FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
American Idol Season 6 Quizzes, Trivia and Puzzles
American Idol Season 6 Quizzes, Trivia

American Idol: Season 6 Trivia

American Idol: Season 6 Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. American Idol

Fun Trivia
7 quizzes and 75 trivia questions.
1.
  "American Idol" Season 6   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on the most memorable things that happened on "American Idol" from the top 24 till when the winner was crowned.
Average, 15 Qns, teenorca, Jun 02 07
Average
teenorca
2605 plays
2.
  A Little Bit Country   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is my quiz about country week for the season six contestants of "American Idol." Good luck and tell me what you think.
Average, 10 Qns, rlke6488, Nov 08 08
Average
rlke6488
1679 plays
3.
  Idol Gives Back   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on "Idol Gives Back," the Season 6 television event that raised millions for charities in America and Africa. Enjoy!
Average, 10 Qns, xxharryxx, Mar 05 08
Average
xxharryxx
1178 plays
4.
  The Ultimate "American Idol": Season 6 Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the season six contestants of "American Idol"? Let's find out!
Average, 10 Qns, jesse_fan125, May 04 09
Average
jesse_fan125
1431 plays
5.
  "American Idol Season 6"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my favorite seson of "American Idol" yet! Enjoy the quiz!
Average, 10 Qns, Duckilover, May 29 07
Average
Duckilover
2624 plays
6.
  Final 2 of "American Idol": Season 6    
Multiple Choice
 10 Qns
Blake Lewis and Jordin Sparks were the top 2 finalists on season 6 of "American Idol". These questions alternate between Blake and Jordin. How much do you know about them?
Tough, 10 Qns, singingstar25, Jul 14 07
Tough
singingstar25
1697 plays
7.
  Test yourself! "American Idol": Season 6 Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my very first quiz. Remember, some of these questions are tricky. Be careful! Hope you all like my quiz!
Average, 10 Qns, Amanda97, Sep 04 09
Average
Amanda97
529 plays
trivia question Quick Question
Which contestant outlasted a lot of other contestants who were more talented by working his/her hair instead of working on his/her voice?

From Quiz ""American Idol" Season 6"





American Idol: Season 6 Trivia Questions

1. Jordin Sparks sang what song, her single, when she won "American Idol"?

From Quiz
"American Idol": Season 6

Answer: "This is My Now"

Jordin was the youngest winner of "American Idol" when she won the talent competition at just 17 years old. Her new single is the song "This is My Now". The other three songs were sang by "American Idol" winners Carrie Underwood, Taylor Hicks, and Fantasia Barrino.

2. Like the vast majority of episodes of "American Idol," "Idol Gives Back" had a theme for the music the audience will hear. What was it?

From Quiz Idol Gives Back

Answer: Inspirational

Inspirational songs were the theme of "Idol Gives Back." This was quite fitting because these songs could have inspired people to vote and donate money to help impoverished people both in America and Africa.

3. The first major upset on "American Idol" season six was when a five time contestant was eliminated during the top 20 depite being one of the best singers of the night. What is the name of this contestant?

From Quiz "American Idol" Season 6

Answer: A.J. Tabaldo

A.J. Tabaldo is a five time contestant but season six was the only time that he made the top 24. After a poor first performance he did a really good job with his second performance and got a lot of favorable reviews from the judges. It was therefore a major upset when he got voted off before the top 12 especially considering the male contestants in season six were not as strong as past seasons. Paul Kim and Rudy Cardenas were voted off in the top 24 itself while Jared Cotter lasted until the top 16.

4. What city did both Jordin and Blake audition for "American Idol" in?

From Quiz Final 2 of "American Idol": Season 6

Answer: Seattle

Jordin sang "Because you Loved Me" by Celine Dion at her audition, and Blake audioned with "Crazy" by Seal.

