FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
CSI New York Quizzes, Trivia and Puzzles
CSI New York Quizzes, Trivia

CSI: New York Trivia

CSI: New York Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. CSI Series

Fun Trivia
"CSI: New York" is a spin-off of the series "CSI: Miami". "CSI: NY" debuted in September 2004 and stars Gary Sinese as Detective Mac Taylor.
56 quizzes and 784 trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  "CSI: NY" - "Snow Day"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The action-packed third season finale for "CSI: NY" had it all - a drug bust, a hostage situation and a bit of a nod to the "Die Hard" movies as well.
Average, 10 Qns, NatalieW, Mar 20 08
Average
NatalieW gold member
1357 plays
2.
  "CSI: New York"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about my favourite show "CSI: New York".
Average, 10 Qns, boopakatie, Apr 21 09
Average
boopakatie
1757 plays
3.
  'CSI: New York'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz on 'CSI: NY,' so I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, Zoe_and_Kez, Apr 12 07
Average
Zoe_and_Kez
3437 plays
4.
  Mac Taylor   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Mac Taylor, and is based on the first six seasons.
Average, 10 Qns, Pheonix14, Apr 03 20
Average
Pheonix14
Apr 03 20
768 plays
5.
  'CSI: New York' Season Two Trivia!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my third quiz on 'CSI: New York'. Hope you like it!
Average, 10 Qns, zoe_and_kez, Nov 17 07
Average
zoe_and_kez
1317 plays
6.
  Danny Messer   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Danny Messer from "CSI: NY". Questions are about season 1 to the season 6 premiere.
Average, 10 Qns, Pheonix14, May 31 10
Average
Pheonix14
540 plays
7.
  'CSI: New York' Quotes!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I am going to give you some 'CSI: NY' quotes and all you have to do is name the speaker or speakers. This quiz covers seasons 1 & 2.
Tough, 10 Qns, zoe_and_kez, Dec 18 06
Tough
zoe_and_kez
1749 plays
8.
  Mac Taylor - "CSI: NY"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Are you really a fan of Mac? How well do you know him?
Average, 10 Qns, sinise39, Nov 16 10
Average
sinise39
497 plays
9.
  "CSI: NY" - Stella Bonasera   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Do you think you know all about "CSI: NY's" leading lady? Find out with this quiz.
Tough, 10 Qns, axelsonfire, Jun 20 09
Tough
axelsonfire
779 plays
10.
  CSI: NY    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz, I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, bluedevil25, Feb 23 12
Average
bluedevil25
384 plays
trivia question Quick Question
Who did Clark Kranen pretend to be in the episode 'Super Men'?

From Quiz "'CSI: New York' Season Two Trivia!"




11.
  Lindsay Monroe    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Lindsay Monroe from "CSI: NY" The questions are based on all series up to season 5.
Average, 10 Qns, Pheonix14, Jun 08 10
Average
Pheonix14
459 plays
12.
  Adam Ross   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Adam Ross and is based on the first six seasons of "CSI: NY".
Average, 10 Qns, Pheonix14, Jun 04 10
Average
Pheonix14
416 plays
13.
  Don Flack    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the character, Detective Don Flack, from "CSI: NY". Questions span from season 1 to season 6.
Average, 10 Qns, Pheonix14, May 25 10
Average
Pheonix14
474 plays
14.
  Sheldon Hawkes    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on Sheldon Hawkes. Questions are based on season 1-season 6.
Average, 10 Qns, Pheonix14, May 26 10
Average
Pheonix14
343 plays
15.
  Aiden Burn    
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the character Aiden Burn from "CSI: NY".
Average, 10 Qns, Pheonix14, May 25 10
Average
Pheonix14
280 plays
16.
  Jessica Angel   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is about the character Jessica Angel from "CSI: NY".
Average, 10 Qns, Pheonix14, May 25 10
Average
Pheonix14
275 plays
17.
  Dr. Sid Hammerback    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Dr. Sid Hammerback from "CSI: NY" and is based on season 2 though season 6.
Average, 10 Qns, Pheonix14, May 11 10
Average
Pheonix14
305 plays
18.
  Stella Bonasera    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on Stella Bonasera from "CSI: NY" and the questions are based on season 1 to half-way through season 6.
Average, 10 Qns, Pheonix14, May 25 10
Average
Pheonix14
357 plays
19.
  "CSI: New York" Number Two    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second quiz on 'CSI: New York'. All questions are taken from season two. Enjoy!
Tough, 10 Qns, zoe_and_kez, Sep 23 06
Tough
zoe_and_kez
1175 plays
20.
  And Here's to You, Stella Bonasera    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see how much you know about "CSI:NY"'s first leading lady.
Tough, 10 Qns, DC_Cheetah91, Dec 26 11
Tough
DC_Cheetah91
220 plays
Related Topics
  CSI Video Games [Video Games] (6 quizzes)


CSI: New York Trivia Questions

1. What is Danny's nickname for Lindsey?

From Quiz
CSI: NY

Answer: Montana

Sid tells Lindsey that Danny calls her Montana because he has a crush on her.

