FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball Nicknames  Hall of Famers
Quiz about Baseball Nicknames  Hall of Famers

Baseball Nicknames --- Hall of Famers Quiz


This second edition of matching baseball nicknames should be more difficult than my first. These players all played before 1960. Enjoy the challenge!

A matching quiz by BarryBerry20. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Hall of Fame

Author
BarryBerry20
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
397,024
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
503
Last 3 plays: Guest 76 (1/10), toddruby96 (10/10), PurpleComet (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Rapid Robert" Cleveland Indians 1936-1956  
  John McGraw
2. "Double X" 1925-1945 Philadelphia Athletics, Red Sox, Cubs, Phillies  
  Luke Appling
3. "Cap" 1871-1897 Philadelphia Athletics, Chicago White Stockings (present day Cubs)  
  Adrian Anson
4. "Old Aches and Pains" 1930-1950 Chicago White Sox  
  Lou Gehrig
5. "The Lip" 1925-1945 as player New York Yankees, Cincinnati Reds, St. Louis Cardinals, Brooklyn Dodgers 1939-1973 as manager Brooklyn Dodgers, New York Giants, Chicago Cubs, Houston Astros  
  Rogers Hornsby
6. "Rajah" 1915-1937 as player St. Louis Cardinals, New York Giants, Boston Braves, Chicago Cubs, St. Louis Browns 1925-1953 as manager same as a player plus Cincinnati Reds  
  Jimmie Foxx
7. "Iron Horse" 1923-1939 New York Yankees  
  Bob Feller
8. "Big Train" 1907-1927 Washington Senators  
  Walter Johnson
9. "Little Napoleon" 1900-1906 as player St. Louis Cardinals, Baltimore Orioles, New York Giants. 1901-1932 as manager Baltimore Orioles, New York Giants   
  Leo Durocher
10. "Big 6" 1900-1916 as player New York Giants, Cincinnati Reds. 1916-1918 as manager Cincinnati Reds  
  Christy Matthewson





Select each answer

1. "Rapid Robert" Cleveland Indians 1936-1956
2. "Double X" 1925-1945 Philadelphia Athletics, Red Sox, Cubs, Phillies
3. "Cap" 1871-1897 Philadelphia Athletics, Chicago White Stockings (present day Cubs)
4. "Old Aches and Pains" 1930-1950 Chicago White Sox
5. "The Lip" 1925-1945 as player New York Yankees, Cincinnati Reds, St. Louis Cardinals, Brooklyn Dodgers 1939-1973 as manager Brooklyn Dodgers, New York Giants, Chicago Cubs, Houston Astros
6. "Rajah" 1915-1937 as player St. Louis Cardinals, New York Giants, Boston Braves, Chicago Cubs, St. Louis Browns 1925-1953 as manager same as a player plus Cincinnati Reds
7. "Iron Horse" 1923-1939 New York Yankees
8. "Big Train" 1907-1927 Washington Senators
9. "Little Napoleon" 1900-1906 as player St. Louis Cardinals, Baltimore Orioles, New York Giants. 1901-1932 as manager Baltimore Orioles, New York Giants
10. "Big 6" 1900-1916 as player New York Giants, Cincinnati Reds. 1916-1918 as manager Cincinnati Reds

Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 76: 1/10
May 30 2024 : toddruby96: 10/10
May 04 2024 : PurpleComet: 10/10
May 02 2024 : DAU60: 8/10
May 01 2024 : Guest 98: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Rapid Robert" Cleveland Indians 1936-1956

Answer: Bob Feller

Bob Feller pitched 18 seasons and won 266 games in his career despite missing three years during World War II when he served in the military at age 25. His other nickname was "The Heater from Van Meter" which described his fastball and his hometown of Van Meter, Iowa. Without official radar guns his fastball was estimated to be over 100 miles per hour consistently.
2. "Double X" 1925-1945 Philadelphia Athletics, Red Sox, Cubs, Phillies

Answer: Jimmie Foxx

Jimmie Foxx played for 20 years and was noted primarily for his home runs. He recorded 30 or more for 12 consecutive seasons and was the second person to have hit over 500 homers in his career. His record of being the youngest to have hit 500 stood for 68 years and he won three Most Valuable Player awards.
3. "Cap" 1871-1897 Philadelphia Athletics, Chicago White Stockings (present day Cubs)

Answer: Adrian Anson

"Cap" Anson played for 27 seasons in a row which is a record which still stands today. He was a first baseman and most archival sources acknowledge he was the first major leaguer to have accumulated 3000 hits. In 1881 his batting average was 77 points higher than the second best average in the league. That is the widest margin of difference in the National League.
4. "Old Aches and Pains" 1930-1950 Chicago White Sox

Answer: Luke Appling

He acquired his nickname by constantly complaining about how sore different parts of his body were. While he hit .310 during his career, amazingly just under 79% of those hits were just singles. His expertise was fielding though. When he retired he had taken part of more double plays as a shortstop than any other in the history of the major leagues.
5. "The Lip" 1925-1945 as player New York Yankees, Cincinnati Reds, St. Louis Cardinals, Brooklyn Dodgers 1939-1973 as manager Brooklyn Dodgers, New York Giants, Chicago Cubs, Houston Astros

Answer: Leo Durocher

He was always a feisty player who was a loud "bench jockey" who yelled out insults to opposing players. A popular phrase which is attributed to Leo was "Nice guys finish last."

When he retired as a manager he was fifth on the all time list for wins and second for the most ejections.
6. "Rajah" 1915-1937 as player St. Louis Cardinals, New York Giants, Boston Braves, Chicago Cubs, St. Louis Browns 1925-1953 as manager same as a player plus Cincinnati Reds

Answer: Rogers Hornsby

Rogers Hornsby's career batting average of .358 is second only to that of Ty Cobb and is the leading average for right-handed hitters. He is the only major leaguer to have hit over .400 with 40 home runs in the same season. He also won two Triple Crowns by leading the league in batting average, home runs and runs batted in.
7. "Iron Horse" 1923-1939 New York Yankees

Answer: Lou Gehrig

Lou Gehrig was the first player to have his uniform number retired by a team. He had set major league records of having played in 2130 consecutive games and the most career grand slam home runs (23) when he retired. Both have since been eclipsed. His career was shortened when he suffered from Amyotrophic Lateral Sclerosis which is commonly known as Lou Gehrig disease.
8. "Big Train" 1907-1927 Washington Senators

Answer: Walter Johnson

Walter Johnson won more games as a pitcher than any other with the exception of Cy Young. He also had 110 shutouts which helped him accumulate a career ERA of .217. He was a member of the first group who were elected to baseball's Hall of Fame in 1936.
9. "Little Napoleon" 1900-1906 as player St. Louis Cardinals, Baltimore Orioles, New York Giants. 1901-1932 as manager Baltimore Orioles, New York Giants

Answer: John McGraw

While John McGraw is mostly known as a manager, as a player only Ted Williams and Babe Ruth have a higher career on base percentage than "Little Napoleon."
He managed in the major leagues for 33 years and won more games than any other manager with the exception of Connie Mack who did that for 52 years.
10. "Big 6" 1900-1916 as player New York Giants, Cincinnati Reds. 1916-1918 as manager Cincinnati Reds

Answer: Christy Matthewson

In the 1905 World Series, Matthewson pitched three complete games and did not allow any runs and only 14 hits were made by the opposition. He is the only pitcher to rank career wise in the top ten for wins and ERA. He also was a charter member of the Baseball Hall of Fame in 1936.
Source: Author BarryBerry20

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us