FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Barry Bonds Home Run  755
Quiz about Barry Bonds Home Run  755

Barry Bonds: Home Run # 755 Trivia Quiz


On August 4th, 2007, Barry Bonds tied Hank Aaron for first place on Major League Baseball's career Home Run list. This quiz is about that historic at-bat. Best of luck.

A multiple-choice quiz by Triviaballer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Players A-D
  8. »
  9. Barry Bonds

Author
Triviaballer
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
269,348
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
683
- -
Question 1 of 10
1. Barry Bonds hit his 755th Home Run while his team was playing a road game. In what ballpark did he hit # 755? Hint


Question 2 of 10
2. In what inning did Barry Bonds hit Home Run # 755? Hint


Question 3 of 10
3. What pitcher will go down in history as the one who gave up Barry Bonds' record tying 755th Home Run? Hint


Question 4 of 10
4. Barry Bonds is one of the best in the history of the game at selecting which pitches to swing at. On what pitch did he hit Home Run # 755? Hint


Question 5 of 10
5. What was the score in the game after Barry Bonds hit Home Run # 755 to tie the all-time record? Hint


Question 6 of 10
6. How many teammates were on base when Barry Bonds belted # 755? Hint


Question 7 of 10
7. Approximately how far did Bonds' 755th career Home Run travel before it landed in the stands? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first person to congratulate Barry Bonds once he stepped on home plate making him officially tied for first place on the all-time Home Run list? Hint


Question 9 of 10
9. The weeks leading up to Barry Bonds tying the Home Run record were filled with much speculation about whether baseball commissioner Bud Selig would be in attendance. How did Selig react to this historic Home Run? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the individual that rose from the scrum of people with the historic baseball that Barry Bonds hit Home Run # 755 with? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Barry Bonds hit his 755th Home Run while his team was playing a road game. In what ballpark did he hit # 755?

Answer: PETCO Park

Including his record tying 755th Home Run, Barry Bonds has hit 87 Home Runs against the San Diego Padres. This is the most that he has hit against any opposing team.
2. In what inning did Barry Bonds hit Home Run # 755?

Answer: 2nd

Barry Bonds' first at bat of the game came in the second inning. His next three at bats in the game he reached base by receiving a walk.
3. What pitcher will go down in history as the one who gave up Barry Bonds' record tying 755th Home Run?

Answer: Clay Hensley

Clay Hensley challenged Barry Bonds and the slugger blasted the pitch to the opposite field (left field) for a Home Run. Rick Van Hurk of the Florida Marlins was the pitcher who gave up Bonds' 754th, Patrick Misch was the San Francisco Giants' starter during the game Bonds tied the record and Byung-Hyun Kim was the pitcher who gave up Bonds' 715th Home Run.
4. Barry Bonds is one of the best in the history of the game at selecting which pitches to swing at. On what pitch did he hit Home Run # 755?

Answer: A 91 mile per hour fastball on a 2-1 pitch count.

Bonds took the first three pitches to get the count in his favor at 2-1. His first swing of the game came on the next pitch which he clobbered for his record tying Home Run.
5. What was the score in the game after Barry Bonds hit Home Run # 755 to tie the all-time record?

Answer: The game was tied at 1-1.

In the first inning of the game, the San Francisco Giants failed to score a run and the San Diego Padres scored a run in that inning by way of a Scott Hairston Home Run.
6. How many teammates were on base when Barry Bonds belted # 755?

Answer: 0

The bases were empty when Barry Bonds hit # 755 as he was leading off the second inning for the Giants.
7. Approximately how far did Bonds' 755th career Home Run travel before it landed in the stands?

Answer: 382 feet

While it wasn't a towering Home Run, it was definitely a no doubter and Barry was in the Home Run stride right after he hit it. The Home Run deflected off of a left field overhang at PETCO Park before the skirmish for the baseball ensued.
8. Who was the first person to congratulate Barry Bonds once he stepped on home plate making him officially tied for first place on the all-time Home Run list?

Answer: Nikolai Bonds; his son

Nikolai Bonds was a bat boy for the San Francisco Giants when his father hit Home Run 755. After Barry stepped on home plate he hugged his son and lifted him in the air. On his way back to the dugout he was congratulated by his teammates and most of the fans at the ballpark through their applause.
9. The weeks leading up to Barry Bonds tying the Home Run record were filled with much speculation about whether baseball commissioner Bud Selig would be in attendance. How did Selig react to this historic Home Run?

Answer: He showed very little emotion, he simply stood up and put his hands in his pockets.

Both Bud Selig and Hank Aaron seemed to be expressing their feelings that Barry Bonds has achieved the Home Run record through the use of steroids. Selig attended the Giants' game on August 4, 2007, but his reaction to Bonds' Home Run was almost forcibly non-existent.
10. What was the name of the individual that rose from the scrum of people with the historic baseball that Barry Bonds hit Home Run # 755 with?

Answer: Adam Hughes

Thirty-three year old Adam Hughes obtained the Home Run ball and had it authenticated by ballpark security. Whether he sells the ball or keeps it or will do something else with it is still uncertain. Erin Andrews is one of the ESPN reporters who covered the game. Steve Bartman is an infamous Chicago Cubs fan that many people say interfered with a fly ball during a playoff game against the Florida Marlins in 2003. Jeffrey Maier is also an infamous fan who 'interfered' with a ball hit by Derek Jeter of the New York Yankees in a 1996 playoff game against the Baltimore Orioles.
Source: Author Triviaballer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor uglybird before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Baseball:

Some quizzes on Major League Baseball

  1. Men of Steal Easier
  2. Barry Bonds: Home Run # 755 Average
  3. Barry Bonds: Home Run 756 Tough
  4. Double, Double Toil and Trouble Average
  5. Baseball Incidents They'd Rather Forget Average

7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us