2. Where is Mac from?

From Quiz Mac Taylor - "CSI: NY"

Answer: Chicago, Illinois

In episode "One Wedding and a Funeral" a puzzle surrounding Mac's life is put together, and he states that his hometown is Chicago.

3. Who plays Mac Taylor?

From Quiz Mac Taylor

Answer: Gary Sinise

Gary Sinise plays Mac Taylor, Carmine Giovinazzo plays Danny Messer, Eddie Cahill plays Don Flack and Robert Joy plays Sid Hammerback.

4. Who plays the role of Adam?

From Quiz Adam Ross

Answer: A. J. Buckley

A. J. Buckley plays Adam, Gary Sinise plays Mac Taylor, Eddie Cahill plays Don Flack and Jonathan Togo plays Ryan Wolfe from "CSI: Miami".

5. Who plays Lindsay Monroe?

From Quiz Lindsay Monroe

Answer: Anna Belknap

Anna Belknap plays Lindsay Monroe, Melina Kanakaredes plays Stella Bonasera, Marg Helgenberger plays Catherine Willows on "CSI", and Jorja Fox plays Sara Sidle on "CSI".

6. Who plays Sheldon Hawkes?

From Quiz Sheldon Hawkes

Answer: Hill Harper

Hill Harper plays Sheldon Hawkes, Gary Sinise plays Mac Taylor, Eddie Cahill plays Don Flack and William Peterson plays Gil Grisson from "CSI: Crime Scene Investigation".

7. Who plays Jessica Angel?

From Quiz Jessica Angel

Answer: Emmanuelle Vaugier

Emmanuelle Vaugier plays Jessica Angel, Melina Kanakaredes plays Stella Bonasera, Anna Belknap plays Lindsay Monroe, and Jorja Fox plays Sara Sidle from "CSI".

8. Who plays Stella Bonasera?

From Quiz Stella Bonasera

Answer: Melina Kanakaredes

Melina Kanakaredes plays Stella Bonasera, Anna Belknap plays Lindsay Monroe, Marg Helgenberger plays Catherine Willows form "CSI" and Jorja Fox plays Sara Sidle from "CSI".

9. Who plays Sid Hammerback?

From Quiz Dr. Sid Hammerback

Answer: Robert Joy

Robert Joy plays Sid Hammerback, Robert David Hall plays Al Robbins on "CSI", Jonathan Togo plays Ryan Wolfe on "CSI: Miami", and Eddie Cahill plays Don Flack on "CSI: NY".

10. Who plays Detective Don Flack?

From Quiz Don Flack

Answer: Eddie Cahill

Eddie Cahill plays Don Flack, Paul Guilfoyle plays Jim Brass on "CSI", Rex Linn plays Frank Tripp on "CSI: Miami" and Gary Sinise plays Mac Taylor on "CSI: NY".

11. Who played Aiden Burn?

From Quiz Aiden Burn

Answer: Vanessa Ferlito

Vanessa Ferlito plays Aiden Burn, Melina Kanakaredes plays Stella Bonasera, Anna Belknap plays Lindsay Monroe and Sarah Carter plays Haylen Becall.

12. Stella Bonasera is one of the few characters that has an actual year of birth we know. In what year was Ms. Bonasera born?

From Quiz "CSI: NY" - Stella Bonasera

Answer: 1975

Stella was brought to New York City with her mother in 1977 when she was two years old, as mentioned in the episode "Grounds For Deception". This makes her birth year 1975.

13. In the episode "Zoo York", a new CSI, Lindsay Monroe, comes to join the team. What does Danny start to call her?

From Quiz "CSI: New York"

Answer: Montana

Danny initially resents Lindsay because she came to replace his previous partner, Aiden, but quickly falls for her and we see that they end up sleeping together in "Snow Day".

14. Peyton asks Mac to go on a holiday with her to what city?

From Quiz "CSI: NY" - "Snow Day"

Answer: London

Peyton has a conference to attend in London and suggests to Mac that he come with her, pointing out that it's not like he doesn't have plenty of vacation time accrued - in his entire time with the NYPD, he's taken less than a week off! She presents the trip as a fait-accompli, having already bought his ticket, in anticipation of him saying yes. At the very end of the episode, he does just that.

15. Who are the two speakers in this dialogue? Speaker one: "Oh, that can't be sanitary." Speaker two: "Who cares if it's sanitary? I want to see the menu."

From Quiz 'CSI: New York' Quotes!

