FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
ER  Characters Quizzes, Trivia and Puzzles
ER  Characters Quizzes, Trivia

'ER' - Characters Trivia

'ER' - Characters Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. ER

Fun Trivia
25 quizzes and 295 trivia questions.
1.
  The Doctors Of "ER" Part 2   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
With the show at the end of its run, I thought this would be a good quiz. Any true "ER" fan should be able to do well with this quiz. I will give you the name of the doctor and you tell me which actor played the role. Enjoy!
Easier, 10 Qns, fredsixties, Feb 20 19
Easier
fredsixties
Feb 20 19
1920 plays
2.
  The Doctors Of "ER" Part 1   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
With the show at the end of its run, I thought this would be a good quiz. Any true "ER" fan should be able to score well with this quiz. I will give you the name of the doctor, and you tell me which actor played the role. Part 2 to follow. Enjoy!
Easier, 10 Qns, fredsixties, Apr 09 09
Easier
fredsixties
2110 plays
3.
  "ER" - Mark and Elizabeth   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
They're my favourite couple, so what do you know about Mark and Elizabeth?
Average, 15 Qns, ladymacb29, Sep 30 08
Average
ladymacb29 editor
1248 plays
4.
  "ER"-Whatever Happened To...   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I'll give the name of a past "ER" character and you choose the correct reason why the character (not the actor) left the Cook County General emergency room.
Average, 15 Qns, atoratzy, Feb 02 05
Average
atoratzy
7178 plays
5.
  All About John Carter    
Multiple Choice
 10 Qns
Carter is one of the most popular, and most developed characters of 'ER.' How much do you know about this beloved character?
Average, 10 Qns, hitachi, Oct 08 03
Average
hitachi
5460 plays
6.
  Carter and Abby!    
Multiple Choice
 15 Qns
Here's a quiz about one of the best relationships on TV, Carter and Abby! It's about their relationship up to "Lockdown" at the end of season 8 (I'll make a season 9 one later!)
Tough, 15 Qns, ILuvCarter, Jul 14 03
Tough
ILuvCarter
2306 plays
7.
  Nurses, Desk Clerks, Paramedics, Oh My!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about some of the recurring characters on "ER" who are always around, but have never made it into the opening credits. Note: knowledge of the actors/actresses who portray these characters may be needed to answer some questions.
Tough, 15 Qns, tvfanatic23, Apr 22 07
Tough
tvfanatic23
1630 plays
8.
  "ER"...the Doug and Carol Years!    
Multiple Choice
 10 Qns
This covers the relationship of Carol and Doug on the TV series "ER".
Average, 10 Qns, jennyjav14, Oct 16 12
Average
jennyjav14
3922 plays
9.
  The Carters    
Multiple Choice
 10 Qns
This fictional clan is one of the wealthiest and most influential families of Chicago. What have we learned about them over the years?
Average, 10 Qns, hitachi, Sep 23 12
Average
hitachi
1712 plays
10.
  Life Outside the "ER"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the careers of the 13th season main-credits cast of the TV show "ER." What else have they done? (Note: a knowledge of more than just the show itself is required for this quiz.)
Average, 10 Qns, tvfanatic23, Nov 06 06
Average
tvfanatic23
1489 plays
trivia question Quick Question
What was the occupation of the man who nurse Lydia married in a third season episode of "ER?"

From Quiz "Nurses, Desk Clerks, Paramedics, Oh My!"




