensive stats in his MVP season, Don Baylor also led the team in stolen bases with 22. Lansford had 20, Carew 18, and Campaneris 12.

22. Who was the first Angel to win the Cy Young Award?

From Quiz Angels History

Answer: Dean Chance

Dean Chance won the award in 1964, going 20-9 with a miniscule 1.65 ERA. He also threw 11 shutouts that year, winning six of them 1-0. Before 1967, only one Cy Young award was given for both leagues. Surprisingly, Nolan Ryan never won the Cy Young award.

23. What future AL ERA Champion was acquired from the Philadelphia Phillies for pitcher Bo Belinsky?

From Quiz Angels Trades

Answer: Rudy May

May and Costen Shockley were picked up for the veteran pitcher.

24. Who hit the first-ever home run at Anaheim Stadium?

From Quiz Anaheim Stadium - Los Angeles Angels

Answer: Willie Mays

Despite losing 6-5 in an exhibition game, the Giants' Willie Mays connected for the first home run, on April 10th, 1966.

25. Which Angels pitcher was one strike away from sending the Angels to a world series trip, when he gave up a two run homer that would cost the game and eventually the series?

From Quiz Angels!

Answer: Donnie Moore

Moore never recovered from the tragedy, spending the rest of his life in deep depression before eventually committing suicide.

26. In what year did the Angels win their first American League Championship?

From Quiz Your Anaheim Angels!

Answer: 2002

The Angels won their division in 1979, 1982, and 1986, before winning the American League flag along with the World Series in 2002. Under the helm of Mike Scioscia, they defeated the San Francisco Giants 4 games to 3.

27. How many Angels pitchers ended the 2001 season with 10+ wins?

From Quiz Love Your Anaheim Angels!

Answer: 3

Scott Schoeneweis (10), Jarrod Washburn (11), and Ramon Ortiz (13). Ismael Valdes ended the season with 9.

28. Who was the first Angels player to hit 30 or more homeruns in a single season?

From Quiz Anaheim Angels

Answer: Leon Wagner

Leon Wagner hit 37 homeruns for the Angels in 1962.

29. Don Baylor led the team with 36 home runs. Who was second on the squad with 30?

From Quiz The 1979 Angels

Answer: Bobby Grich

Grich had his career high of 30 home runs in 1979. Aikens had 21 (in only 379 at-bats), Ford had 21, and Downing had 12.

30. This fan favorite was acquired off waivers from Boston in 2001. Despite his .300 career postseason batting average and solid fundamentals, he was not offered a contract after the Angels signed Orlando Cabrera following the 2004 season.

From Quiz Calling All You Angels

Answer: David Eckstein

Known throughout Anaheim as the "X-Factor" and loved for his hussle and determination, the Angels nonetheless managed to let the lovable David Eckstein leave. Although he was often described as "just enough", he became one of the most liked Angels during his tenure in Anaheim. Displaced by the high-priced Orlando Cabrera, Eckstein moved on and signed with the St. Louis Cardinals following the 2004 season.

This is category 1377
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.