Quiz about Hall Of Fame Whos Who
Quiz about Hall Of Fame Whos Who

Hall Of Fame Who's Who Trivia Quiz


Baseball: no obvious players here. You really have to know your stuff for this one.

A multiple-choice quiz by MrFahrenheit. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball

Author
MrFahrenheit
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
7,388
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
18 / 25
Plays
7297
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: ldunn12 (24/25), Zippy826 (23/25), HeidiErdahl (19/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This speedster played 18 years with the Cubs and Cardinals. When he retired, he held the record for 118 stolen bases in a season and 938 in his career. Hint

Curt Flood
Luis Aparicio
Maury Wills
Lou Brock

2. Although Abner Doubleday is credited with creating the sport, this man was the true founder when he set up the first 20 rules of the game for the New York Knickerbockers. Hint

Harry Wright
Henry Chadwick
Alexander Cartwright
Morgan Bulkeley

3. This man was the first sportswriter elected. He was the first to write instructional books on the game and invented the box score. Hint

Tom Connolly
Candy Cummings
Henry Chadwick
William Hulbert

4. Had he not lost four years to World War II, this Indian, who began his career at the age of 17, might have been statistically one of the greatest pitchers of all time. He was still able to lead the league in wins 6 times. Hint

Hal Newhouser
Lefty Grove
Lefty Gomez
Bob Feller

5. Depending on who you ask, this Negro League star had a lifetime batting average of between .354 and .440, and hit between 800 and 950 career homeruns. Hint

Cool Papa Bell
Josh Gibson
Ray Dandridge
Leon Day

6. Known to lay down the law, this first commisioner banned 8 members of the White Sox in the 1919 Black Sox scandal and suspended Bath Ruth for 40 days in 1922 for barnstorming. Hint

Branch Rickey
Happy Chandler
Kenesaw Mountain Landis
Cal Hubbard

7. This Umpire was best known for his booming voice and animated hand signals. He umpired seven All-Star games and was in the majors for 27 seasons. Hint

Bill Klem
Ken Burkhardt
Larry Barnett
Al Barlick

8. This Detroit legend played for 21 from 1953-1974, and led his team to the 1968 World Series championship even after breaking his leg in mid-season. He also played in 18 All-Star Games. Hint

Mickey Cochrane
Ralph Kiner
George Kell
Al Kaline

9. This New York Giant became a legend in the 1934 All-Star Game when he struck out five future Hall of Famers, including Ruth, Gehrig, and Jimmie Foxx. His deadly screwball earned him 2 MVPs and 253 wins. Hint

Hoyt Wilhelm
Carl Hubbell
Rube Waddell
Eddie Plank

10. This Baltimore vacuum is considered the greatest defensive third baseman ever. His .971 career fielding average is the best among his position. His showcase was the 1970 World Series when he took home the MVP. Hint

Mike Schmidt
Brooks Robinson
Frank Robinson
Boog Powell

11. This legendary Shortstop and First baseman can be summed up in 2 words. 'Mr. Cub'.

Answer: (two words or just surname)
12. This legend is considered one of the greatest and most colorful managers of all time. In his 12-year tenure with the New York Yankees, he managed them to 10 pennants and 7 World Series victories. Hint

Walter Alston
Bill McKechnie
Leo Durocher
Casey Stengel

13. This Cardinal superstar was one of the best second basemen in the 1950s. Although his strength was defense, he still collected 2,449 hits and 1,223 runs. His unusual name is similar to that of a current Anaheim pitcher. Hint

Nellie Fox
Arky Vaughan
Red Schoendienst
Dazzy Vance

14. To this date, this Boston and Milwaukee ace is the winningest left hander ever with 363 wins. He led the National League in that category 8 times. He is also eighth all time in innings pitched with 5,243.2. Hint

Gaylord Perry
Johnny Sain
Warren Spahn
Whitey Ford

15. As many people know, Hank Aaron broke Babe Ruth's home run record in 1974, but who did Babe Ruth beat? He was a superstar in the late 1800s with the New York Giants. He is also currently fifth all time in triples with 233. Hint

Roger Connor
Jim O'Rourke
Dan Brouthers
Mike 'King' Kelly

16. This Philly great holds the record for strikeouts by a left-hander with 4,136. In 1972, he went 27-10 for a team that barely won 60 games. He is one of only three pitchers to win four Cy Young Awards and the only one in the Hall of Fame. Hint

Gaylord Perry
Phil Neikro
Nolan Ryan
Steve Carlton

17. This Negro League legend played for 21 years, before he made his major league debut at the age of 42. Although skeptics say he was really closer to 50 when he was called to pitch by manager Lou Boudreau. Hint

Pop Lloyd
Satchel Paige
Eppa Rixey
Oscar Charleston

18. This Dodger great was an intimidating, hard-throwing strikeout artist. He fired six shutouts in a row, won over 200 games, and led the NL in strikeouts three times. Yet he only won one Cy Young award. Hint

