Quiz about CSI New York
Quiz about CSI New York

"CSI: New York" Trivia Quiz


This is a quiz about my favourite show "CSI: New York".

A multiple-choice quiz by boopakatie. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. CSI Series
  8. »
  9. CSI: New York

Author
boopakatie
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
300,771
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1632
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 185 (8/10), Guest 174 (6/10), Guest 68 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the episode "Zoo York", a new CSI, Lindsay Monroe, comes to join the team. What does Danny start to call her? Hint

Montana
Linds
Newbie
Monroe

2. Which rapist killed Aiden Burn, a former CSI? Hint

TJ Pratt
DJ Pratt
DJ Parker
TJ Prack

3. What is the name of the pathologist that Mac dated and went to London with? Hint

Penelope
Peyton
Clare
Cindy

4. What is Don Flack's sister's name? Hint

Samantha
Savannah
Stella
Sandy

5. How did Sid Hammerback almost die in season five? Hint

Shot
Explosion
Pneumonia
Radiation/heavy metal poisoning

6. Who is Reed? Hint

Mac's late wife's son
Mac's biological son
Mac's adoptive son
Clare and Mac's foster child

7. In season 5, Lindsay became pregnant with Danny's child.

True
False

8. Which member of the "CSI: NY" team is the only main character not to appear in the "CSI: Miami" episode "MIA/NYC Nonstop"? Hint

Aiden Burn
Stella Bonasera
Don Flack
Danny Messer

9. In season 4, Mac has a stalker. When does the stalker keep ringing him? Hint

3:33 AM
3:33 PM
2:22 AM
1:11 PM

10. In the episode "Raising Shane", which team member was the prime suspect in a robbery/murder situation? Hint

Sheldon Hawkes
Lindsay Monroe
Don Flack
Danny Messer


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the episode "Zoo York", a new CSI, Lindsay Monroe, comes to join the team. What does Danny start to call her?

Answer: Montana

Danny initially resents Lindsay because she came to replace his previous partner, Aiden, but quickly falls for her and we see that they end up sleeping together in "Snow Day".
2. Which rapist killed Aiden Burn, a former CSI?

Answer: DJ Pratt

DJ Pratt is a rapist whom Aiden tried to convict several times. She ended up planting evidence and that is why Mac fired her.
3. What is the name of the pathologist that Mac dated and went to London with?

Answer: Peyton

Mac agreed to go to London with her but came back without her and received a letter telling him that she was staying in London and quitting her job.
4. What is Don Flack's sister's name?

Answer: Samantha

Stella is his co-worker. We first meet Sam in the first episode of season 5.
5. How did Sid Hammerback almost die in season five?

Answer: Radiation/heavy metal poisoning

Sid was doing an autopsy when he noticed that the hair of the victim was coming out in clumps and under her temporary tattoos she had red blistered skin. He shut off the autopsy room and began a radiation warning. He said he was fine but then he collapsed. The discovery was made that it was Thallium, or heavy metal poisoning, which is a form of radiation poisoning.
6. Who is Reed?

Answer: Mac's late wife's son

Reed comes looking for his mother, Clare. He tracks down Mac and initially thinks Stella is his mother. He then finds out that she died in 9/11.
7. In season 5, Lindsay became pregnant with Danny's child.

Answer: True

We find this out in the episode "the box" in season 5. Lindsay is worried thinking Danny would freak out but at the end of the episode we see Danny looking fondly at a baby.
8. Which member of the "CSI: NY" team is the only main character not to appear in the "CSI: Miami" episode "MIA/NYC Nonstop"?

Answer: Don Flack

His first appearance on the show was in the official first episode "Blink".
9. In season 4, Mac has a stalker. When does the stalker keep ringing him?

Answer: 3:33 AM

We find out that this is the number of a hotel room where, when he was a boy, Mac refused to shoot and kill a man that was killing one of his friends. The stalker turns out to be his friend's younger brother whom Mac never knew witnessed this event as he was friends with only the two oldest brothers. The brother always resented Mac for this and almost killed him.
10. In the episode "Raising Shane", which team member was the prime suspect in a robbery/murder situation?

Answer: Sheldon Hawkes

Sheldon was going to be charged with murder but the team discovered he was framed even though they were banned from the case.
Source: Author boopakatie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 26 2022 : Guest 185: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 174: 6/10
Nov 25 2022 : Guest 68: 4/10
Nov 24 2022 : Guest 180: 4/10
Nov 24 2022 : Guest 159: 5/10
Nov 23 2022 : Guest 82: 4/10
Nov 22 2022 : Guest 82: 7/10
Nov 10 2022 : Guest 69: 8/10
Nov 07 2022 : Guest 163: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "CSI: New York" Number Two Tough
2. "CSI: NY" - "Snow Day" Average
3. "CSI: NY" - Stella Bonasera Tough
4. 'CSI: New York' Average
5. 'CSI: New York' Quotes! Tough
6. 'CSI: New York' Season Two Trivia! Average
7. Adam Ross Average
8. Aiden Burn Average
9. And Here's to You, Stella Bonasera Tough
10. CSI: NY Average
11. Danny Messer Average
12. Don Flack Average

12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us