5. Who is considered the beat-boxer of the top 12?

From Quiz "American Idol Season 6"

Answer: Blake Lewis

Blake Lewis is the top beat-boxer of Bothell, Washington.

6. How many people from the Top 12 are the age 20 and under?

From Quiz "American Idol": Season 6

Answer: 3

These are their ages: Stephanie is 19 years old, Sanjaya is 17 years old, and Jordin is 17 years old.

7. Which country singer coached the contestants that week (country week)?

From Quiz A Little Bit Country

Answer: Martina McBride

Martina started her career singing country music in 1992. In 2007, Martina's three daughters are Delaney Katharine, Emma Justine, and Ava Rose Kathleen. She has had many famous hits such as "Independence Day" and "Concrete Angel."

8. Chris Richardson took the stage first. What song did he sing?

From Quiz Idol Gives Back

Answer: Change the World

Chris sang "Change the World," which was originally sung by Eric Clapton. The judges thought it was all right. Simon even said, "The competition starts properly tonight."

9. Which female contestant sparked controversy when semi-nude pictures of her were released midway through the competition?

From Quiz "American Idol" Season 6

Answer: Antonella Barba

It was revealed that one of Antonella's supposed friends released some personal photos of her which included wet-tshirt photographs. These photos were addressed on a lot of major news shows and it really boosted her popularity on the show. However, the continuous bad singing got her voted off during the top 16 round of "American Idol" along with Sabrina Sloan.

10. What is another one of Blake's talents, besides singing?

From Quiz Final 2 of "American Idol": Season 6

Answer: photography

Some other talents he has are songwriting and producing.

11. Who is bringing chubby back?

From Quiz "American Idol Season 6"

Answer: Chris Sligh

Chris Sligh is proud of his extra punds, so he said that he was bringing chubby back, a parody to the Justin Timberlake song, 'Sexy Back'.

12. Phil sang "Where the Blacktop Ends." Who originally recorded that song?

From Quiz A Little Bit Country

Answer: Keith Urban

The judges were very pleased with Phil's performance. They all agreed that Phil would make a great country singer. Phil is from Jacksonville, Florida.

13. What was Gina Glocksen's occupation before auditioning for "American Idol"?

From Quiz "American Idol": Season 6

Answer: Dental assistant

While Gina was working as a dental assistant, she performed in a cover band. She was known for her rock edge and her sparkly white teeth. She claims that she keeps them so white because she knows that "the cameras will always be up there."

14. Which contestant sang Faith Hill's "There Will Come a Day"?

From Quiz Idol Gives Back

Answer: Melinda Doolittle

Melinda started off the song with a few bad notes, but soon got her act together and delivered an amazing vocal performance. The judges were thrilled by her performance. Paula even called Melinda "Magical."

15. The second major upset during season six of "American Idol" was the elimination of a strong contender during week 3 of "American Idol". Which contestant was eliminated despite being a very strong contender during the top 16 round?

From Quiz "American Idol" Season 6

Answer: Sabrina Sloan

The first week Nicole and Amy were eliminated and neither of them were top 12 quality anyways. Then Leslie and Alaina were eliminated who were outshined by the other women in the competition. The third week Sabrina and Antonella were eliminated. Antonella wasn't the best of singers and was in the competition on looks alone while Sabrina was definitely top 10 material and a lot of people were surprised that she was eliminated that early in the competition. This was one of the many upsets that happened in season six of "American Idol".

16. What was Jordin's hometown during "American Idol"?

From Quiz Final 2 of "American Idol": Season 6

Answer: Glendale, Arizona

She was born in Staten Island, New York and was a resident of Glendale, Arizona during the show.

17. Who is Gina Glockson's favorite good luck charm?

From Quiz "American Idol Season 6"

Answer: Pickle

Pickle is a green lizard that Gina considers her good luck charm.