Amos Rusie
Sandy Koufax
Don Drysdale
Robin Roberts

19. This Cardinal great was as frightening to watch as he was to hit. After he led St. Louis with 3 wins in the 1967 World Series, he came back to post a 1.12 ERA in 1968, the best in modern baseball. Hint

Whitey Ford
Bob Gibson
Catfish Hunter
Walter Johnson

20. This superstar with Boston and Cleveland is considered the greatest fielding centerfielder ever. During his 21 year career he amassed a .345 lifetime batting average and 792 doubles. Hint

Jimmy Collins
John Baker
Tris Speaker
Eddie Collins

21. As the first man to win the Cy Young award in both leagues, this man won 314 games and never made the World Series. He and his brother combined for 529 victories. Hint

Gaylord Perry
Ken Brett
Phil Niekro
Tom Seaver

22. This man is considered the greatest all-around third baseman ever. He won 10 gold gloves, hit 548 homers, and stole 174 bases all in 18 years with the Phillies. Hint

Brooks Robinson
Mike Schmidt
Rod Carew
Willie Stargell

23. This Negro League star could score from second on flyouts, and beat out any grounder. Satchel Paige said that he was so fast that he could switch off the light and be in bed before the room got dark. Hint

Ray Dandridge
Martin Dihigo
Cool Papa Bell
Josh Gibson

24. This first baseman of the Red Sox and A's had an incredible physique and an even more powerful bat. In his 20 year career he was the first to win consecutive MVP awards, and when he retired, only Babe Ruth had more homers. Hint

Hank Greenburg
Al Simmons
Mickey Cochrane
Jimmie Foxx

25. Here's a gimme. At the 1999 All-Star game, he threw out the first pitch. He is arguably the greatest hitter ever, and easily the greatest Red Sox player ever. With 521 homers and a .344 batting average very few can dispute that.

Answer: (Two Words or just surname)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This speedster played 18 years with the Cubs and Cardinals. When he retired, he held the record for 118 stolen bases in a season and 938 in his career.

Answer: Lou Brock

His 118 steals in 1974 came at the age of 35. He was also at both games that Rickey Henderson broke his records.
2. Although Abner Doubleday is credited with creating the sport, this man was the true founder when he set up the first 20 rules of the game for the New York Knickerbockers.

Answer: Alexander Cartwright

Although the Hall of Fame is in Doubleday's hometown of Cooperstown, New York, Cartwright, not Doubleday is enshrined in the Hall.
3. This man was the first sportswriter elected. He was the first to write instructional books on the game and invented the box score.

Answer: Henry Chadwick

Chadwick's expertise on the game was so profound that umpires frequently stopped play to ask him about a rule interpretation.
4. Had he not lost four years to World War II, this Indian, who began his career at the age of 17, might have been statistically one of the greatest pitchers of all time. He was still able to lead the league in wins 6 times.

Answer: Bob Feller

He also twirled 3 no-hitters, 12 one-hitters, and set a single game stirkeout record of 18 in 1938.
5. Depending on who you ask, this Negro League star had a lifetime batting average of between .354 and .440, and hit between 800 and 950 career homeruns.

Answer: Josh Gibson

In 16 exhibition games against major league teams, he hit .424 with 5 homeruns. He also hit one out of Yankee Stadium.
6. Known to lay down the law, this first commisioner banned 8 members of the White Sox in the 1919 Black Sox scandal and suspended Bath Ruth for 40 days in 1922 for barnstorming.

Answer: Kenesaw Mountain Landis

He also once ejected Joe Medwick from a 1934 World Series game after Medwick was pelted by objects from Detroit fans.
7. This Umpire was best known for his booming voice and animated hand signals. He umpired seven All-Star games and was in the majors for 27 seasons.

Answer: Al Barlick

He was also the youngest umpire in the majors at 26.
8. This Detroit legend played for 21 from 1953-1974, and led his team to the 1968 World Series championship even after breaking his leg in mid-season. He also played in 18 All-Star Games.

Answer: Al Kaline

Kaline was over or near a .300 batting average for his entire career and became just the 12th player with 3,000 hits.
9. This New York Giant became a legend in the 1934 All-Star Game when he struck out five future Hall of Famers, including Ruth, Gehrig, and Jimmie Foxx. His deadly screwball earned him 2 MVPs and 253 wins.

Answer: Carl Hubbell

'King Carl' also set a record with a personal 24-game winning streak.
10. This Baltimore vacuum is considered the greatest defensive third baseman ever. His .971 career fielding average is the best among his position. His showcase was the 1970 World Series when he took home the MVP.

Answer: Brooks Robinson

Robinson won a record 16 Gold Gloves in a row and was the 1964 ALMVP.
11. This legendary Shortstop and First baseman can be summed up in 2 words. 'Mr. Cub'.

Answer: Ernie Banks

Banks never led the Cubs to a World Series, but he did hit 40 homers five times, and had 100 RBIs 8 times. He finished 13th all time with 512 homeruns.
12. This legend is considered one of the greatest and most colorful managers of all time. In his 12-year tenure with the New York Yankees, he managed them to 10 pennants and 7 World Series victories.