11.
  All About the Doctors and Nurses of the 'ER'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Grab bag of questions about the lives of the doctors and nurses from the show 'ER'.
Average, 10 Qns, vivica, Nov 21 10
Average
vivica
570 plays
12.
  What's in a name? "ER" Nomers    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the affectionate and not-so-affectionate nomers of the cast of 'ER.' Some require tuning in to the show, and some are common sense.
Average, 10 Qns, hitachi, Apr 22 18
Average
hitachi
Apr 22 18
4492 plays
13.
  Carter's Girlfriends    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is all about the women Carter has dated or been interested in the first 9 seasons.
Average, 15 Qns, sykojello, Aug 06 11
Average
sykojello
3211 plays
14.
  "ER" Rocks And So Does Abby    
Multiple Choice
 10 Qns
"ER" is just such an amazing show. This quiz has a variety of questions about Abby.
Average, 10 Qns, kelly103, May 08 03
Average
kelly103
2952 plays
15.
  All About Abby Lockhart    
Multiple Choice
 15 Qns
Here's a quiz about Abby Lockhart from 'ER'. See if you know as much as you think you know about Abby's life! Have fun!
Average, 15 Qns, Jennifer-8, Sep 09 17
Average
Jennifer-8
3504 plays
16.
  All About Dr. Susan Lewis    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is some much needed trivia about the wonderful character Susan Lewis from "ER".
Tough, 10 Qns, mag72485, Mar 16 10
Tough
mag72485
1112 plays
17.
  Leads, Patients, Visitors and, Drop-ins from "ER"    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about actors and their work on "ER" and other acting work as well. Have fun!
Tough, 15 Qns, rootsgrrl, Nov 18 06
Tough
rootsgrrl
1772 plays
18.
  Songs in "ER"!    
Multiple Choice
 15 Qns
One of the best parts of "ER" (besides Carter) are the songs. They have so much meaning and are awesome in the episodes. Here are a few of my faves! Have fun!
Very Difficult, 15 Qns, ILuvCarter, Oct 16 04
Very Difficult
ILuvCarter
2164 plays
19.
  It Ain't Easy Being Greene - Mark, That Is    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on one of the most beloved, and beleaguered, characters in television history. Greene, we miss you! Play this quiz and enjoy it!
Tough, 10 Qns, rootsgrrl, Mar 18 09
Tough
rootsgrrl
1237 plays
20.
  'ER' - Dr. Susan Lewis    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the first quiz that is all about Dr. Lewis, and since she is such a great character, she deserves one. Enjoy!
Tough, 10 Qns, vrsetter08, Apr 22 18
Tough
vrsetter08
Apr 22 18
1551 plays
21.
  Ray Barnett!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about everything we know about Ray so far, because I love him!
Average, 10 Qns, i_heart_hayden, Mar 29 06
Average
i_heart_hayden
1030 plays
22.
  The Patients On 'ER'    
Multiple Choice
 10 Qns
Call me crazy, but I searched many sites to put together this quiz. Just tell me which episode the specific patient was on. *If you get a 10, you are an 'ER' fanatic.* Good luck and have fun!!
Very Difficult, 10 Qns, sprinkles, Jan 22 03
Very Difficult
sprinkles
1629 plays
23.
  All About Rachel Greene!    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is all about "Rachel Greene", daughter of "Mark Greene" in "ER". I have used the book "ER-The Unoffical Guide" to help me, but for an "ER" fanatic this quiz should be pretty easy!
Tough, 15 Qns, groovy19, Apr 22 18
Tough
groovy19
Apr 22 18
1536 plays
24.
  Abby And Carter In "ER" Season Nine    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second "ER" quiz. Both are on season nine.
Difficult, 10 Qns, PureEvilLady, Jan 25 05
Difficult
PureEvilLady
2465 plays
25.
  The Carter Diaries    
Multiple Choice
 10 Qns
We don't know if Carter keeps a diary, but if he did, it would be filled with the drama, comedy, romance and daily events that have made his character who he is. This quiz features plausible diary entries, and you tell me which season each comes from.
Difficult, 10 Qns, hitachi, Dec 05 03
Difficult
hitachi
1036 plays

'ER' - Characters Trivia Questions

1. This lady was a love interest for part of her tenure on the show. Who played Dr. Cleo Finch?

From Quiz
The Doctors Of "ER" Part 2

Answer: Michael Michele

While all the others listed did have roles in the show, it was Michael Michele who played this role from seasons six through eight. In addition to her role as pediatric physician Finch, she also played the love interest of Dr. Peter Benton (Eriq La Salle). She was written off the show after season eight, as was La Salle, as they both moved on to a different city to work at a new hospital with work hours more conducive to a family life. Michele's other notable roles have been on television, in shows such as "Homicide: Life on the Street", and "New York Undercover". She also had a role in the film "Ali" which was the portrayal of champion boxer Muhammad Ali.

2. Which actor played the part of Dr. Mark Greene?

From Quiz The Doctors Of "ER" Part 1

Answer: Anthony Edwards

The part of Dr. Greene was the critically acclaimed role of Anthony Edwards, who was on the show from the beginning until his "death" in 2002. In the show, Edwards died of a brain tumor. He had been Chief Resident, and later the Attending Physician of the ER. Edwards played the roll for a total of eight seasons, seasons one through eight. He also appeared in season 15 ("ER's" final season) in flashback scenes. Edwards is well known outside of "ER" for his roles in "Revenge Of The Nerds" and "Top Gun".

