FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Barry Bonds Quizzes, Trivia and Puzzles
Barry Bonds Quizzes, Trivia

Barry Bonds Trivia

Barry Bonds Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Players A-D

Fun Trivia
9 Barry Bonds quizzes and 95 Barry Bonds trivia questions.
1.
  Barry Bonds Test   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Love him or hate, this quiz is about the great Barry Bonds.
Easier, 10 Qns, JuniorTheJaws, Jun 29 04
Easier
JuniorTheJaws gold member
2495 plays
2.
  Barry Bonds: Home Run 756   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz tests players' knowledge of Barry Bonds' 756th home run which will likely go down in history as one of the greatest accomplishments in sports. Best of luck.
Tough, 15 Qns, Triviaballer, Mar 05 08
Tough
Triviaballer gold member
916 plays
3.
  Barry Bonds: Home Run # 755    
Multiple Choice
 10 Qns
On August 4th, 2007, Barry Bonds tied Hank Aaron for first place on Major League Baseball's career Home Run list. This quiz is about that historic at-bat. Best of luck.
Average, 10 Qns, Triviaballer, Aug 05 07
Average
Triviaballer gold member
681 plays
4.
  If Barry Bonds Never Existed    
Multiple Choice
 10 Qns
If baseball never experienced Barry Bonds, let's see if you can identify what might have been. Good luck. :-)
Tough, 10 Qns, Nightmare, Jun 14 08
Tough
Nightmare gold member
744 plays
5.
  Barry Bonds Quiz for Experts    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge with this quiz on Barry Bonds.
Average, 10 Qns, racemany2k, May 29 06
Average
racemany2k gold member
2163 plays
6.
  A Giant Decade    
Multiple Choice
 10 Qns
Barry Bonds saw his 10th season with the Giants in 2002. See how much you know about that 10 year era. Starting with his first year as a Giant in 1993, I will ask a question about each year. Have fun!
Average, 10 Qns, Gmac316, Apr 16 03
Average
Gmac316
720 plays
7.
  Barry Bonds Bonanza    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about Barry Bonds!
Tough, 10 Qns, areidcowell, Mar 01 06
Tough
areidcowell
416 plays
8.
  Barry Bonds: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz about Barry Bonds. I have two other quizzes about Kobe. Go check them out in the sports section. Good luck!
Tough, 10 Qns, lakerzz8, Aug 23 08
Tough
lakerzz8
933 plays
9.
  Bonds' 600th Home Run Game    
Multiple Choice
 10 Qns
In San Francisco on August the 9th, 2002, Barry Bonds hit home run number 600, Giant vs. Pirates. This quiz is on Bonds and the game played on that day.
Difficult, 10 Qns, TBBucs9940, Jun 29 04
Difficult
TBBucs9940
648 plays
trivia question Quick Question
What was the name of the individual that rose from the scrum of people with the historic baseball that Barry Bonds hit Home Run # 755 with?

From Quiz "Barry Bonds: Home Run # 755"





Barry Bonds Trivia Questions

1. Barry Bonds hit his 756th home run against a pitcher that he had not faced since 2002. What Washington Nationals pitcher gave up the record-breaking home run on August 7th, 2007?

From Quiz
Barry Bonds: Home Run 756

Answer: Mike Bacsik

Both Mike Bacsik and Barry Bonds knew that the ball was gone once Bonds connected. Bacsik and Bonds showed great sportsmanship by Bacsik tipping his hat to Bonds, and Bonds giving Bacsik an autographed bat after the game.

2. Barry Bonds hit his 755th Home Run while his team was playing a road game. In what ballpark did he hit # 755?

From Quiz Barry Bonds: Home Run # 755

Answer: PETCO Park

Including his record tying 755th Home Run, Barry Bonds has hit 87 Home Runs against the San Diego Padres. This is the most that he has hit against any opposing team.

3. In 2001, Barry set a season record for hitting 73 home runs in the season. If Bonds never existed, who finished second, and would have been credited with winning the 2001 season home run title?