Answer: Casey Stengel

His 31 year managerial career was preceded by a 14-year career as an outfielder. As a manager, he headed the Brooklyn Dodgers, Boston Braves, and the New York Mets as well.
13. This Cardinal superstar was one of the best second basemen in the 1950s. Although his strength was defense, he still collected 2,449 hits and 1,223 runs. His unusual name is similar to that of a current Anaheim pitcher.

Answer: Red Schoendienst

Despite being stricken with tuberculosis in 1958 Schoendienst continued to play for another 5 seasons. And that Anaheim pitcher's name is Scott Schoeneweis.
14. To this date, this Boston and Milwaukee ace is the winningest left hander ever with 363 wins. He led the National League in that category 8 times. He is also eighth all time in innings pitched with 5,243.2.

Answer: Warren Spahn

Spahn and teammate Johnny Sain combined inspired a famous refrain, 'Spahn and Sain, and pray for rain.'
15. As many people know, Hank Aaron broke Babe Ruth's home run record in 1974, but who did Babe Ruth beat? He was a superstar in the late 1800s with the New York Giants. He is also currently fifth all time in triples with 233.

Answer: Roger Connor

In his 17 year career, Connor was one of the most respected in the game. However, he was largely forgotten after his death in 1931.
16. This Philly great holds the record for strikeouts by a left-hander with 4,136. In 1972, he went 27-10 for a team that barely won 60 games. He is one of only three pitchers to win four Cy Young Awards and the only one in the Hall of Fame.

Answer: Steve Carlton

Carlton won 20 games six times and threw over 250 complete games. His 329 wins are second all time for left handers.
17. This Negro League legend played for 21 years, before he made his major league debut at the age of 42. Although skeptics say he was really closer to 50 when he was called to pitch by manager Lou Boudreau.

Answer: Satchel Paige

Although his recorded birthday was in 1906, Ted Radcliffe who played in the Negro Leagues was in 1902, and said that he was younger than Paige.
18. This Dodger great was an intimidating, hard-throwing strikeout artist. He fired six shutouts in a row, won over 200 games, and led the NL in strikeouts three times. Yet he only won one Cy Young award.

Answer: Don Drysdale

'Big D' won 25 games in 1962 to win his only award. He was somewhat over-shadowed by the other fireballer, Sandy Koufax.
19. This Cardinal great was as frightening to watch as he was to hit. After he led St. Louis with 3 wins in the 1967 World Series, he came back to post a 1.12 ERA in 1968, the best in modern baseball.

Answer: Bob Gibson

Although he lost game 7 of the 1968 series, Major League Baseball lowered the pitcher's mound from 18 inches to 10 inches after the year
20. This superstar with Boston and Cleveland is considered the greatest fielding centerfielder ever. During his 21 year career he amassed a .345 lifetime batting average and 792 doubles.

Answer: Tris Speaker

The Grey Eagle hit better than .375 six times and collected 3,514 hits to put him fifth all time in that category.
21. As the first man to win the Cy Young award in both leagues, this man won 314 games and never made the World Series. He and his brother combined for 529 victories.

Answer: Gaylord Perry

Perry played for eight teams in his career and was well known for throwing a spitball. Although he says he rarely threw it.
22. This man is considered the greatest all-around third baseman ever. He won 10 gold gloves, hit 548 homers, and stole 174 bases all in 18 years with the Phillies.

Answer: Mike Schmidt

Although his lifetime average was only .267, he was a 12-time all-star and had a career .380 on-base percentage.
23. This Negro League star could score from second on flyouts, and beat out any grounder. Satchel Paige said that he was so fast that he could switch off the light and be in bed before the room got dark.

Answer: Cool Papa Bell

Although his official lifetime average is .338, those stats are incomplete. Many believe it was really over .400.
24. This first baseman of the Red Sox and A's had an incredible physique and an even more powerful bat. In his 20 year career he was the first to win consecutive MVP awards, and when he retired, only Babe Ruth had more homers.

Answer: Jimmie Foxx

Foxx led the league in homers 4 times, batting average twice, and won the MVP a total of three times.
25. Here's a gimme. At the 1999 All-Star game, he threw out the first pitch. He is arguably the greatest hitter ever, and easily the greatest Red Sox player ever. With 521 homers and a .344 batting average very few can dispute that.

Answer: Ted Williams

Ted Williams was a dangerous hitter right up to the end of his career. Managers would use a defense against him that put three infielders on the right side of the field. Williams still hit over .300 for 20 years.
Source: Author MrFahrenheit

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 22 2022 : ldunn12: 24/25
Nov 19 2022 : Zippy826: 23/25
Nov 18 2022 : HeidiErdahl: 19/25
Nov 15 2022 : nhgene: 19/25
Nov 13 2022 : Guest 98: 19/25
Nov 08 2022 : Guest 24: 23/25
Nov 08 2022 : Guest 74: 18/25
Nov 03 2022 : herma1504: 5/25
Nov 03 2022 : anto621: 7/25

Score Distribution

quiz
11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us