3. Who was Corday dating in the ER before she got together with Greene?

From Quiz "ER" - Mark and Elizabeth

Answer: Benton

Corday had been dating Peter Benton, until he wanted to focus more on his deaf son than spending any time with her. Once there were sexual harassment claims against Romano, Elizabeth eventually stayed silent than backing up the claims as Romano threatened to reveal she had dated Benton while he supervised her.

4. On which date did Mark have his brain surgery?

From Quiz It Ain't Easy Being Greene - Mark, That Is

Answer: December 31

His brain surgeon in New York, Dr. Burke, says that it would be a good way to ring in the New Year.

5. Which member of the ER staff did Chuny once date?

From Quiz Nurses, Desk Clerks, Paramedics, Oh My!

Answer: Dr. Mark Greene

Chuny and Mark dated during the third season of "ER." Laura CerĂ³n began playing Nurse Chuny Marquez in the first season of "ER." She has appeared in more episodes than many of the show's stars, including Anthony Edwards and Julianna Margulies.

6. What is Ray's position in season 12?

From Quiz Ray Barnett!

Answer: second year resident

Ray is an R2, along with Neela and Abby.

7. Who has Susan Lewis never dated?

From Quiz All About Dr. Susan Lewis

Answer: Mark

Susan was engaged to Dix (Charlie Dixon) when she was in Phoenix. She dated Div Cvetic in season one. Susan and Carter dated in season 8. Susan and Mark never dated even though they clearly liked each other. They did kiss in the episode where Susan left for Phoenix.

8. In season 1, an actor who later went on to a major role in "The West Wing" played an expectant father whose wife had serious complications giving birth. Which actor?

From Quiz Leads, Patients, Visitors and, Drop-ins from "ER"

Answer: Bradley Whitford

The episode was called "Love's Labor Lost," and won five Emmy Awards. The mother died soon after giving birth. Mr. Whitford appeared again in season 2, as the same character, having sued County General and Mark Greene. Bradley Whitford plays Josh Lyman on "The West Wing."

9. During which American era did the Carters amass their wealth?

From Quiz The Carters

Answer: The Great Depression

This fact contributes to Carter's guilt over his family's wealth. He once said that they made out like "bandits."

10. On which date was Rachel Greene born?

From Quiz All About Rachel Greene!

Answer: 16th February 1989

11. What is the name of the Air Force Base that Abby and her mother have to go to in order to find Eric?

From Quiz "ER" Rocks And So Does Abby

Answer: Midwestern

Abby goes to find Eric at Midwestern Air Force Base, Gallant accompanies her there.

12. The first time Carter and Abby actully see each other is walking down the hall. Carter is pushing a wheelchair down the hall, sees Abby and smiles. What is the name of the patient he's pushing down the hall?

From Quiz Carter and Abby!

Answer: Darnell

Mark is giving Abby the quick tour of the ER when he runs into Carter and Darnell (a 12-year old muscular dystrophy patient). Carter and Mark exchange a few words and Carter turns to Abby and smiles. Carter walks away and Mark says, "Oh, that was Carter, by the way."

13. The "Susie and Chloe" theme song from "Motherhood" and countless other times is what classic Beatles song?

From Quiz Songs in "ER"!

Answer: "Blackbird"

This song is sang when Chloe gives birth to baby Susie and is sung over and over again afterwards. The episode title "Take These Broken Wings", in which Susan goes to therapy after her loss of Susie, is taken from the lyrics in the song.

14. Surgery intern Dennis Gant

From Quiz "ER"-Whatever Happened To...

Answer: Killed by the el train

Played by Omar Epps, Gant was written off in the third season during episode 59 entitled "Nightshift." It was unclear as to whether he fell into the path of the el or jumped into it.

15. Who did Carter lose his virginity to?

From Quiz Carter's Girlfriends

Answer: a maid

16. In "Chaos Theory", where is Abby's tattoo?

From Quiz Abby And Carter In "ER" Season Nine

Answer: Lower back

Carter finds it when he was checking her back for small pox.

17. When Carol and Doug broke-up for the first time (before the pilot episode), what did Carol do after (during the pilot episode)?

From Quiz "ER"...the Doug and Carol Years!

Answer: Attempted suicide

Carol was only in the pilot episode as a guest role, but because the viewers liked her so much, she returned as a cast member.