From Quiz If Barry Bonds Never Existed

Answer: Sammy Sosa

McGwire hit only 29 in his final season in 2001. Bagwell hit 39 for the Astros, and Shawn Green of the Dodgers hit 49. Sosa's 64 home runs in 2001 made him the first player in history to hit 60+ home runs three times in a season.

4. Barry Bonds was drafted in the first round of the 1985 draft by the Pittsburgh Pirates. What position did they take him?

From Quiz Barry Bonds Bonanza

Answer: 6

The first 5 players picked were (in order): B.J. Surhoff (C), Will Clark (1B), Bobby Witt (RHP), Barry Larkin (SS), and Kurt Brown (C). Also, Rafael Palmeiro (1B) was selected 22 overall and Randy Johnson was selected in the second round.

5. What team did Barry start his Major League career with?

From Quiz Barry Bonds

Answer: Pittsburgh Pirates

Bonds was a rookie in 1986. In his first season with the Pirates, he batted .223 and hit 16 home runs.

6. In Bonds' 1st at bat, what did he do?

From Quiz Bonds' 600th Home Run Game

Answer: Single

7. How many home runs did Barry Bonds hit in the 2001 season, to break Mark's record?

From Quiz Barry Bonds

Answer: 73

Mark's record was 70, Barry broke the record by 3.

8. Barry Lamar Bonds was born in Riverside, CA on what date?

From Quiz Barry Bonds

Answer: July 24th, 1964

9. Luckily for the San Francisco Giants fans, Barry Bonds was able to hit his record-breaking home run at AT&T Park. To what part of the ballpark did Barry hit number 756?

From Quiz Barry Bonds: Home Run 756

Answer: Right centerfield

The titanic shot landed several rows back in the right centerfield bleachers. A skirmish for the baseball ensued immediately after it reached the stands.

10. In what inning did Barry Bonds hit Home Run # 755?

From Quiz Barry Bonds: Home Run # 755

Answer: 2nd

Barry Bonds' first at bat of the game came in the second inning. His next three at bats in the game he reached base by receiving a walk.

11. In 1992, Bonds left the Pittsburgh Pirates to become a San Francisco Giant. If Barry never existed, who would have still been a Giant, and not moved to Pittsburgh?

From Quiz If Barry Bonds Never Existed

Answer: Nobody. Barry signed with the Giants as a free agent

The other three were in the starting line-up in both the '92 and '93 Giant seasons. In October 1992, Bonds was given free agency status and signed with the Giants two months later.

12. Who is Barry Bonds' godfather?

From Quiz Barry Bonds Bonanza

Answer: Willie Mays

Mays, Banks, and Paige are all in the Hall of Fame. Bobby is Barry's father.

13. In Bonds' 2nd at bat, what did he do?

From Quiz Bonds' 600th Home Run Game

Answer: Ground Out

Grounded Out to Pokey Reese. Batting 1 for 2

14. What is Barry's middle name?

From Quiz Barry Bonds

Answer: Lamar

His full name is Barry Lamar Bonds.

15. At Serra High School, Bonds was a 3-sport athlete. Besides baseball what other two sports did Barry play?

From Quiz Barry Bonds

Answer: Football and Basketball

Barry excelled at all three sports, though baseball ran in his family, he could have become a pro-basketball player as well.

16. With cameras flashing all around the stadium, Barry Bonds gave fans a unique home run pose after the historic swing. What did Barry do after he dropped the bat knowing he had hit number 756?

From Quiz Barry Bonds: Home Run 756

Answer: He stood still and raised both hands in the air before breaking into a home run trot

While some may view what he did as a taunting measure, Barry Bonds appeared to be overcome by emotion and the realization that he had achieved a remarkable record rather than trying to show up the pitcher or opposing team. Bonds gave Bacsik (the pitcher) an autographed bat after the game.

