FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Baseball Hall of Famer
Quiz about Which Baseball Hall of Famer

Which Baseball Hall of Famer? Trivia Quiz


I give you facts about a MLB Hall of Famer, and you tell me who it is. Good luck!

A multiple-choice quiz by mistatdawg. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Hall of Fame

Author
mistatdawg
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,193
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2172
Last 3 plays: Guest 68 (8/10), PurpleComet (10/10), LancYorkYank (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. He played for Braves for most of his career. His jersey number was 44 and he hit 44 home runs 4 times. Who is he? Hint


Question 2 of 10
2. This player is one of the only players to have a batting average over .350 for his career. His was .366. Although he was not a power hitter, he was one of the best hitters ever. He played for the Tigers from 1905 to 1926 and then played for Philadelphia in 1927 and 1928. Who is he? Hint


Question 3 of 10
3. This player set a record for the longest hitting streak ever with 56 games. Who is he? Hint


Question 4 of 10
4. This player was the first to ever play in 2,000 consecutive games, but that record was broken in 1995. He retired in 1939 because of a disease that is now named after him. He was also a Yankee his whole career. Who is he? Hint


Question 5 of 10
5. This Hall of Fame pitcher is not often recognized when you think of the best baseball players ever, but he should be. His nickname was "Big Train". His career record was 417-219 with a 2.17 ERA and 3,509 career strikeouts. He played from 1907-1927. Who is he? Hint


Question 6 of 10
6. This player was one of the the best left handed pitchers ever. He pitched from 1955-1966. He had a short career because of arthritis in his throwing elbow. He had 4 career no-hitters and a perfect game. Who is he? Hint


Question 7 of 10
7. This player was one of the best ever. He made maybe the most famous catch ever in the 1954 World Series, when he caught it deep in centerfield over his back. He had over 600 career home runs and 1,903 career RBIs. Who was he? Hint


Question 8 of 10
8. This player may be known as the best ever. He hit over 700 career home runs and had 2,213 career RBIs. Who is he? Hint


Question 9 of 10
9. This player was one of the greatest hitters ever. He was a Red Sox his whole career. He hit 521 career home runs. In 1952, he was a Marine captain pilot in the War when he went to Korea. This player had a career batting average of .344. He is _____ ? Hint


Question 10 of 10
10. This pitcher set the career record for wins, losses, and innings pitched. He played from 1890-1911. The Award for best pitcher in American League and National League is named after him. Who is he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 68: 8/10
May 04 2024 : PurpleComet: 10/10
Apr 18 2024 : LancYorkYank: 10/10
Apr 16 2024 : Guest 99: 10/10
Apr 03 2024 : violinsoldier: 10/10
Apr 02 2024 : Blackcat9: 10/10
Apr 02 2024 : Reamar42: 10/10
Apr 02 2024 : Guest 198: 9/10
Apr 02 2024 : Guest 71: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. He played for Braves for most of his career. His jersey number was 44 and he hit 44 home runs 4 times. Who is he?

Answer: Hank Aaron

"Hammerin Hank" is known as one of the best baseball players ever. His career batting average was .305 and he had 755 HR's and 2,297 RBI's.
2. This player is one of the only players to have a batting average over .350 for his career. His was .366. Although he was not a power hitter, he was one of the best hitters ever. He played for the Tigers from 1905 to 1926 and then played for Philadelphia in 1927 and 1928. Who is he?

Answer: Ty Cobb

Ty Cobb also has the second most hits ever with 4,189 in the 20th century. He had 117 home runs, 892 steals, and 1,937 career RBIs.
3. This player set a record for the longest hitting streak ever with 56 games. Who is he?

Answer: Joe DiMaggio

"Joltin" Joe DiMaggio had a .325 career batting average. He also had 361 home runs and 1,537 career RBIs during his career with New York.
4. This player was the first to ever play in 2,000 consecutive games, but that record was broken in 1995. He retired in 1939 because of a disease that is now named after him. He was also a Yankee his whole career. Who is he?

Answer: Lou Gehrig

Lou Gehrig had a career batting average of .340. He had 493 career home runs and 1,995 career RBI's. The speech he gave in 1939 during his retirement is now famous. The ending was "Today, I consider myself, the luckiest man, on the face of the Earth."
5. This Hall of Fame pitcher is not often recognized when you think of the best baseball players ever, but he should be. His nickname was "Big Train". His career record was 417-219 with a 2.17 ERA and 3,509 career strikeouts. He played from 1907-1927. Who is he?

Answer: Walter Johnson

Walter Johnson set a record of 110 career sthutouts. He had 531 complete games throughout his career. In 1913, he went 36-7 with a 1.14 ERA.
6. This player was one of the the best left handed pitchers ever. He pitched from 1955-1966. He had a short career because of arthritis in his throwing elbow. He had 4 career no-hitters and a perfect game. Who is he?

Answer: Sandy Koufax

Sandy Koufax's career record was 165-87 with a 2.76 ERA. He also had 2,396 career strikeouts with the Dodgers.
7. This player was one of the best ever. He made maybe the most famous catch ever in the 1954 World Series, when he caught it deep in centerfield over his back. He had over 600 career home runs and 1,903 career RBIs. Who was he?

Answer: Willie Mays

Mays played from 1951-1973, mostly with the Giants. He had a .302 career average and stole 338 bases. He won 11 career Gold Gloves.
8. This player may be known as the best ever. He hit over 700 career home runs and had 2,213 career RBIs. Who is he?

Answer: Babe Ruth

George Herman Ruth, known as Babe Ruth, may have been the most powerful hitter ever. Some years he would have have more home runs himself than his teams combined home run total. He was also a great pitcher.
9. This player was one of the greatest hitters ever. He was a Red Sox his whole career. He hit 521 career home runs. In 1952, he was a Marine captain pilot in the War when he went to Korea. This player had a career batting average of .344. He is _____ ?

Answer: Ted Williams

Ted played from 1939-1960. He had 521 home runs and 1,839 RBI's in his career. He had a .406 batting average in 1941. McCovey also retired with 521 career home runs.
10. This pitcher set the career record for wins, losses, and innings pitched. He played from 1890-1911. The Award for best pitcher in American League and National League is named after him. Who is he?

Answer: Cy Young

Young's career win record, loss record, and innings pitched records may never be broken. He had an amazing 511 wins. Now there is a Cy Young Award given out each MLB season.
Source: Author mistatdawg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us