Answer: Stella and Danny

Danny hooked up Deborah Gayle's palm pilot to a computer and found that she went to the Fuqua Sushi restaurant on the night of her death. Stella and Danny went to Fuqua Sushi and saw Japanese businessmen eating sushi off nearly naked beautiful women lying perfectly still. They went to the VIP room and spoke to Mitsuo Katsui, the owner and head chef. The CSIs find out that Gayle paid $500 for one piece of Fugu (blowfish). Katsui claimed that there was no way she could have died from his fish, as he always tasted it first. Danny and Stella asked for a sample left over from the previous night.

16. What colour was the the paint on Serena Portinovas' body in the episode 'Wasted'?

From Quiz 'CSI: New York' Season Two Trivia!

Answer: Green

It is initially thought that Serena died of blunt force trauma to the head. There was a blood trail all the way down the catwalk. Mac follows the blood trail backstage to the changing area and finds a bloody, dented can of green paint, the same shade as that applied to Serena's body. It looks like they have their murder weapon, and a hundred suspects.

17. In the episode 'Jamalot', we find out that Danny has a girlfriend. What is her name?

From Quiz "CSI: New York" Number Two

Answer: Cindy

You only see her name for a split second on Danny's caller ID. He then mentions that his girlfriend does a lot of talking and that he'll call her back.

18. Who heads the New York Forensic Team?

From Quiz 'CSI: New York'

Answer: Mac

Mac is played by Gary Sinise.

19. Why did Mac fire Aidan?

From Quiz CSI: NY

Answer: She tampered with evidence

Aidan took a hair from the evidence box and was planning to plant it, but never did. Nonetheless, she tampered with evidence and Mac wouldn't stand for it.

20. What is his badge number?

From Quiz Mac Taylor - "CSI: NY"

Answer: 8433

It is revealed in Season 7 that a young boy from an old abduction case Mac was working always remembered Mac by his badge number. Whenever Mac would go visit the family, the young boy would always ask to see it. After Mac investigates the young boy's - now a young man - murder case, he finds a painting that the young man drew, containing his badge number: 8433.

21. In what season does Adam first appear?

From Quiz Adam Ross

Answer: Season 2

Adam Ross first appears in season two episode eight "Bad Beat". He is helping out in the Audio/Visual Department.

22. What is the name of Danny's brother?

From Quiz Danny Messer

Answer: Louie Messer & Louie

This is revealed in "Trapped" when Louie wants to get back in contact with Danny. He is later beaten up and nearly dies in "Run Silent, Run Deep", and Danny expresses concern and regret that they had never been close since an incident with the Tanglewood boys. Danny thought Louie was ashamed of him when in fact he was trying to protect him. This is the 20th episode of season 2.

23. In what episode does Jessica Angel first appear?

From Quiz Jessica Angel

Answer: "People with Money"

Jessica first appeared in "People with Money" (episode 1 of season 3), where she worked on a case with Danny Messer. She helps solve the death of Vanessa May, a young popular socialite.

24. When does Stella first appear?

From Quiz Stella Bonasera

Answer: "MIA/NYC NonStop"

Stella first appears in the pilot crossover with "CSI: Miami". Lindsay Monroe first appears in "Zoo York", "Pay Up" is the last episode of "CSI: NY" Season 5, where Jessica Angel is killed, and "Heroes" is the episode in which Aiden dies.

25. In what episode does Sid first appear?

From Quiz Dr. Sid Hammerback

Answer: "Dancing with the Fishes"

Sid first appears in the fifth episode in the second season after Sheldon becomes a CSI.

26. What is Don Flack allergic to?

From Quiz Don Flack

Answer: Cats

This was revealed in the episode 3 of season 2.

27. In what episode did Aiden first appear?

From Quiz Aiden Burn

Answer: "MIA/NYC NonStop"

She first appeared in the pilot episode from "CSI: Miami", in the 23rd episode of the 2nd season.

28. Which rapist killed Aiden Burn, a former CSI?

From Quiz "CSI: New York"

Answer: DJ Pratt

DJ Pratt is a rapist whom Aiden tried to convict several times. She ended up planting evidence and that is why Mac fired her.

29. The entire building that houses the crime labs was evacuated in this episode. What was the reason?

From Quiz "CSI: NY" - "Snow Day"

Answer: Suspected gas leak

While Mac and Peyton are talking, Mac realises that he can smell something like gas. He immediately starts evacuation procedures, going from lab to lab to make sure people are leaving the building as required. Stella sees what he is doing and comes to help and they come across a lit Bunsen burner in a lab, and wonder why it has not started a fire, what with the excess gas in the building. This leads them to suspect that the so-called gas leak is nothing of the sort, which they confirm with GCMS analysis of a lab air sample, in which they find no traces of natural gas, but instead, just the odour-causing compound added to natural gas to give it its distinctive smell. They realise that the forced evacuation and the fact that they have hundreds of kilograms of drugs in the lab vault is no coincidence - the drug runners want their drugs back.

This is category 14618
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.