FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball Hall of Fame Nicknames
Quiz about Baseball Hall of Fame Nicknames

Baseball Hall of Fame Nicknames Quiz


All multiple choice about about some baseball Hall of Famers and their nicknames. I hope you have fun with it! :)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Hall of Fame

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,789
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2925
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 162 (8/10), dwt093056 (10/10), Guest 136 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Pittsburgh Hall of Fame great Willie Stargell had the nickname of 'Pops'. Which Hall of Fame infielder also had that nickname? Hint


Question 2 of 10
2. Which 1964 Hall of Fame inductee was nicknamed 'The Mighty Mite'?
Hint


Question 3 of 10
3. These brothers were both inducted into baseball's Hall of Fame. One brother was nicknamed 'Big Poison', and the other was 'Little Poison'. Who were these Pittsburgh Pirate brothers? Hint


Question 4 of 10
4. This player was one segment of the most famous double-play combinations in the history of baseball with the Cubs in the early 1900s. Who was this nicknamed 'Crab' and 'Trojan'? Hint


Question 5 of 10
5. Three times in his career in the 1880s and 1890s, this player nicknamed 'Sliding Billy' stole over 100 bases in a season. Who was this speedster? Hint


Question 6 of 10
6. This slugger played 15 seasons with the Philadelphia Phillies and retired with exactly 300 home runs. Who was this nicknamed 'The Hoosier Hammer'?
Hint


Question 7 of 10
7. Which 20-season Milwaukee Brewer was nicknamed 'The Kid'? Hint


Question 8 of 10
8. Which Hall of Fame pitcher was nicknamed 'Big Ed'? Hint


Question 9 of 10
9. This Hall of Fame player was on the field for his 2511 games all at shortstop. Who was this player nicknamed 'Wizard', that the San Diego Padres truly regretted letting go? Hint


Question 10 of 10
10. This pitcher nicknamed 'Old Hoss' won more games in one season than anyone in baseball history. In 1884, he went 59-12. Who is this Hall of Famer? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 162: 8/10
May 24 2024 : dwt093056: 10/10
May 24 2024 : Guest 136: 10/10
May 24 2024 : panagos: 10/10
May 23 2024 : Guest 174: 8/10
May 22 2024 : Guest 172: 5/10
May 20 2024 : heyywordd: 7/10
May 10 2024 : bigsouthern: 8/10
May 09 2024 : Guest 75: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Pittsburgh Hall of Fame great Willie Stargell had the nickname of 'Pops'. Which Hall of Fame infielder also had that nickname?

Answer: Cap Anson

Anson spent five seasons in the National Association from 1871-1875, then another 22 seasons with the Chicago White Stockings/Colts (later Cubs). Cap won two batting crowns during his career of 27 seasons. He played every positions on the field at least three times. He was inducted in 1939.
2. Which 1964 Hall of Fame inductee was nicknamed 'The Mighty Mite'?

Answer: Miller Huggins

Huggins was most noted for taking the helm of the Yankees, and also inheriting the problems with Babe Ruth. He did play in 13 seasons with the Reds and Cardinals before his Yankee endeavors. Huggins died in 1929, then was inducted into the hall in 1964.
3. These brothers were both inducted into baseball's Hall of Fame. One brother was nicknamed 'Big Poison', and the other was 'Little Poison'. Who were these Pittsburgh Pirate brothers?

Answer: Waner

Paul (Big) and Lloyd (Little) played next to each other in the Pittsburgh Pirate outfield from 1927-1940. Paul won the NL MVP in 1927 and was inducted in 1952. Lloyd had to wait until 1967 for the hall to accept him.
4. This player was one segment of the most famous double-play combinations in the history of baseball with the Cubs in the early 1900s. Who was this nicknamed 'Crab' and 'Trojan'?

Answer: Johnny Evers

The cry of "Tinker-to-Evers-to-Chance" went down in history. Chance was the Cubs' first baseman, Tinker at second, Evers at shortstop, and Steinfeldt was at third base. They were the infielders for the Chicago Cubs in the early 1900s.
5. Three times in his career in the 1880s and 1890s, this player nicknamed 'Sliding Billy' stole over 100 bases in a season. Who was this speedster?

Answer: Billy Hamilton

Hamilton topped the 100-mark with the Kansas City Cowboys of the American Association in 1889, then hit the mark twice in the next two seasons with the Phillies in the National League. Billy won two NL batting titles also. He was inducted into the hall in 1961.
6. This slugger played 15 seasons with the Philadelphia Phillies and retired with exactly 300 home runs. Who was this nicknamed 'The Hoosier Hammer'?

Answer: Chuck Klein

Klein was born in Indianapolis in 1904, thus the Hoosier nickname. He took the NL MVP runner-up in 1931 to Frank Frisch of the Cardinals, then won the MVP in 1932. His career high for home runs was 43 in 1929. The hall took Chuck in 1980.
7. Which 20-season Milwaukee Brewer was nicknamed 'The Kid'?

Answer: Robin Yount

Yount played with the Brewers from 1974-1993. He played in over 1000 games each at shortstop and in the outfield. Robin found one World Series in 1982 in a loss to the Cardinals. Yount was inducted into the hall in 1999.
8. Which Hall of Fame pitcher was nicknamed 'Big Ed'?

Answer: Ed Walsh

Walsh pitched 13 of his 14 seasons for the White Sox. Ed was one of only two pitchers in the 20th century to win 40 games in a season. Walsh went 40-15 in 1908. He retired with the Boston Braves in 1915 with a career 195 wins. The hall took Ed in 1946.
9. This Hall of Fame player was on the field for his 2511 games all at shortstop. Who was this player nicknamed 'Wizard', that the San Diego Padres truly regretted letting go?

Answer: Ozzie Smith

After playing four seasons for the Padres from 1977-1981, Ozzie was dealt to the Cardinals. In his 15 seasons in St. Louis, Smith took 11 Gold Glove awards and was selected to the All-Star game 11 times. Ozzie retired in 1996, then was inducted into the Hall of Fame in his first year of eligibility in 2002.
10. This pitcher nicknamed 'Old Hoss' won more games in one season than anyone in baseball history. In 1884, he went 59-12. Who is this Hall of Famer?

Answer: Charley Radbourn

In 1882 with the Providence Grays, Charley won 33 games. In 1883 he won 48, and in 1884 would win 59. With rules changes for the 1885 season, Radbourn would never win more than 28 again. He pitched for only 11 seasons and went 309-195. Charley died in 1897, then would be inducted in 1939.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us