18. How many times did Haley get into the bottom three?

From Quiz "American Idol": Season 6

Answer: 3

During the top 24, Haley wasn't in the bottom three. During pop music week with Gwen Stefani she sang "True Colors" and was in the bottom three with Chris S. and Phil. During Tony Bennett week she was in the bottom two again with Gina and Phil. Last, during Latin week with Jenifer Lopez, she sang "Turn the Beat Around", was in the bottom three with Chris R. and Phil, and got eliminated.

19. What was the name given to Sanjaya Malakar's mohawk?

From Quiz "American Idol": Season 6

Answer: ponyhawk & pony hawk & Faux hawk & Fauxhawk

Sanjaya was known more for his hairstyles than his singing. Sanjaya auditioned with his sister, who made it through as well, although she was cut during the Hollywood rounds.

20. Beatboxer Blake Lewis sang next. Which song did he tackle?

From Quiz Idol Gives Back

Answer: Imagine

Blake took on John Lennon's powerful "Imagine." Paula thought it was the "first real sensitive performance" from Blake, but Randy and Simon weren't as thrilled. Still, Blake received a gigantic round of applause from the audience.

21. What's Blake's middle name?

From Quiz Final 2 of "American Idol": Season 6

Answer: Colin

Blake Colin Lewis was born on July 21, 1981.

22. On Bon Jovi night, who brought their song to 'church'?

From Quiz "American Idol Season 6"

Answer: Melinda Doolittle

Bon Jovi told Melinda that to rock all she had to do was bring her song to 'church'. Melinda's reply was "I like church."

23. Which song did Sanjaya sing?

From Quiz A Little Bit Country

Answer: "Let's Give Them Something To Talk About"

This song is originally sung by Bonnie Raitt, daughter of John Raitt, the Broadway star. She began her singing and songwriting career in 1971. Although it is a beautiful song, the judges did not like Sanjaya's rendition and I frankly did not like it that much either.

24. LaKisha Jones took on "I Believe," which is the song of a former American Idol. Which one?

From Quiz Idol Gives Back

Answer: Fantasia

Fantasia's season three post-finale performance of "I Believe" was excellent, and is very difficult to beat. LaKisha really had her work cut out for her when choosing the song. The judges agreed that it was a bad choice of song for her because the original was so good. She also had some sour notes in the performance, as well.

25. On the week that Bon Jovi was the special guest (top 6), what song did Jordin sing?

From Quiz Final 2 of "American Idol": Season 6

Answer: "Livin' on a Prayer"

Jordin's rendition of this song didn't go over well with the judges.

26. Who is the 17 year old male of the top 12?

From Quiz "American Idol Season 6"

Answer: Sanjaya Malakar

Sanjaya and Jordin are the youngest of the top 12. They are both 17.

27. What song did Jordin sing during Diana Ross week?

From Quiz "American Idol": Season 6

Answer: "If We Hold On Together"

Gina sang "Love Child", Melinda sang "Home". Lakisha sang "God Bless the Child".

28. Lakisha sang a song recorded by a previous contestant on "American Idol." Who originally recorded the song Lakisha sang?

From Quiz A Little Bit Country

Answer: Carrie Underwood

She chose to sing "Jesus Take The Wheel." Lakisha has a beautiful voice, but sadly the judges did not enjoy her performance. They felt that she was shouting instead of singing. Lakisha's daughter's name is Brionne and she was her inspiration when singing this song.

29. In addition to English, what other language does Chris Sligh speak?

From Quiz "American Idol": Season 6

Answer: German

Chris lived in Germany for ten years with his parents, as they were missionaries, and there he learned to speak German. He was another early favorite, and "American Idol" had another "shocker" when he was cut.

30. Phil Stacey was next with a Garth Brooks song. Which one did he sing?

From Quiz Idol Gives Back

Answer: The Change

His performance of "The Change" resulted in a split verdict from the judges. Randy and Paula thought Phil did a good job showing off his skills with country music. Simon didn't think it was country enough.

This is category 16547
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.