18. What is Abby's mother's name?

From Quiz All About Abby Lockhart

Answer: Maggie

Maggie is Abby's biological mother.

19. Carter's father's nickname is what?

From Quiz What's in a name? "ER" Nomers

Answer: Jack

Carter's dad is John Truman Carter II.

20. What does Carter call his grandmother?

From Quiz All About John Carter

Answer: Gamma

No doubt left over from childhood.

21. Nurse Carol Hathaway and Dr. Doug Ross had twin girls in season 6. What were their names?

From Quiz All About the Doctors and Nurses of the 'ER'

Answer: Tess and Kate

Carol named Kate after Dr. Mark Greene's mother whose middle name was Catherine. Dr. Greene was Carol's birthing coach because Carol and Doug were not together at the time.

22. This heartthrob played the part of Dr. Tony Gates for the final stages of the series, after having another career earlier in the series. Who is this?

From Quiz The Doctors Of "ER" Part 2

Answer: John Stamos

While all the others listed were guests on the show at one time or another, it was Stamos of course, who played this role during the final three seasons of the show. His character was originally an EMS paramedic who became an intern, first appearing in season twelve. He became a regular ER staff doctor starting in season thirteen. He also had a love interest in the show, Nurse Samantha Taggart, played by regular cast member Linda Cardellini. Stamos started in soap operas in the early 1980s with appearances in "General Hospital". He is best known for his eight year stint on the sitcom "Full House". Stamos is also an accomplished musician, and occasionally will make an appearance with the legendary group, The Beach Boys.

23. This actress had a short stint as Dr. Anna Del Amico. Who was she?

From Quiz The Doctors Of "ER" Part 1

Answer: Maria Bello

Bello was only on during season four, and was written off the show as moving to another hospital in Philadelphia. Bello was first known after being cast in the television show "Mr. and Mrs. Smith", a show which was cancelled after only eight episodes. After leaving the show she landed a major role in the motion picture "Coyote Ugly".

24. Amanda Lee joined the staff as head of the ER. However, she soon developed an obsession for Mark. What university did she claim to be a graduate of?

From Quiz "ER" - Mark and Elizabeth

Answer: Cornell

It turns out, she wasn't even a real doctor and had been claiming she had written an article in a journal that she hadn't. She even took a picture of the ER staff so she could take Mark's head and put it on a Christmas ornament at her house. Also, during this time Elizabeth ends her relationship with Benton.

25. What is Mark's dad's first name?

From Quiz It Ain't Easy Being Greene - Mark, That Is

Answer: David

David Greene was played by John Cullum, a Tony Award winning Broadway musical actor. We only got to hear him sing once on "ER," at a piano bar, when he sang "They Call The Wind Maria."

26. What does Ray do in season 12 that is illegal?

From Quiz Ray Barnett!

Answer: sleeps with a minor

Ray meets Zoe, whom he later learns is only 14, at one of his gigs and takes her home with him.

27. What did Susan call Suzie in "Take These Broken Wings?"

From Quiz All About Dr. Susan Lewis

Answer: My Storybook

After Chloe takes Suzie from Susan, Susan goes to see a psychiatrist to try to get over losing Suzie. At one point in a therapy session, Susan calls Suzie "my storybook."

28. Hallee Hirsh, who plays the teenage Rachel Greene (daughter of Mark), appeared at age 10 on another top-rated drama. She played a girl who killed a 7-year-old boy. Which show was it?

From Quiz Leads, Patients, Visitors and, Drop-ins from "ER"

Answer: Law and Order

In a 2001 interview, Hallee said that people still stop her on the street and say, "They should have put you in jail for life for what you did."

29. In what season did Carter develop a little crush on Susan?

From Quiz 'ER' - Dr. Susan Lewis

Answer: Season 1

He really did have a crush on her, and he realized it in the episode '9 1/2 Hours'. He never acted on his feelings though.

30. Oscar Wilde was on his deathbed drinking champagne. When a friend of his asked him what he was doing, he said, "Isn't it obvious, I'm dying beyond my means." Which one of Carter's relatives enjoys this story?

From Quiz The Carters

Answer: his grandmother

We discover this at his grandmother's funeral. Carter says, "I didn't know Gamma had collected the Oscar Wilde first edition." His father replies, "Oh...there was a story about him late in his life, she loved it...I can't quite remember." Carter then recites the above story. His father states, "She was a society lady with the heart of Stonewall Jackson."

This is category 7650
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.