FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Angels 2002
Quiz about Angels 2002

Angels 2002 Trivia Quiz


This quiz is about the 2002 World Champion Angels!

A multiple-choice quiz by Prtypnkpig. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Los Angeles Angels

Author
Prtypnkpig
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
156,235
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
733
- -
Question 1 of 10
1. Which two Angel players won a Gold Glove Award in the 2002 season? Hint


Question 2 of 10
2. What was the Angels win/loss record for the first 20 games in the 2002 season? Hint


Question 3 of 10
3. Which player hit 3 grandslams for the Angels in 2002? Hint


Question 4 of 10
4. Who did the Angels win against with a score of 21-2? Hint


Question 5 of 10
5. Who is the Angels' furry mascot who helped them with many comeback victories? Hint


Question 6 of 10
6. Who hit their 1,000th hit on June 15, 2002, at Dodger Stadium? Hint


Question 7 of 10
7. Which 20 year old phenom did the Angels bring up in September 2002? Hint


Question 8 of 10
8. Who made the final catch of the 2002 World Series? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the 2002 World Series MVP? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the winning pitcher on October 27, 2002? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which two Angel players won a Gold Glove Award in the 2002 season?

Answer: Darin Erstad and Bengie Molina

Darin Erstad won the Gold Glove Award for AL center fielder and Bengie Molina won the award for AL catcher.
2. What was the Angels win/loss record for the first 20 games in the 2002 season?

Answer: 6 wins, 14 losses

The Angels 6-14 record was the worst start in club history at that point.
3. Which player hit 3 grandslams for the Angels in 2002?

Answer: David Eckstein

David hit his first 2 grandslams in back-to-back games on April 27th/28th. His 3rd grandslam was hit on June 9th.
4. Who did the Angels win against with a score of 21-2?

Answer: The Cleveland Indians

This game was the worst Cleveland defeat in the history of Jacob's field in 2002.
5. Who is the Angels' furry mascot who helped them with many comeback victories?

Answer: Rally Monkey

The Rally Monkey was put up on the Jumbotron in center field in hopes of a rally. The fans go wild and the players love him.
6. Who hit their 1,000th hit on June 15, 2002, at Dodger Stadium?

Answer: Darin Erstad

Darin was the 6th Angel to hit 1,000 hits, and the 3rd active player to do so. The other two active Angels with over 1,000 hits were Garret Anderson and Tim Salmon.
7. Which 20 year old phenom did the Angels bring up in September 2002?

Answer: Francisco Rodriguez

He set a record for 28 strikeouts by a relief pitcher in one post-season.
8. Who made the final catch of the 2002 World Series?

Answer: Darin Erstad

Darin offered the ball to Troy Percival, the Angels ace relief pitcher who was pitching, but Troy let Darin keep the ball.
9. Who was the 2002 World Series MVP?

Answer: Troy Glaus

Troy hit .385 in the post season. His 2 run double in the 8th inning of Game 6 of the World Series, enabled the Angels to take the lead.
10. Who was the winning pitcher on October 27, 2002?

Answer: John Lackey

John Lackey became the first rookie pitcher to win a Game 7 of the World Series, since Babe Adams of the Pittsburgh Pirates in 1909.
Source: Author Prtypnkpig

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The 2005 Angels of Anaheim Average
2. Calling All You Angels Average
3. Your Anaheim Angels! Average
4. The Angels' History Average
5. Angels Playoff Foes: 2002 Difficult
6. The 2002 Anaheim Angels Average
7. Angels Trades Average
8. The 1979 Angels Difficult
9. Anaheim Stadium - Los Angeles Angels Difficult
10. Angels! Average
11. Anaheim Angels Tough
12. Angels History Average

4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us