FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Other Leagues Quizzes, Trivia and Puzzles
  Other Leagues Quizzes, Trivia

Other Leagues Trivia

Other Leagues Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball

Fun Trivia
Other leagues include the Minor Leagues, Little Leagues, and other leagues that are not considered as big as the Major Leagues. For larger leagues, also check out the MLB Historical category where you'll find information on Negro Leagues, Federal League, and others!
26 Other Leagues quizzes and 364 Other Leagues trivia questions.
1.
  Independently Speaking II    
Multiple Choice
 10 Qns
A number of major league players have spent time in the independent leagues either developing or trying to get back into organized baseball.
Average, 10 Qns, GoodVibe, Dec 06 08
Average
GoodVibe gold member
164 plays
2.
  Baseball in the Desert - Arizona   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Baseball isn't new in the desert. Check it out!
Difficult, 10 Qns, azcatbert, Mar 17 08
Difficult
azcatbert
358 plays
3.
  Independently Speaking I    
Multiple Choice
 10 Qns
A number of current and past Major League stars have played for independent organizations, not affiliated with any MLB club. See if you can identify them.
Tough, 10 Qns, GoodVibe, Dec 06 08
Tough
GoodVibe gold member
220 plays
trivia question Quick Question
Who made history by becoming the first sisters to play in All-American Girls Professional Baseball League?

From Quiz "Women On The Run"





Other Leagues Trivia Questions

1. What league did George Sherrill start his professional career?

From Quiz
Independently Speaking II

Answer: Frontier

After being undrafted from Austin Peay University, Sherrill signed with the Frontier League's Evansville Otters in 1999. He later played for Sioux Falls and Winnipeg of the Northern League. The Seattle Mariners purchased Sherrill's contract in 2003. He was traded to Baltimore as part of the Erik Bedard deal in 2008. Sherrill represented Baltimore at the 2008 All-Star Game.

2. What minor league team was displaced by the Arizona Diamondbacks?

From Quiz Baseball in the Desert - Arizona

Answer: Phoenix Firebirds

The Firebirds were formerly known as the Giants. The team and franchise's final game was a 7-1 loss to the Edmonton Trappers in the 1997 Pacific Coast League championship series. The Arizona Diamondbacks started play in the National League in 1998.

3. Prior to joining the Long Island Ducks, what team did former AL MVP Juan Gonzalez play for?

From Quiz Independently Speaking I

Answer: Indians

After one at-bat in 2005 with the Indians, Gonzalez spent the rest of the season out with an injured hamstring. After a failed attempt to make a comeback with the Red Sox, the three-time All-Star and two-time MVP signed with the Long Island Ducks of the Atlantic League.

4. Which Sun Devil started his career at ASU on a football scholarship?

From Quiz Baseball in the Desert - Arizona

Answer: Reggie Jackson

In 1964, Reggie played freshman football on a full ride scholarship, but wasn't happy with the football regime. He started to hang out with the Sun Devil baseball players and joined the team. By the end of his sophomore year he was ranked second in the amateur draft. He was drafted by the Athletics as the overall 2nd pick in 1967.

5. What team did Brendan Donnelly spend part of 1999 with?

From Quiz Independently Speaking I

Answer: Nashua Pride

The Pride was Donnelly's second independent team; he played for the Ohio Valley Redcoats of the Frontier League in 1994.

6. Matt Beech didn't have a great major league career, but his most memorable appearance happened with what independent team?

From Quiz Independently Speaking II

Answer: Bridgeport Bluefish

Beech was involved in a 2007 incident between Atlantic League rivals Bridgeport and Long Island. Long Island's Jose Offerman attacked Beech after being hit by a pitch. Beech played for Philadelphia from 1996-1998, going 8-22 in 53 appearances.

7. In one game in August 1958, the Douglas Copper Kings, class C in the Arizona-Mexico League, recorded a feat never before accomplished in professional baseball. What was it?

From Quiz Baseball in the Desert - Arizona

Answer: Every player in the lineup hit a home run

The league folded shortly thereafter. The time for mining town professional baseball had, at last, past.

8. 2005 was the first season of the Worcester Tornadoes, who won the Can-Am League title. Who was the only member of that team with major league experience?

From Quiz Independently Speaking II

Answer: Yohanny Valera

Valera played seven games with the Montreal Expos in 2000 as a catcher. During his professional career, he has spent time with minor league affiliates of the Mets, Tigers, and Devil Rays. In 2008, Valera was with league rival Sussex Skyhawks. Guerrero, Pena, and Colabello were still in Worcester. Another member, Steve Palazzolo, had his contract purchased by San Francisco and split his time between Double-A Connecticut and Triple-A Fresno.

9. Who was the first Arizona born player to play in the Majors?

From Quiz Baseball in the Desert - Arizona

Answer: Lee "Flame" Delhi from Harqua Harla

Lee played with the Chicago White Stockings in 1912 at age 19, but played only one game. His road to the Majors is largely uncharted. He died in 1966 in California. His nickname, The Flame, was coined because his bright red hair.

10. Arguably one of the most popular independent teams, former players of which St. Paul-based team included Jack Morris, Darryl Strawberry, and Minnie Minoso?

From Quiz Independently Speaking I

Answer: Saints

The Saints first played in 1993 in the Northern League. In 2006, the team was a part of the American Association. Bill Murray and Mike Veeck are part owners of the Saints.