17. What pitcher will go down in history as the one who gave up Barry Bonds' record tying 755th Home Run?

From Quiz Barry Bonds: Home Run # 755

Answer: Clay Hensley

Clay Hensley challenged Barry Bonds and the slugger blasted the pitch to the opposite field (left field) for a Home Run. Rick Van Hurk of the Florida Marlins was the pitcher who gave up Bonds' 754th, Patrick Misch was the San Francisco Giants' starter during the game Bonds tied the record and Byung-Hyun Kim was the pitcher who gave up Bonds' 715th Home Run.

18. If Barry never existed in baseball, who would have been the third player in history to hit 600 career home runs?

From Quiz If Barry Bonds Never Existed

Answer: Hank Aaron

Regardless if Barry was ever born, Hank Aaron was the third player in history to hit 600, behind Babe Ruth and Willie Mays. Bonds was the fourth player to reach that milestone.

19. In 2004, what was Bonds' on base percentage?

From Quiz Barry Bonds Bonanza

Answer: .609

That same season, he was intentionally walked 120 times. He only had 135 hits.

20. Barry Bonds became the ______ member of the 600 home run club.

From Quiz Barry Bonds

Answer: 4th

Bonds became the 4th member of the club in 2002. The first member was Babe Ruth, then Hank Aaron, Willie Mays, and finally Barry.

21. 1995: Bonds had a 30/30 season this year (homeruns and stolen bases). Who was the last Giant to do this before him?

From Quiz A Giant Decade

Answer: Bobby Bonds

Barry hit 34 home runs and stole 31 bases. Father Bobby, last did it in 1973.

22. In Bonds' 3rd at bat, what did he do?

From Quiz Bonds' 600th Home Run Game

Answer: Home Run

Number 600 went to straight away center field.

23. Who is Barry's godfather?

From Quiz Barry Bonds

Answer: Willie Mays

Willie Mays was also a Giants player famous for his basket catch in a world series.

24. Who is Barry Bonds' famous godfather?

From Quiz Barry Bonds

Answer: Willie Mays & Mays

Ever since Bonds was a little boy he watched his father, Bobby Bonds, and godfather become legends in the game of baseball.

25. On what type pitch did Barry Bonds hit home run number 756?

From Quiz Barry Bonds: Home Run 756

Answer: An 84 mile per hour fastball on a 3-2 pitch count

On the seventh pitch of the at-bat, Barry got an 84 mile per hour fastball that he absolutely clobbered. Bacsik had thrown a curveball on the previous pitch, but he decided to throw a 3-2 fastball on the seventh pitch.

26. Barry Bonds is one of the best in the history of the game at selecting which pitches to swing at. On what pitch did he hit Home Run # 755?

From Quiz Barry Bonds: Home Run # 755

Answer: A 91 mile per hour fastball on a 2-1 pitch count.

Bonds took the first three pitches to get the count in his favor at 2-1. His first swing of the game came on the next pitch which he clobbered for his record tying Home Run.

27. Barry Bonds won his first season MVP award in 1990 with the Pittsburgh Pirates. If Barry never existed, which National League player who finished second, might have won his first MVP instead?

From Quiz If Barry Bonds Never Existed

Answer: Bobby Bonilla

Bonilla shared the Pittsburgh outfield with Barry from 1986-1991. Bobby finished second in the MVP voting, 119 points behind Bonds.

28. What was Bonds' slugging average in 2001?

From Quiz Barry Bonds Bonanza

Answer: .863

Babe Ruth .847 (1920), Lou Gehrig .765 (1927), Rogers Hornsby .756 (1925)

29. 1996: Barry Bonds had 42 home runs and 40 stolen bases, meaning that he was the 2nd player to have a 40-40 season. Who was the first player to do this?

From Quiz A Giant Decade

Answer: Jose Canseco & Canseco

Canseco did it in 1988 as an Oakland Athletic. Bonds hit .308 with 42 home runs, 129 RBIS and 40 stolen bases.

30. In Bonds' 4th at bat, what did he do?

From Quiz Bonds' 600th Home Run Game

Answer: Grounded out

Bonds grounded out with runners at the corners with 2 outs by Brian Boehringer.

This is category 7340
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.