FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball Brain Buzzers Part II
Quiz about Baseball Brain Buzzers Part II

Baseball Brain Buzzers Part II Quiz


Quiz of a Mixture of Historical questions, most of these players are in the Hall Of Fame !

A multiple-choice quiz by hrh28. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Hall of Fame

Author
hrh28
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
78,585
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
2440
- -
Question 1 of 20
1. What number did Yogi Berra wear that the Yankees retired?

Answer: (One Word .. a single digit number)
Question 2 of 20
2. What two teams did Yogi Berra play for in his total baseball career? Hint


Question 3 of 20
3. Who was the first player in Major League History with 300 Homeruns and 400 Stolen Bases? Hint


Question 4 of 20
4. How many total teams did Bobby Bonds play in his entire baseball career?

Answer: (One Word .. a single digit number)
Question 5 of 20
5. How many All-Star teams was Bobby Bonds selected to? Hint


Question 6 of 20
6. What year was Lou Brock inducted into the Hall of Fame? Hint


Question 7 of 20
7. What Major League Baseball team retired Lou Brock's number 20 in 1979? Hint


Question 8 of 20
8. What player tied for the all-time stolen base lead in World Series history with 14? Hint


Question 9 of 20
9. What year was Willie Stargell inducted into the Hall of Fame?

Answer: (One Word ... it's in the 1980s)
Question 10 of 20
10. What was the only Major League Baseball team that Willie Stargell played for? Hint


Question 11 of 20
11. What year did the Pirates retire Willie Stargell's number?

Answer: (One Word ... it's in the 1980s)
Question 12 of 20
12. How many total All-Star teams was Willie Stargell selected to? Hint


Question 13 of 20
13. What year was Lou Boudreau inducted into the Hall of Fame? Hint


Question 14 of 20
14. What Baseball team retired Lou Boudreau's number in 1970? Hint


Question 15 of 20
15. Who became the youngest Full-season manager in Major League History in 1942? Hint


Question 16 of 20
16. What was the only team that Al Rosen played for in his career? Hint


Question 17 of 20
17. Who played for both the 1948 World Champions AND the 1954 American League Pennant Winners? Hint


Question 18 of 20
18. What year was Enos Slaughter inducted into the Hall of Fame?

Answer: (One Word ... it's in the 1980s)
Question 19 of 20
19. How many All-Star teams was Enos Slaughter named to? Hint


Question 20 of 20
20. What team did Enos Slaughter start his baseball career with? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What number did Yogi Berra wear that the Yankees retired?

Answer: 8

The Yankees retired Berra's number in 1972. That same year he was inducted into the Hall of Fame.
2. What two teams did Yogi Berra play for in his total baseball career?

Answer: Yankees and Mets

He started with the New York Yankees in 1946, and played for them until 1963. He then moved on to play for the New York Mets in 1965.
3. Who was the first player in Major League History with 300 Homeruns and 400 Stolen Bases?

Answer: Bobby Bonds

Bobby Bonds joined his son, Barry Bonds to form the most prolific father and son HR duo in ML History.
4. How many total teams did Bobby Bonds play in his entire baseball career?

Answer: 8

Started with Giants in 1968, then, N.Y. Yankees, CA Angels, White Sox, Texas Rangers, Indians, Cards, and then the Cubs. He retired in 1981.
5. How many All-Star teams was Bobby Bonds selected to?

Answer: 3

Bonds played in the All-Star teams of 1971, 1973 and 1975. He also won Gold Glove Awards in 1971, 1973, and 1974.
6. What year was Lou Brock inducted into the Hall of Fame?

Answer: 1985

Lou Brock started his Baseball career with the Chicago Cubs in 1961, where he played Outfielder until 1964. He then transfered to the St. Louis Cardinals until his retirement in 1979.
7. What Major League Baseball team retired Lou Brock's number 20 in 1979?

Answer: Cardinals

Lou Brock passed Ty Cobb as Baseball's all-time stolen base king on August 29th, 1977.
8. What player tied for the all-time stolen base lead in World Series history with 14?

Answer: Lou Brock

Lou Brock played a total nineteen years of Baseball for Chicago and St. Louis, debuting in 1961. He tied with Eddie Collins of the Phillie Athletics and Chicago White Sox whose career spanned the years 1906 to 1930.
9. What year was Willie Stargell inducted into the Hall of Fame?

Answer: 1988

Willie Stargell was the first player to win NLCS and World Series MVP Awards in the same year (1979).
10. What was the only Major League Baseball team that Willie Stargell played for?

Answer: Pittsburgh Pirates

'Pops' Stargell played Outfield and First Base. He retired in 1982.
11. What year did the Pirates retire Willie Stargell's number?

Answer: 1982

Stargell wore number 8.
12. How many total All-Star teams was Willie Stargell selected to?

Answer: 7

He was selected to the All-Star teams of 1964-65-66, 1971-72-73 and 1978. Willie Stargell started his Baseball career in 1962.
13. What year was Lou Boudreau inducted into the Hall of Fame?

Answer: 1970

He played a total of 15 years of Baseball for the Cleveland Indians and the Boston Red Sox.
14. What Baseball team retired Lou Boudreau's number in 1970?

Answer: Indians

He wore number 5, and was the League's MVP in 1948.
15. Who became the youngest Full-season manager in Major League History in 1942?

Answer: Lou Boudreau

Boudreau played Shortstop and managed the Indians at the tender age of 24 years!
16. What was the only team that Al Rosen played for in his career?

Answer: Indians

He started his baseball career in 1947 with the Indians.
17. Who played for both the 1948 World Champions AND the 1954 American League Pennant Winners?

Answer: Al Rosen

Rosen helped Cleveland win both titles. He was also selected to All-Star teams in 1952-53-54-55.
18. What year was Enos Slaughter inducted into the Hall of Fame?

Answer: 1985

He scored the World Series winning run on a 'mad dash' from first base on Harry Walker's double in Game 7 of the 1946 Fall Classic Cardinals vs. the Red Sox.
19. How many All-Star teams was Enos Slaughter named to?

Answer: 10

He playe din the All-Star teams of 1941-42, 1and 946-47-48-49-50-51-52-53. He played a total of 19 years of baseball.
20. What team did Enos Slaughter start his baseball career with?

Answer: St. Louis Cardinals

He played Outfield. Also had a total of 169 homeruns. During his career, he played on the following {teams;} St. Louis Cardinals from 1938-1942, and 1946-1953, New York Yankees from 1954-1955, and 1956-1959, Kansas City A's from 1955-1956, and lastly he played for the Milwaukee Braves in 1959.
Source: Author hrh28

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us