11. What team did Kit Pellow sign with in 2008?

From Quiz Independently Speaking II

Answer: Lincoln Saltdogs

The Saltdogs are a member of the American Association. Pellow played for the Royals in 2002 and the Rockies 2003-2004. He also spent time in Mexico, Korea, and China before joining Lincoln.

12. What year did Dante Bichette play for the Nashua Pride?

From Quiz Independently Speaking I

Answer: 2004

Bichette was a four-time All-Star. During the 1995 season, he led the National League in home runs and runs batted in. As a member of the Pride, Bichette was a pitcher and a first baseman, even receiving Atlantic League Player of the Month honors.

13. What team did Craig Breslow play for in 2004?

From Quiz Independently Speaking II

Answer: New Jersey Jackals

The Yale graduate went 3-1 in 19 games with New Jersey after being released by the Brewers organization. After his time in the independent leagues, Breslow spent time with the Padres in 2005, and then the Red Sox, Indians, and Twins.

14. What future Major Leaguer hit four home runs in consecutive at-bats while playing for an Arizona AAA team?

From Quiz Baseball in the Desert - Arizona

Answer: Matt Williams

Matt was a member of the Phoenix Firebirds. His first dinger was in the 4th inning.

15. What controversial former MVP started with the San Diego Surf Dawgs in 2006, but was traded to the Long Beach Armada after one game?

From Quiz Independently Speaking I

Answer: Jose Canseco & Canseco

Cansceo, the 1988 AL MVP, is considered controversial because of his involvement with steroids. The Surf Dawgs (folded in 2006) and Armada (active in 2007) were members of the Golden Baseball League.

16. Brad Ziegler was known for his 39-inning scoreless streak in 2008, but what Northern League team did he briefly play for?

From Quiz Independently Speaking II

Answer: Schaumberg Flyers

Ziegler played four games with the Flyers in 2004. He made his major league debut with Oakland in 2008.

17. What was the first Major League team to play in Arizona, and what was the year?

From Quiz Baseball in the Desert - Arizona

Answer: Chicago White Sox, 1909

The Pale Hose from Chicago played a team made up of local stars in an exhibition game celebrating the opening of the Laguna Dam. The game drew 1,000 fans.

18. What team did Jermaine van Buren play for in 2003?

From Quiz Independently Speaking II

Answer: Fort Worth Cats

The Cats were a member of the Central Baseball League before moving to the American Association in 2006. Van Buren was drafted by the Rockies, and played in the majors with the Cubs (2005) and Red Sox (2006). He later spent time with the National and Athletics organizations. In 2008, he was a member of the LA New Bears of the Chinese Professional Baseball League. Two former members of the Cats played in the majors in 2008: Kansas City's Luke Hochevar and Arizona's Max Scherzer.

19. Who was the first Arizonan to manage a Major League baseball team?

From Quiz Baseball in the Desert - Arizona

Answer: Solly Hemus

Solly was the skipper of the St. Louis Cardinals from 1959-1961. He ended with a Major League managerial record of 190-192. He also coached the Indians (62-63) and Mets (64-65).

20. Ruben Sierra did not play in the majors in 1999. What independent team did "El Caballo" play for?

From Quiz Independently Speaking I

Answer: Atlantic City Surf

In 2007, the four-time All-Star signed a Minor League contract with the Mets.

21. Birmingham's Rickwood Field is generally thought to be America's oldest baseball field, but an Arizona field may be one year older. Where is it?

From Quiz Baseball in the Desert - Arizona

Answer: Bisbee

Warren Field in Bisbee is probably the nations oldest ballpark, having opened in 1909. The field was home to the Bisbee Bees, Bisbee Yanks, Bisbee Miners, and the Bisbee Copper Kings during the period of 1928-1955. Local High School, semi-pro and amateur teams have played there since the opening in 1909.

22. What was Jose Lima's record in the eight games he played for the Newark Bears in 2003?

From Quiz Independently Speaking I

Answer: 6-1

Lima's career had not been stable since his All-Star season of 1999. Originally signed by Detroit, Lima had also made stops in with the Astros, Royals, Dodgers, and Mets. In 2007, Lima was a non-roster invitee with the Mets.

23. Scott Richmond joined the Toronto Blue Jays in 2008. What independent team was he before joining the Blue Jays organization?

From Quiz Independently Speaking II

Answer: Edmonton Cracker Cats

Richmond was undrafted out of Oklahoma State. He then played for Edmonton (formerly of the Northern League before relocating to the Golden Baseball League) for three years, from 2005-07.

24. Which Hall of Fame pitcher is the baseball "pride of Scottsdale"?

From Quiz Baseball in the Desert - Arizona

Answer: Jim Palmer

Jim pitched for the Orioles just 2 years after graduating from Scottsdale High School. He was a three-sport stater in high school playing football and basketball as well as baseball. Jim was named all-state in basketball in his senior year, averaging 21.9 points per game. He was second team all-state in football at wide receiver. He finished his Major League baseball career with 268 wins.

25. Tim Raines spent some time in the independent leagues by playing for who in 2000?

From Quiz Independently Speaking I

Answer: Somerset

Raines retired with 808 career stolen bases, seven consecutive All-Stars (1981-1987), and 24 years of Major League experience. The Somerset Patriots are members of the Atlantic League.

This is category 652
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.